התלבטות

BravoMan

Active member
נו, יפה, כמו שכתבתי, אתה לא מבדיל בין

אמפתיה לבין הסכמה.
&nbsp
מצוקה היא לא דבר סובייקטיבי כלל וכלל.
ואם נסכים שזה סובייקטיבי, וכל אחד יכול להיכנס ל-"מצוקה" בגלל כל דבר, נפתח פה תיבת פנדורה שלא נצא ממנה.
&nbsp
אמירת אמת, גם כשאינה נעימה, אסור לבטל אותה בטענת "תוקפנות".
כשאני חושב שהפתרון לבעיה שאדם מולי חווה, זה שיטפל בעצמו ולא בגורם חיצוני, אזי אני רואה בהבהרת המידע הזה עזרה.
&nbsp
לא אמפתיה, אלא הצעת פתרון שיוציא אותו (או אותה במקרה דנן) מה-"מצוקה".
&nbsp
למה כתבתי "למה את גוללת פה את הסיפור כאילו הטרידו אותך מינית?"
כי זה הרושם שאני מקבל מההודעה הפותחת.
&nbsp
אני לא רואה שם יותר מידי אובייקטיביות, אלא בעיקר ניחושים מה עבר לו בראש.
&nbsp
יש כמה עובדות, אני לא חולק עליהן, אבל יש גם הרבה ניחושים, וזה לא ממש עוזר למשהו לציין שאלה ניחושים אם הניחושים הם שיוצרים את הבעיה.
&nbsp
אז כן, הביטוי לא הופיע, אבל בשביל זה רשמתי "כאילו"...

choo

Active member
הגורמים למצוקה הם עניין סובייקטיבי לחלוטין

&nbsp
אותו הגורם יגרום לאחד מצוקה, לשני אדישות, לשלישי שמחה, לרביעי קצת חוסר נוחות, לחמישי שעשוע. לא סתם החוק אומר שהטרדה מינית מגיעה אחרי שפעם אחת אמרו "לא" וההצעה חזרה - או החל מהפעם הראשונה במקרה ומדובר ביחסי מרות. זה לא משנה על מה בדיוק אמרו לא, כל עוד מדובר על הצעה בעלת אופי מיני - משנה רק שאמרו לא.

BravoMan

Active member
החוק נועד למנוע "הטרדה".

כלומר, למנוע תהליך מתמשך. לכן הוחלט לעצור ב-1.
&nbsp
אתה מוזמן להראות לי הכין בחוק מופיעה המילה "מצוקה", וכן הגדרה של מה נחשב ל-"מוצקה" תחת החוק.
&nbsp
כל אחד יכול להחליט סובייקטיבית שהוא "במצוקה" בגלל כל גורם שהו.
אבל זה רק מרוקן את המילה מתוקף שלה, ומערבב בין "מצוקה" ל-"מחלה" (נפשית).

choo

Active member
הכותבת המקורית נתנה דוגמאות להתנהגות מטרידה שלו

&nbsp
ואותה התנהגות מטרידה (שאלייה החוק מתייחס) גורמת למצוקה. החוק לא מגדיר בצורה מדוייקת מהי התנהגות מטרידה, משום שזה מושג מאוד סובייקטיבי. מצד שני, החוק הזה לא נמצא בוואקום, ולכן לא ניתן להגדיר כהטרדה התנהגות שמוגנת על ידי חוקים אחרים

BravoMan

Active member
לא שאלתי אם החוק מגדיר "התנהגות מטרידה".

שאלתי, אם ואפה, מופיע בחוק המילה "מצוקה"?
האם החוק מתייחס למצוקה בדרך כלשהי?

tenen

New member
זה מאוד פשוט

אם אתם ארגון של מעל ל50 איש תלוי לך במטבח וכנראה קיבלת גם במייל בזמנו תקנון של מניעת הטרדה מינית.
בנוסף כנראה שרשום שם מי האחראי לנושא בחברה (לפעמים כח אדם, לפעמים אחד המנהלים ואם במקרה לא תלוי אחד כזה ולא קיבלת אחד כזה גשי למנהל / מנהלת כח אדם ספרי את מה שסיפרת לנו ובקשי שהבן אדם ישמור מרחק ממך, עדיף שתעשי את זה במייל ותכתבי גם את התיבה הפרטית שלך שיהיה לך העתק.
&nbsp
אני לא הייתי דואג בנוגע לתפקיד שלך, הוא ממילא לא ראש הצוות שלך ולכן זה לא שצריך לפטר אחד מכם, סה"כ המנהל / מנהלת יגידו לו לתפוס מרחק.

משורה

Member
יש גברים כאלה

שמפרשים התחמקות/אי נעימות כביישנות. כלומר שבעצם את כן רוצה. רק צריך לעזור לך להתגבר על הביישנות או על האי נעימות עד שתכירי ברצון שלך ותיעני להצעה שלו.
&nbsp
מדברייך משתמע שזה לחלוטין לא המקרה.
ברגע שתבהירי לו את זה הוא יניח לך.
איך?
את מגייסת את כל האסרטיביות שלך (תתאמני מול הראי אם צריך) ובאה אליו ואומרת:
תקשיב לי ותקשיב לי טוב.
אני לא מעוניינת בך. לא משנה מה תגיד ומה תעשה - אני לא מעוניינת.
אז תפסיק לחשוב שזה יקרה כי זה לא!!
&nbsp
אם הוא יענה שהוא לא יודע על מה את מדברת או לא מבין למה בדיוק את מתכוונת תגידי לו שהוא יודע טוב מאוד וזאת שיחת אזהרה. בפעם הבאה שתרגישי (תרגישי!) מוטרדת ממנו את מתחילה להתלונן עליו. אז שישמור מרחק ממך.
&nbsp
יש אפשרות שהוא ינסה לגרור אותך לדיונים או לוויכוחים. אל תיכנסי לשם! זאת צריכה להיות שיחה קצרה ועניינית. לאחר שתעבירי את המסר שלך תודיעי שהשיחה הסתיימה ותלכי.
&nbsp
זהו.
&nbsp
כל הדיונים לעיל כן/לא חוקי, כן/לא להתלונן לא רלוונטיים.
זאת הדרך האפקטיבית לפתור את הבעיה שלך והיא לגמרי חוקית. זה מה שחשוב.

kagome10

New member

למעלה