התלבטות.....

rowshi2

New member
התלבטות.....

אני רוצה לשלוח את אחותי הקטנה ללמוד אומנות לחימה, שהיא תהיה בגיל 4. עכשיו, השאלה היא אם אני רוצה לשלוח אותה להגנה עצמית, לספורט לחימה או לאומנות לחימה. אני רוצה שהיא תלמד להגן על עצמה, אבל שיהיה לה לאיפה להתפתח, ומשהו שהיא תוכל להמשיך איתו שנים. איגרוף מערבי/תילאנדי, זה נחמד להגנה עצמית והכל, אבל זה די ממצא את עצמו כעבור תקופה מסויימת.... חשבתי לשלוח אותה למשהו כמו קרב מגע, לשנתיים שלוש, ואז להעביר אותה למשהו כמו קונג-פו או טייקוואנדו (בנות גמישות, יש להן יתרון בכך)... מה לדעתכם אני צריך לעשות? תזכרו שזו בת, ככה שצריך להתחשב בזה שהיא תהיה חלשה יחסית (אני חושב)...

בגיל 4?!!

are you trying to pull a Cadia Comaneci? לדעתי חכה קצת, ובכל מקרה - אני חושב שג'ודו הוא התשובה לגיל הרך. אלמנט ה"כיף" שם - התגלגלויות, הוצאת מרץ וכו', עם מעט מאוד "כאב" (תגיד, באמת שקלת לשלוח את אחותך בת ה4 לאיגרוף תאילנדי?). ויותר מכך - מאחר וג'ודו (וזו, לדעתי אחת הטרגדיות שלו בארץ, אבל לא נורא), נחשב לאמנות לחימה לילדים (על ידי ההורים, דאט איז), אז יש תשתית מפותחת מאוד של "ג'ודו קט". האפור

mickeym

New member
שישלח אותה אליכם. תסדר לה גוטינג

בצורה של דונלד דאק?
ועכשיו ברצינות, ממליץ על ג'ודו. אחלה דרך להוציא מרץ, עם סיכוי קל מאד להפגע. אחרי כמה שנים, אם היא תרצה להמשיך היא תבחר את דרכה לבד.

NomadSoul

New member
אמנויות לחימה לגיל הרך ../images/Emo95.gif

לגבי הגיל - 4 זה מעט צעיר, אולי כדאי לחכות עוד שנה או אפילו שנתיים. אני מסכימה עם האפור - אם בכל זאת בגיל הזה, אז ג'ודו, שלפחות יקנה לה את הכישורים המוטוריים, ואח"כ אפשר לנסות משהו אחר. כמו כן, ישנם מועדונים שבהן יש קבוצות מיוחדות לגילאים האלה, שמקנים יסודות ומשלבים אותם עם משחק, מה ש(לפי דעתי האישית) יותר מתאים לגילאי גן. לגבי "תזכרו שזאת בת, ככה זצריך להתחשב בזה שהיא תהיה חלשה יחסית": בגיל הזה בנות ובנים עדיין די זהים מבחינת פוטנציאל הכח פיזי. ומנסיוני האישי, ממה שראיתי במועדון הראשון שלי - בנות בגיל בי"ס יסודי בד"כ מצליחות יותר מבנים - ולא בגלל יכולת פיזית אלא בגלל שהן פשוט יותר בוגרות נפשית - ולכן יותר רציניות. כמובן שזו הכללה על סמך מה שראיתי בבית הספר הראשון בו למדתי, וכמובן שגם אם זה נכון יש יוצאי דופן, אז אני מקווה שזו לא יגרור וויכוח מי יותר טוב, בנים או בנות (כמובן שבנות
)

קוזושי

New member
העיקר שיהיה נחמד

הייתרון שיש באמנות לחימה בגיל ארבע הוא השמרטפות, ולכן לא כל כך משמעותי איזו סוג אמנות לחימה אתה שולח אותה, העיקר שיהיה לה נחמד שם. האמת היא שגם למבוגר הייתי ממליץ את אותה ההמלצה, אולי בגלל אותה סיבה?

לא משנה לאן אתה שולח אותה, תזכור

שני דברים חשובים: אומנות - בגיל הזה הגנה עצמית זה פחות חשוב (כלומר, פחות ניתן לביצוע). גם אם תשלוח אותה לקרב מגע או לאגרוף תאילנדי
, יכולת ההגנה העצמית שלה תהיה בדיוק אותו הדבר כמו ילדה שלומדת ג'ודו, קראטה או טאי צ'י באותו בגיל. חוץ מזה, שאם היא זוכה בגיל כ"כ מוקדם להתחיל ללמוד, אז שזה יהיה משהו שהיא תישאר בו לטווח ארוך. התמדה - אין טעם לשלוח אותה למשהו ש"טוב לעכשיו", ועוד כמה שנים להחליף למשהו אחר. תנסה למצוא משהו שתוכל להתחיל בו בגיל קטן מאוד, ועדיין יהיה רלוונטי בעוד 10 או עשרים שנים. תזכור שלימוד אומנות לחימה הוא לא משהו זמני.

h a p k i d o

New member
סלבו , תן לי להוסיף נקודה חשובה..

...היכולת שלה להגנה עצמית לא תהיה שווה אם היא לומדת איגרוף תאילנדי או טאיצי מהסיבה היחידה שהתאילנדי לדוגמא מפתח יותר אגרסיביות קרבית גם בגילאים האלו . אני לא אומר שהיא תלך לגן ותביא בעיטות לראש של הגננת אבל היא אולי אולי תהיה יותר אגרסיבית.

לא הבנתי כ"כ מה אתה אומר

אבל אני לא כ"כ אוהב את הרעיון שילדה/ילד בני 4 יהפכו להיות אגרסיביים, יהיה להם עוד הרבה זמן להתקלקל...

Hwoarang

New member
ג'ודו כמובן!

לאחותי יש עוד שנה עד גיל 4 ובטוח שאני ישלח אותה לג'ודו...כי זה פשוט כייף!

מה זאת אומרת שולח אותה? היא בכלל

מעוניינת? ושאלה נוספת (לך ולחווהראענג): איך יש ביניכם לאחיות שלכם כזה הבדל?!

Hwoarang

New member
אני לא יודע מה איתו

אבל אצלי זה כי היא מנישואים שניים... אחלה שם המצאת לי...חחח וד"א מי שואל אותה היא הולכת לג'ודו אם היא רוצה ואם היא לא!

rowshi2

New member
רצו בת

ההורים שלי מאד רצו בת, הם ניסו 3 פעמים, ויצא להם רק בנים. אז הם נתנו לזה נסיון אחרון...והצליח....

Raffael

New member
לא משנה, העיקר שתשלח אותה למקום

שבו תבקר קודם, רצוי יותר מפעם אחת ותראה מה קורה שם בשיעורים. תראה שבאמת מדובר בקבוצת ילדים בגילה. תראה איך המורה מדבר עם הילדים, מה היחס שלו אליהם ושלהם אליו. כמה הם מתאמצים בשיעור. מה הם לומדים. איך הם מרגישים לפני ואחרי השיעור וכו'. בגיל הזה היא לא תלמד ולא צריכה ללמוד "אמנות לחימה". היא צריכה להיות עם בני גילה, לשחק קצת, להשתולל קצת, לרכוש יכולות גופניות בסיסיות בצורה נעימה וכיפית. בניגוד לדעתו של סלבו, אני לא חושב שאתה צריך לבנות על טווח ארוך. שיהיה לה כיף בינתיים, אולי היא תעזוב אחרי חודש, אולי אחרי שנה, אולי אחרי 5, אבל בעוד מספר שנים, היא תהיה אדם שונה לחלוטין מהיום וכנראה שמה שמתאים לה היום לא יתאים לה אז. בכל אופן, סביר שהיא לא תתרגל את אותם הדברים. ילדים, במיוחד בגיל הזה, ואמנויות לחימה הם צרוף בעייתי ומסובך. חשוב מאוד לא להקל ראש בנושא הזה.

one strike

New member
בתור

איש חינוך גופני אמליץ ללכת בדרך אחרת. אם רוצים לפתח את הילדה באופן הרמוני - תביאו אותה להתעמלות ואחר כך לשחיה ואטלטיקה קלה. אם רוצים לעשות ממנה ספורטאית מקצועית - צריך להעריך את הגנטיקה שלה, מבנה גוף ולערוך מספר מבחנים ע"מ לבחור ענף בו יש לה סיכוי גבוה להצליח. הגנה עצמית חשובה מאוד בחיים ולנשים במיוחד, אבל יש עוד זמן. חשוב לבנות בסיס לתכונות גופניות.

למעלה