התלבטות

מצופלח

New member
התלבטות

היי! קוראים לי תם בן 16, ועזבתי את התיכון שהייתי בו (אוהבים אותך תם LOL) עברתי ללמוד בבית, אבל נתקלתי במן חומה קטנה של חוסר אכפתיות וחוסר ידע... אין ספרים שמאפשרים ללמוד לבד באופן מקיף, אין שום חומר ממצה לבגרויות וצריך לחפור הרבה ע"מ להגיע לחומר ששווה משו לבגרויות... העניין הוא שאני עדיין לא יכול להרשות לעצמי מסגרת אקסטרנית, ואני לא רוצה, וגם לא יכול, לחזור למסגרת האינטרנית... האם יש ספרים ממצים לבגרויות? מה אתם ממליצים לי לעשות?

מצופלח

New member
עוד פרט קטן וחשוב:

אני לא תמיד מתמיד וזה מאוד מדאיג אותי... יש לכם הצעות איך אני יכול ליצור מצב שאני אתמיד עם הלימודים?? (זה ממש ממש חשוב כי אני כבר שילמתי את השוברים על כל הבחינות ההומניות לשנה הזו. השארתי את השאר לשנה הבאה) שלכם לעד (אם תרצו את זה או לא
) תם

היי תם, ברוך הבא!! בוא נבין מה יש..

עזבת את ביה"ס כי???? אני מבינה שאתה רוצה לעשות את הבגרויות לפני הגיוס. תקן אותי אם אני טועה אבל אתה מנסה לעשות לבד את ביה"ס אין ספק שזה קשהההה. אין לי רשימת ספרים לתת לך, אבל אני רוצה לסייע לך לעמוד ביעדים האמיתיים שלך. תבין, שחוסר היכולת שלך להתמיד נובע מזה שאתה מבקש מעצמך לעשות דברים שאתה למעשה, לא רוצה לעשות... אז... אתה מוכן לשנות לרגע פוקוס (ספרים לבגרויות), ולספר לי מה אתה באמת רוצה? שים בצד את כל מה שפימפמו לך כל החיים והקשב לעצמך: מה הגוף שלך רוצה לעשות? מה מעסיק את הראש שלך? באיזה מקום אתה באמת רוצה להיות? מה עושה לך נעים? במה אתה יכול לשקוע מבלי להרגיש שהזמן עובר? תענה, ונמשיך, טוב?

מצופלח

New member
אוקיי

למה אני עזבתי את המערכת הדידקטית? דבר ראשון, לא עזבתי מרצוני לכאורה. סילקו אותי. רק זה היה מאוד מאוד ברור שאני אעזיב, ואני עשיתי הכל כדי לצאת משם... אני מתעב לשבת בכיתה עם עוד 30 תלמידים, להקשיב לז*ו*י שכל של מורים שבד"כ יודעים פחות ממני על נושא נתון. מה עוד, שאני עצמאי כבר עכשיו, ואני רואה במערכת החינוך העכשוית מערכת מיושנת אשר מכינה ל"חיים האמיתיים" בערך כמו שעושה טלנובלה. אני חושב שהמערכת הזו לא השתנתה הרבה מספרטה - שם הכינו את הילדים להיות חיילים טובים, ובמערכת שלנו מכינים את הילדים להיות "חיילים טובים" בצי השכירים. אני לא רואה את עצמי כשכיר, ולראיה, כבר היום אני עצמאי (ראה חתימה
) בגרויות? מי צריך את זה בכלל?! לדעתי, כל העניין של בגרויות הוא מיותר לחלוטין, אני עושה אותן אך ורק בגלל שאני רוצה למסגר את המכתב מביה"ס שאומר שעלי להפסיק את לימודי, ביחד עם תעודת הבגרות, ולהביא אותה בהפוכה למורה המחורבנת שלי. (סליחה שאני לא ממש מתבטא בצנזורה הדרושה, אבל זה לא טלויזיה פה)
הבעייה הגדולה ביותר שלי היא זו שאני לא מצליח להקציב לעצמי ייעדים ריאליים ולעמוד בהם (אגב, לשון ואנגלית סיימתי. נשאר לי רק ספרות, היסטוריה כללית ותנך לשנה הזו) העניין הוא שיש מן סתימות והתנגדות מוחלטת של משרד החינוך לאנשים כמוני שלא רוצים אפילו מסגרת אקסטרנית (וגם לא מי-יודע-מה יכולים להרשות לעצמינו) ואף אחד לא טרח לא להכין ספרים ולא לתת רשימה של כאלה. רק אנקורי איכשהו מספקים את רוב הסחורה, אבל שוב, לא את כולה, וזה מאוד מאוד מעצבן...

jdror

New member
יש לי עצות בשבילך והן רק עצות ../images/Emo140.gif

אני בת 28 (כמעט 29, בעצם), בוגרת 12 שנות לימוד ויש לי תעודה להוכיח את זה. אפילו עשיתי כמה מבחני בגרות וגם לזה יש לי מסמך להוכיח. מבחינת יחידות לימוד - אין לי אפילו בגרות חלקית. מאוד רציתי לסיים תיכון עם בגרות מלאה כדי להמשיך ללימודים גבוהים. לא הצליח לי. כיום אין לי אפשרות כלכלית לסיים את הבגרויות ובכלל עדיף לי לחסוך בשביל לעשות את כל הבגרויות מחדש. ואחרי ההקדמה לעצות: מנסיון אישי שלי כשמנסים לעשות משהו כדי להוכיח למישהו אחר שהוא טעה, לא תמיד זה מצליח כמו שרוצים ואם זה מצליח אז התגובה של מי שרצית להוכיח לו משהו מאכזבת מסיבה זו או אחרת. אם אתה באמת רוצה תעודת בגרות ביד, ואחת עם ציונים בינוניים ומעלה, תעשה את הבגרות בשביל עצמך ולא בשביל אף אחד אחר. אחרת זה באמת לא שווה את המאמץ. אם ממילא אתה עצמאי ולא מעוניין להיות שכיר אז בעצם יש לך כיוון בחיים. למרות שתמיד טוב ללמוד דברים נוספים כי אתה לא יכול לדעת מה ילד יום. האיש שלי (ככה אני קוראת לזה שהתחתנתי איתו) היה עצמאי במשך שנים רבות. היה מנהל עסק לתוכניות העשרה וגם מדריך בעצמו בנוסף למספר מדריכות שהעסיק. העסק היה משגשג ומצליח עד שהיה מעורב בתאונה שבה נשברה לו היד. הוא היה מנוטרל מעבודה במשך תקופה וכרצה לחזור לעסק רוב הלקוחות (מתנסים ובתי ספר בעיקר) כבר עברו הלאה, לספק הבא, לעסק הבא שנותן תוכניות העשרה. רק אלה שהכירו אותו ועבדו איתו שנים, המשיכו איתו. אולי בגלל הרשת נאמנות אולי בגלל שידעו שהוא הכי טוב בשוק. אז היום הוא כבר לא עצמאי והוא מנסה להתברג עם הנסיון והידע שהוצא צבר לאורך שנות חייו במקום עבודה קבוע כלשהו. לאיש שלי, דרך אגב, יש תעודת בגרות מלאה. לא נתן לו הרבה בשנתיים האחרונות שהוא מחפש משהו קבוע, יציב ומשתלם.

עזוב רגע חשבונות עם המורה והמערכת

אתה מכיר את הסיפור של משה, שהיה תלמיד מאוד גרוע למתמטיקה? אחרי 10 שנים, המורה למתמטיקה, רואה אותו יוצא מלימוזינה, הנהג פתח לו את הדלת... הוא עצמו (משה) לבוש חליפה מחוייטת שרואים עליה שעלתה הרבה, על היד נוצץ לו שעון זהב יוקרתי. המורה לא התאפק וניגש אליו לשאול מה קורה בחייו. "אני איש עסקים" - עונה משה - "אני קונה ב- 20 מוכר ב- 40, מרוויח את ה- 2% שלי ומבסוט!!" יש כל מיני דרכים בהם המידע יגיע למי שצריך. אל תבזבז אנרגיה מיותרת... אם הבגרות לא חשובה לך, אז מה? אתה לומד בגלל המורה המחור.. הנ"ל? הגזמת!! היא ממש לא שווה שתבזבז רגע אחד מיותר בלעשות בי"ס אתה לא חושב? ואולי היא התירוץ? ויש לך סיבה אחרת לרצות תעודת בגרות? וחוץ מזה, לא ענית על השאלות
קח אותן אחת אחת ותן תשובות אני מחכה

מצופלח

New member
תיקון של כמה טעויות בניסוח

אז ככה: אני רוצה לעשות את הבגרות המטופשת הזו רק ע"מ להוכיח לעצמי שאני יכול לעשות את זה... הקטע של לנפנף בתעודה לפני המורה הוא רק ערך מוסף. איזה שאלות? מה עושה לי טוב? להיות בלי בוס מעל הראש. אני שונא מרות, ושונא שיש מעלי מישו דפוק שנותן לי פקודות (מה אני אעשה בצבא... מפחיד) אני אוהב מאוד את העצמאות הכלכלית שכבר היום אני מתחיל להינות ממנה (לא במליונים, אלא ב- 3000, אבל זה רק התחלה. וזה עצמאי לחלוטין
) אוהב מאוד ללמוד, אבל לא בשיטה דידקטית אלא מנסיון (זה למה אני מאוד אוהב את שיעורי הנהיגה שלי) ולראייה, כל דבר שאני יודע טוב, אני למדתי לבד, למרות שניסו גם להנחיל לי את הידע הזה בשיטה הדידקטית. ידידי הטוב נדב בר, אמר פעם, באותו הנושא: Well, There are all kinds of educations 1. Basic Education - School and stuff 2. Proffesional Education - To find a "job" (Just Over Broke) 3. Financial Education - Working with Lifestyles 4. Life Education - Spiritual and self growth Seminar I do believe that most of them are nessesary to be successful The only one that I would not go for myself is the proffesional Education That is because I never intend to work for other people Education is Key word in Success If you want to educate yourself Here are some really interesting books you can read חשוב והתעשר - נפוליאון היל אבא עשיר, אבא עני - רוברט קיוסאקי A Friend of mine told me that success comes from good decisions Then I asked :"And how can you decide the good decisions?" He answered: "By experience ofcourse" Then I asked : "And How to you get the right experience?" He answered :"By making the wrong decisions"

יונת ש.

New member
גם אני עזבתי פעם תיכון

כשהייתי בת 16, עזבתי את התיכון ותכננתי ללמוד באופן עצמאי ולעשות בגרות אקסטרנית. הלכתי לכל המורים שלי ושאלתי אותם מאיזה ספרים הם ממליצים ללמוד לבגרות, וכולם שמחו לעזור ולתת לי רשימה. אם יש איזושהיא מורה שאתה מסוכסך איתה, אז אתה יכול לשאול מורה אחרת לאותו מקצוע, או לשאול בפורומים של מורים או שיעורי בית באינטרנט. אני באופן אישי נבחנתי בסופו של דבר רק בחלק קטן מבחינות הבגרות, כי בינתיים החיים התקדמו ותעודת הבגרות נעשתה מיותרת וחסרת משמעות עבורי. אם מעניים אותך מה עשיתי במקום זה, אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי על זה: להשתחרר מהמסגרת.

elior15

New member
תגידו מה קורה לכם???

שלום לאחר התבוננותי בהודעה המפחידה הזאת של בטחון מדינה ישראל וכל השאר אני ינסה לכתוב מה שבפי ואם זה לא ברור אז תדעו בגלל תפוז הלחץ מלחיץ. אז ככה קראתי את ההודעות של כולכם הבנתי שאתם אנשים חכמים משכילים ובעלי ידע אני לא מכיר אותכם אישי אבל ראיתי את העצאות שנתתם לידינו שפרש מחיי התיכון. לפי מה שאני קראתי אני חושב שאתם מטעים אותו בגלל שהכל מתבבס על להרשים כלומר ללמוד הרבה להצליח בבגרויות להרוויח מלא כסף והכל בשביל מה? בשביל להרשים את המורה לאיסטוריה או לשון שחשב לפני 12 שנים שיצא ממני עובד בעיריה שמנקה רחובות אז זה טעות תפיסת העולם שלכם מאוד מוטעת צרכים ללמוד לעבוד ולהשקיע בחיים אבל לעשות את כל זה לא בשביל להרשים מישהו אלה בשביל עצמך בשביל הידע שלך בשביל הכיף בשביל להתפתח וכמובן לעשות משהו מעניין גם אם לא מרוויחים בו 30 אלף שקל בחודש. הלב אף פעם לא יהיה שלם ואדם לא יהיה שלם עם עצמו אם הוא עושה משהו שלא מעניין אותו רק בשביל להרשים מישהו אחר ולנסות לפוצץ אותו. איפה אמוסר שאומר לעשות מה שאתה אוהב להיות מה שאתה רוצה ולא להוכיח את עצמך. אני יודע שאתה לא ממש מאמין בדרך של משרד החינוך אבל תשמע זה הדרך צריך לדעת לכבד אותה ולחיות איתה אין ברירה אני עצמי לומד בתיכון מתכנן לעשות בגרות מלאה ועוד להוציא תעודת מקצוע אני לא יודע עד כמה אני יצליח אבל דבר אחד אני יודע שאם אני ישקיע אני יצליח וגם אם זה אומר להישאר במערכת החינוך שגם אני חושב שהיא על הפנים ולהמשיך ללמוד ממורה שאני מכפיל את הידע שלה בכמה וכמה ואם זה גם לשבת עם ילדים מעצבנים שלא יודעים מדוע אם נמצאים במקום הזה אבל איו ברירה זה מה יש צריך לדעת לקבל את זה לחיות אם זה ולנסות לעשות אם זה משהו טוב ללמוד לבד לבגרות דרך הבית זה ממש אבל ממש קשה וכמעט בלתי אפשרי זה דבר שצורך השקעה אין סופית אז תחשוב על מה שכתבתי לך.

jdror

New member
מצטערת, אבל מהדברים שלך הבנתי

שעדיף לא ללמוד בתיכון פורמלי. זה נכון שזה קשה ללמוד לבד אבל האנשים מתחלקים לכאלה שחייבים ללמוד עם מורים ובקבוצה כדי לראות מה המיקום שלהם מבחינת הידע והציונים ויש כאלה שחייבים ללמוד אחד על אחד כי הם לא סובלים את התחרותיות והם לומדים בשביל עצמם ולא בשביל איזו עקומה של בית ספר שרוצה להתפאר במספר התלמידים המצטיינים שלו. ויש את אלה שלא מוכנים לשמוע מאף אחד מה ללמוד ואיך ללמוד ויכולים לעשות זאת על הצד הטוב ביותר רק כשהם יושבים לבד מול הספר או המחשב עם החומר הכתוב או המושמע באוזניות. כל אדם הוא אחר ולומד בצורה אחרת. אפשר להגיע לאותן תוצאות בשלושת הדרכים הללו. הכל תלוי באדם עצמו ואיך הוא מעדיף ללמוד. אדם שאין לו משמעת עצמית בחיים לא יוכל לשבת ללמוד לבד ויהיה חייב מסגרת מסודרת וקבועה עם מורה שנותן את הטון, את הקצב. אדם שחייב אינראקציה עם הסביבה חייב להיות בקבוצה עם תלמידים אחרים כדי להשוות את עצמו אליהם ולכן לא יוכל ללמוד לבד. לעומת זאת מי שלא בנוי למסגרות אבל יש לו משמעת עצמית ויודע שכשהוא מחליט לעשות משהו הדבר יתבצע - אותו אחד יכול לקחת את עצמו בידיים ולשבת ללמוד.

קראתי 3 פעמים ויצאתי מבולבלת ../images/Emo2.gif

אתה אומר: לא לעשות בשביל אחרים כן לעשות בשביל הכייף, בשביל עצמך ובאותה הנשימה אתה אומר: אני יודע שאתה לא מאמין בדרך של משרד החינוך אבל תשמע זה הדרך צריך לדעת לכבד אותה ולחיות איתה אין ברירה אתה מוסיף ואומר: אבל אין ברירה זה מה יש צריך לדעת לקבל את זה לחיות עם זה אתה יכול ליישב לי את הסתירה? אתה מסיים עם מכת המחץ: זה ממש אבל ממש קשה וכמעט בלתי אפשרי זה דבר שצורך השקעה אין סופית זה היה ניסיון עידוד? זה לא רק רחוק מלהיות בלתי אפשרי, אלא שעם מוטיבציה מתאימה, זה יהיה קלי קלות... ואת זה אתה יכול לקחת לבנק!! סביר להניח שאילו תם לא היה מסולק מביה"ס מסיבה זו או אחרת, הוא היה ממשיך להתייסר בדיוק כמוך וכמו רבים אחרים
העניין הוא שיש אופציה אחרת!! והיא לא מאוד קשה. להפך, יש בה המון המון הנאה. אם נצליח להנחות את תם אליה,אולי הבגרות, והצורך להתמיד יפסיקו להיות משימה נוראית כל כך
בהצלחה בבחינות הבגרות שלך עצמך,

יונת ש.

New member
אל תאמין (תאמיני?) לכל מה שמספרים

בי"ס יוצר את הרושם כאילו לעשות בגרות זה סיפור נורא קשה שחייבים בשבילו מורים מקצועיים והשקעה של המון שנים טובות. בתכל'ס חלק גדול מהזמן שמבלים בבי"ס הולך על דברים שלא תורמים ישירות ללמידה: משמעת, לוגיסטיקה, להקשיב לדברים שאתה לא מבין או שהבנת כבר מזמן, לעשות דברים שלא רלוונטיים לחייך. כשלומדים לבד, כל אחד לומד בקצב שלו, וזה הרבה יותר יעיל. בשביל לתת לך מושג איך זה, דמיין שכל הזמן שהיית מוציא על לימודים זה הזמן שאתה מוציא כיום על שיעורי בית, וזהו. זה פחות או יותר כמות הזמן שצריך בשביל ללמוד לבד לבגרות. אבל מה, ברור שהמורים לא יספרו לך את זה (טוב, חלקם כן אומרים את זה, אבל כנראה אותם לא יצא לך לשמוע) כדי שלא תחשוב שכל מה שאתה עושה כרגע איתם הוא מיותר. זוכר את הויכוח לפני כמה שנים, שבו משרד החינוך אסר על תלמידים בני פחות מ-16 להבחן בבחינות הבגרות? זוכר מה אמרו הפקידים של משרד החינוך? הם אמרו שאם ירשו לתלמידים צעירים להבחן, אף אחד לא ימשיך לכיתות הגבוהות! זה מראה לך מה הם חושבים על הקושי ללמוד לבד לבגרות!

אפרתתת

New member
היי תם!

ראיתי שרשמת כבר לגבי אנקורי - רוב הספרים שלהם מממש מעולים! בחלק יש יותר מדי, בחלק פחות מדי, נכון - אבל בסה"כ הם בהחלט מכסים את החומר לבגרות. אני אלך עם מי שהציע/ה לך לבקש ממורה שהיה איתך ביחסים טובים שייתן לך רשימת ספרים עליה הוא ממליץ, ואם אין כזה - תשתמש בקשרים שלך - ההורים שלך מכירים מורה שלדעתם הוא אדם סימפטי? דודים? חברים? תשאל מסביב ובטח תמצא. אם המורה הנ"ל הוא אדם ממש טוב, אתה גם יכול לבקש שינחה אותך - איזה פרקים בדיוק כדאי ללמוד, במה כדאי להשקיע יותר או פחות, שינהל מעקב אחרי ההתקדמות שלך וכו. מלבד זה, אמרת שכבר שילמת את השוברים לבחינות - אלא אם האנשים בדואר החליטו להיות מעצבנים ולקחת ממך יותר כסף ממה שאמורים לקחת (קרה לי פעם....), המחיר לקטין לכל בחינה הוא די סמלי, 25 ש"ח. כך שבכל מקרה, גם אם לא תספיק ללמוד את כל מה שתכננת - לא נורא. אל תלחיץ את עצמך בגלל הבחינות, בסה"כ יותר חשוב שתישאר שפוי ושתהנה מהלמידה!! לא יקרה כלום אם תפסח על בחינה או שתיים השנה (אני מניחה שמדובר על מועד קיץ) ותעשה אותן בחורף הבא, אתה רק בן 16 ויש לך עוד שנתיים שלמות עד הצבא. לידע כללי - אם אתה לא מגיע לבחינה, זה נחשב שבכלל לא עשית אותה ולכן לא תקבל נכשל והמחיר לא יהיה גבוה יותר (מועד חוזר עולה יותר מהמועד הראשון). בכל מקרה, אני מציעה לך לעשות חושבים עם עצמך ועם ההורים שלך, לבדוק לאן אתה רוצה ללכת עם החיים שלך, ולפי זה לבחור בדרך שעליה תעלה. אני מאחלת לך המוווון בהצלחה! ותעדכן אותנו במה שקורה!

היי תם

הסטוריה כללית כלומר יחידה ה'? אם כן אז אני יכולה לישלוח לך את החומר ברגע שיגיע המיקוד (גם אני ניגשת לבחינה הקיץ) כמוך בגילך סולקתי/הסתלקתי מביה"ס ואותי דווקא רשמו לאנקורי וגם שם לא סיימתי אחרי הצבא נגשתי לכמה בחינות בגרות אבל לא לכולן היום בגיל 33 כשבא לי ללמוד באוניברסיטה והחוג שאליו אני רוצה להתקבל מחייב אותי בבגרות , אני משלימה את החסר. אז אל תלחיץ את עצמך לך צעד אחר צעד ואם קשה לך להתמיד אז אל תתמיד מבטיחה לך שמשהו יבער בעצמותך ותרצה אותו מאוד אתה תתמיד ותשתדל והכל יהיה טוב ולכל דבר בחיים יש את הזמן שלו אגב אתה יכול לקחת מחברים שניגשים לבחינות מחברת לצלם אותה ויאללה ללמוד!! בהצלחה

מצופלח

New member
מה זה יחידה ה'?

הכוונה שלי הייתה: הסטוריה כללית - אירופה אחרי מלחה"ע ה-2 והילך... בגרויות? לא עושה את זה בשביל להתקבל לעבודה (או לאוניברסיטה...) לא רואה בעבודה בשביל מישו צורך. אני מעדיף להיות עצמאי.

אפרתתת

New member
יחידה ה' זה היסטוריה כללית...

אבל זה גם לפני מלה"ע ה-2, וזה גם כולל את ארה"ב.

תזהר מחומר של חברים שלך

זה חומר שונה.. החומר של הבגרויות שלנו - האקסטרניות הוא שונה!! בעיקר בהיסטוריה. חוץ מזה לא מומלץ לעשות את כל ההומניות בייחד.. עדיף לגוון ככה אני עושה .. גל

מצופלח

New member
על איזה חברים את מדברת?

אמרתי ששרפתי הרבה מאוד גשרים ושמחשיבים אותי למטורף
גם שחטתי הרבה מאוד פרות קדושות LOL שלך, תם. נצמד לאנקורי, יהיה מה שיהיה

למעלה