התלבטות

• פותח הנושא jeshu
  • פורסם בתאריך

jeshu

New member
התלבטות אני שוקל לסוע לטייל במצריים,אבל הגעתי למסקנה שלהגיע להרבה מהאתרים שם בלי הדרכה זה פספוס דיי גדול ולכן עדיף למצוא איזה סיור מאורגן באתרים העתיקים שם. אבל טיול מאורגן מהארץ עולה הון - היום שמעתי על משהו כמו 1400$. במידה ומישהו ביקר שם - האם אתם מכירים פיתרון לענין.סיור עם הדרכה איכותית שניתן לתיירים שם ? במחיר סביר.

בפורום טיולים בחול היה מישהו שהיה השנה עם טיול מאורגן של אירופאים. פשוט פגש אותם שם , תנסה את האופציה הזו יכולה להיות יותר זולה

shaishoo

New member
לא מזמן נסעה משלחת מהאוניברסיטה שלי, מי שלומד מזרח-התיכון יש כל שנה , למסיימים קורס מגניב, שנה שעברה זה היה מרוקו והם נסעו למרוקו (מסובסד כמובן !) עם מדריך והכל (הפרופסור וחברים), השנה זה היה הקורס מצרים ונסעו לשבועיים למצרים, הם ממליצים על כמובן על המרצה שלהם ד"ר יורם מיטל, ומדגישים לא לוותר על המוזיאון של המלחמות כמו מלחמת אוקטובר (כיפור) כדי לראות איך הם רואים את המלחמות, כמובן שהם ציינו שהתערוכה של מחלמת ששת הימים כבר 10 שנים בשיפוצים... בכל מקרה נחזור לנושא, חבר שלי טס והצטרף לקבוצת אירופאים (כמו שכתוב בהודאה השניה), גם קיבלו יחס נחמד וגם הרגיש יותר בטוח, למרות ששוב המשלחת ציינה שהתייחסו אליהם נורא יפה בכל מקום, בהתחלה הם הסתירו את זה שהם מישראל אח"כ הם ראו שדווקא אוהבים אותם, וכל הזמן אומרים להם כמה רוצים שלום...

jeshu

New member
תודה רבה מיכל ותומר תומר - האם חבר שלך יכול לתת לי את הפרטים כדי שאוכל לעשות משהו דומה ? גם אני סטודנט באב"ג - אז מה אתה אומר,אולי אקח את הקורס של ד"ר יורם מיטל ? הוא מוכר לתואר שני ?

shaishoo

New member
למה לא? אפילו אם הוא לא מוכר, כמה זה כבר יהיה שעתיים שבועיות (זו לא הפקולטה להנדסה\מדעי הטבע עם קורסים של 6 שעות שבועיות או 10 כמו מעבדה) ואולי תשלם על נקודות זכות מיותרות אבל תרוויח אחלה טיול (ואני בטוח שאולי בסוף זה יצא יותר זול), אבל רק צריך לראות שאכן מתקיים הקורס !

sela v

New member
מוזר שאין אף קול שמתנגד לטיול שלך, ומביא את דברי אחד מארגוני המודיעין המזהירים מטיול במצרים. אני הגעתי למצרים ולקחתי טיול מאורגן מאחד מההוסטלים, זה די זול, ומבחינת הדרכה ככה ככה. בטוח שיש דברים יותר מקצועים. אני יכול לשאול כמה אנשים ממצרים אם יש להם המלצות.

jeshu

New member
מה שאני מנסה לברר זה איך להצטרף לקהוצה מאירופה ולפגוש אותם במצרים. היה מישהו שכתב על זה בפוום טיולים בחו"ל - הוא פשוט לא ענה לי.

ביקור טרי לפני 3 חודשים ביקרתי ארבעה ימים בקהיר חבר. אומנם לא טיילנו באתרים מחוץ לעיר, כמו שאתה רוצה, אבל לפי מה שקראנו ודיברנו עם תירים, אפשר לארגן את זה כשנמצאים שם, זה אמור להיות זול (קהיר,דרך אגב, היתה זולה באופן מדהים) וזה גם אמור להיות פשוט.

למעלה