התלבטות....

יוסי®

New member
התלבטות....

למי שיודע, כפרתי (זמנית, לזמן בלתי מוגבל
) בעולם הדו"ג וקניתי רכב במרץ שעבר (קליאו מודל 98', אם זה משנה...). לאחרונה, החלו הירהורי כפירה אבל לכיוון ההפוך, אך הבעיה כעת, שלא היתה אז - היא תקציבית... אני מעדיף שלא למכור את הרכב (שאותו ההורים ימשיכו לממן...) ולקנות דו"ג זול.... והדילמה היא - לקנות קטנוע חדש (סדר גודל של 12-13K - משהו כמו הרואיזם וכו') או לקנות אופנוע גדול יותר אך כמובן ישן הרבה יותר...? למי שלא יודע - לפני שנה היה לי GPZ למשך שנתיים, ויהיה קשה, קשה מאוד לרדת לקטנוע, והעדיפות שלי היא בעקרון לכיוון אופנוע ממודל ישן (אולי דו"ש ישן...) - אך השאלה היא האם זה כדאי ולא מהווה כניסה לבור ללא תחתית ועם הרבה כתמי שמן...

נתן.ל

New member
אתה רוצה אופנוע זול שהוא לא בור

ללא תחתית אבל עם הרבה שמן
רק MZ !!!! אני רציני - עולה כמו קטנוע (6000-8000) ותחזוקה שוטפת של אופניים. הדבר היחיד שצריך לשלם עליו זה דלק ושמן (ליטר כל 1000 ק"מ בערך)

יוסי®

New member
רציתי אופנוע.

בצחוק
- MZ זה אופציה שבהחלט חשבתי עליה והיא תילקח ברצינות

יוסי®

New member
מכיר את האופנוע הזה, אך מעולם

לא עליתי עליו... הוא נראה לי די קטן... הוא מתאים לאדם בגובה 1.80, או שהוא יהיה קטן מידי....?

C O L T

New member
בהחלט אפשרי

בסכום כזה ניתן להשיג אופנועים סבירים למדי, לא הייתי ממליץ על קטנוע - למה לך? הרבה פחות פאן, יציבות נמוכה יחסית עם מחיר בבטחון, מקדם הפוזה שואף לאפס. חפש לך דו"ש - רצוי מעל 500, הם הרבה פחות סחירים מהקטנים ולכן ניתן להשיג הרבה יותר אופנוע פר שקל. תתפלא איזה אופנועים טובים ניתן להשיג בסכום הזה. רכיבת שטח - ואני לא מדבר על צליחת דיונות ואגמי בוץ, אלא רכיבה רגועה במהירות נמוכה בשבילים מהודקים היא תענוג נדיר ומי שלא ניסה - מפסיד. דו"ש גדול יאפשר להגיע למקומות רחוקים בארץ ולהכנס למקומות עליהם אופנועי הכביש רק חולמים. מה גם - אופנוע ישן שכזה גם אם נופל או נשרט מעט, זה לא נורא, פחות כואב הלב. אני קניתי אופנוע במצב גמור, ימהה TT, משאבת השמן הלכה אחרי יומיים ברכיבה של אחי, שלא בדיוק רגיש למצוקות המנוע, ואחריה כל המנוע. אז הייתה השקעה ראשונית של משהו כמו 6 אלף ש"ח, ואחרי זה רק שמן, אולי פעם אחת פילטר, כבר שנתיים, עכשיו אולי כיוון שסתומים. זה בגלל שרציתי לנבור קצת במנוע - אז הרופאים אסרו עליי לרכב, חיפשתי תחליף. מצא לך איזה אופנוע מושקע ומטופל היטב, אחרי אוברול איכותי עם קבלות, ותוכל להנות כנראה משנים רבות של רכיבה נעימה ובטוחה. הרבה יותר זול מפסיכולוג, כפי שנאמר לא פעם בפורום.

יוסי®

New member
תודה רבה על התשובה - בהחלט

עוזרת מאוד
האם כדאי כלים כאלה לחפש בסוכנויות או מידיים פרטיות...? יש דגמים מועדפים או כאלה שניתן להמנע מהם....? יצויין, שאם וכאשר אופנוע כזה ייקנה הוא יהיה כלי הרכב העיקרי שלי - כך שדוש"ים כמו שציינת סבילים לנסיעה יומיומית? (אינני מחפש כמובן נוחות של גולדווינג אך גם אינני פאקיר הודי
)

C O L T

New member
הדו"שים מושלמים לנסיעות שגרה

מה זה מושלמים, המתלים רכים וארוכים, המושב ארוך ושטוח, מאפשר תזוזה חופשית, מרחק סביר לכידון ולרגליות, זה תכונות של נוחות. להוסיף את המנוע הרגוע שופע המומנט, מבנה גבוה המאפשר לצפות על התנועה מלמעלה, גלגלים גדולים שלא מתרגשים מבורות ומלכודות מע"צ אחרות, הנה האופנוע המושלם מבחינת שימושיות ונוחות. חסרון אפשרי - כאשר הולכים לכיוון השטח הגנת הרוח אינה קיימת ברוב המקרים. פתרון - אפשר להתרגל, אם לא נוסעים קבוע מרחקים גדולים בכבישים המהירים במהירות לא חוקית אז הבעיה לא ממש קשה. אפשר גם מראש לבחור באופנוע המתאים יותר לכביש - כמו DR650RSE, עם הגנת רוח טובה. הכנף הקדמית הנמוכה גם תעשה טוב והיציבות ברוחות ומהירויות משתפרת פלאים. כמובן במחיר יכולת שטח, אבל מראש לא בנית על השתתפות במירוצי האנדורו, נכון? כמובן תמיד ישנה עדיפות לאופנוע פרטי, הרבה פחות סיכוי לרמאות, כולל הבדיקה לפני קניה, והרבה יותר סיכוי למצוא אופנוע לא יקר, הרי כל אופנוע שבסוכנות הוא אופנוע פרטי בתוספת כסף לסוכנות, או נבלה ששופצה רק להחזיק עד המכירה. די קשה למכור אופנוע כזה, בארצנו האוהבת קיצוניות ספורטיבית רכונה קדימה עם צמיג אחורי 200, עכשיו זה עובד לטובתך, אבל אם תכננת לקנות, לנסוע קצת ולמכור אחרי שנה - לא שווה. עלויות אחזקה לא כמו באופנוע ספורט, ואפילו נמוכות מה-GPZ, בצורה משמעותית. מבחינת דגמים, אז בגדול יש את ה-DRים, אמינים למדי, רכים ונוחים לכביש, כאשר העדיפות לדעתי לדגם ה-RSE, שזכה לחיים קלים יותר (לא נכנס כמעט לשטח) ומציע איכויות כביש רבות. XR650 של הונדה קשיח, גבוה, ובעל עדיפות בשטח. ישנו גם קוואסקי, KLR650, מנוע חזק וחלק, אופנוע איכותי למדי, הכי טוב על הכביש, אבל יקר יותר לאחזקה, הודות למנוע המתקדם מקורר מים. לא יהיה קל למצוא משהו במצב מושלם בתקציב שלך, אבל אפשר למצוא אופנועים לא רעים בכלל. בגלל שהאופנוע יהיה בשימוש כל השבוע, ולא רק לרכיבות שטח של סופ"ש, אני לא הייתי ממליץ ללכת על משהו קיצוני יותר לשטח. ישנם גם הטנרה 660 והסופר טנרה, אבל לא יודע אם הכסף יספיק, ואחזקת יקרה למדי, בסופר-טנרה לא זולה יותר מרוב אופנועי הכביש, 10 שסתומים וכ"ו. לא לדבר על תיקונים.

CBRRRRRR

New member
שאלה

"יקר יותר לאחזקה, הודות למנוע המתקדם מקורר מים" - למה הכוונה?

C O L T

New member
הכוונה לכסף

יש מערכת קירור מים - יש רדיאטורים פגיעים, משאבה שעלולה למות ומערכת ההפעלה שלה, מכאנית וחשמלית, צנרת עם נזילות אפשריות, נוזל קירור אותו צריך להחליף, מניפה מופעלת טרמוסטט. כל זה עולה כסף, לא?

יוסי®

New member
עזרתי לי הרבה../images/Emo70.gif תודה רבה על התשובה

הארוכה והמפורטת

בשום אופן לא מסוכניות

הזהר ממוסכים, חנויות הטרייד אין וכו' - רק רמאויות יש שם. תמצא לך משהו מפרטי ואל תאכל את הלב אחר כך!

יוסי®

New member
אני מכיר את כל הסיפורים לגבי

סוכנויות - היה ועוד יהיה לי אופנוע.... אבל תודה על האזהרה

למעלה