התלבטות

IZACKONE

New member
התלבטות

שלום לכולם,
אני בעבר סבלתי מOCD קשה ביותר של ניקיון ובעזרת עבודה קשה הצלחתי להשתפר משמעותית. עברתי לפני שנה בערך טיפול CBT מאד אינטנסיבי של 3 חודשים שמאד עזר, ואחריו הייתי "ברמה" מאד טובה של התנהלות כמעט 100 % תקינה בחיי היום יום.

לאחר התקופה האינטנסיבית חזרתי לעבוד ב3/4 משרה כדי להכינס לאט לאט לחיים הנורמטיבים, אך עם העבדוה ואם חוסר התרגול התחלתי לאט ולאט "לוותר" לדחפים יותר וקצת ירדתי ב"רמה" , הOCD לא מאד מפריע לי בחיי היום יום אך אני מרגיש תקוע ועדיין ישנם דברים מאד מסוימים שהOCD גורם לי להימנע מהם, ההרגשה היא שאני לא יכול לחזור לאותה רמה אם אני לא מפנה רק זמן לחשיפות , ואני לא מרגיש שאני יכול להרשות לעצמי לקחת הפסקה ארוכה נוספת לצורך חשיפות וכמו כן מאד מתקשה להביא את אותה מוטיבציה ואנרגיות על מנת לעשות חשיפות (הפעילות האינטנסיבית שעשיתי זה רק משהו שאני מרגיש שאפשר לעשות פעם בחיים מבחינת נפשית).

כרגע אני לקראת כניסה לעבודה במשרה מלאה (עוד שבועיים בערך) שדורשת המון אנרגיה, ואני לא מרגיש שאצליח לשלב עבודה מלחיצה וקשה עם הOCD שמאיים להדרדר בעקבות הלחצים, אך מצד שני מאד חשוב לי לעבוד בעבודה הזאת.

השאלות היא האם לחזור לחשיפות אינטנסיביות בשביל להכין את עצמי לחיים יותר "מלחיצים"? האם לעשות לעשות תוכנית פחות אינטנסית?
- אני יודע שאני כבר מסוגל לעשות חשיפות (וכבר עשיתי הרבה בעבר) לגמרי לבד, אבל משום מה אני לא מצליח להביא אותי לעשות אותם אם בכלל וגם לא ברמות גבוהות מאד, האם זה סימן לזה שאני צריך עזרה מקצועית?
( בעקבות העבודה החדשה אני מאד מפחד שהOCD ידרדר, אבל אני יודע שאני לא צריך לתת לפחד לעצור אותי להתקדם לאיפה שאני רוצה בחיים)

תודה מראש לכל העונים , באמת מכל הלב

seavan

New member
היי:)

אני חושבת שאתה צריך להתייעץ על כל זה עם פסיכיאטר מקצועי ומומחה לאוסידי שיענה לך על כל השאלות שלך:):):)

IZACKONE

New member
תודה

תודה על התשובה ,אני מאד מעריך זאת.
אבל מחפש תשובה שהיא לא מהמקום של המטפל אלא ממקום של המטופל או של מישהו אחר. הבעיה שאני חוותי שלכל אחד מאנשי המקצוע דעה שונה וחשוב לי להבין את זה מנק' מבט של מטופל שעבר או עובר את ההתלבטות שלי או משהו דומה לה.

Gameboy4

New member
אתה לוקח תרופות כרגע?

אם אתה לא לוקח תרופות כרגע אז שווה לשקול את האופציה הזאת. לפעמים נותנים תרופה אחת (בדרך כלל SSRI במינון גבוה) ולפעמים משלבים עם זה עוד תרופה

IZACKONE

New member
תרופות

היי מעריך מאד את התשובה.
נכון להיום אני לא נוטל תרופות זה כבר תקופה של שנה בערך ובאופן האישי לא מרגיש שיש לי צורך בהם, למרות שבעבר לא הצלחתי בלעדיהם.
יכול להיות שאם דברים מדרדרים תמיד אפשר להסתמך על התרופות זה בהחלט אפשרות שאפשר יהיה לשקול ויכול להיות שבעזרת תרופות אני אצליח לבצע חשיפות שוב.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי ידידי

גם לי היתה בדיוק את אותה בעיה שלך!
אני סבלתי מאוסידי חמור, חבל על הזמן של נקיון ששיבש לי את החיים.
עבדתי עליו וכיום אין לי כמעט בכלל!
גם אני כשהתחלתי עבודה הרגשתי כך, אך תן לי להרגיע אותך, הוא לא ידרדר.
נכון זה נראה שהוא כן במצב של הדרדרות, אבל הוא לא יגיע לרמה של פעם.
היו לי את אותן חששות שכמעט גרמו לי לוותר, ועצתי אליך, היא לא לדאוג בכלל.
אם האוסידי כרגע לא מפריע לעבודה אלא רק מציק לך יותר, כי היית רגיל לרמה של "אין בכלל כמעט" זה בסדר גמור ואפילו טבעי.
אפילו אם לא תקדיש את "כל הכוח כמו פעם" בחשיפות שעשיתי זה בסדר, אתה לא צריך, כי הוא לא ידרדר!
אוסידי כזה חמור זה משהו שבא לא כל הזמן וממש קשה לו לקרות שוב.
ואם באמת באמת זה יחזור?
אז תדע כבר איך לטפל בזה.
אבל אפילו עם הלחץ החדש של העבודה, או החיים, או לא משנה מה, הוא לא ידרדר למצב של פעם.
וזה מנסיון:)

IZACKONE

New member
תשובה

וואו את לא מבינה כמה טוב זה עושה לי לקרוא את זה, בהחלט מאד מעודד.
הפורם הזה מאד עוזר, רק הקהילה שלנו באמת מבינה מה את ההרגשה של לחיות עם OCD, וטוב לדעת שיש עם מי להתייעץ ושאנחנו לא לבד עם כל הOCD הזה

Gameboy4

New member
אוסידי קשה ביותר בטווח הארוך

היי
קודם כל, מניסיון אישי וגם ממידע שקיבלתי מפסיכיאטר מומחה להפרעה הזאת, דווקא חוסר תעסוקה יכול לגרום לאוסידי להתחזק. עצם זה שיש לך מסגרת מסויימת כמו עבודה, דווקא יכול לעזור בהחלמה מההפרעה, כמובן שבנוסף לטיפולים המקובלים כמו טיפול התנהגותי וטיפול תרופתי. יחד עם זאת, ידוע שסטרס גדול יכול לגרום להחמרה באוסידי (כמו גם לבעיות בריאות אחרות), לכן כדאי לנסות למצוא לדעתי את שביל הזהב וגם בעבודה החדשה לנסות להיכנס בהדרגה ולא להעמיס על עצמך יותר מדי על ההתחלה. אפשר לפנות זמן לחשיפות מתוכננות, כמו למשל שעה כל יום או אפילו שעתיים, וזה עד שיהיה שיפור משמעותי באוסידי, ואז להמשיך רק עם מניעת תגובה (או חשיפות "ספונטניות"), אבל אני ממש לא חושב שאתה צריך להתנתק מהחיים לגמרי בשביל חשיפות, להיפך, זה רק עשוי להחמיר את מצבך בטווח הארוך. זה נכון שיש מטופלים שעוברים טיפול אינטנסיבי ביותר לתקופה מסויימת, ללא דברים אחרים מסביב (יש בארהב אפילו מס' מרכזים שיושנים שם וכל היום 24/7 עושים חשיפות) אבל אלו מטופלים שמלכתחילה לא מסוגלים לתפקד בגלל האוסידי ושכל החיים שלהם סובבים סביב האוסידי ואם אתה לא כזה אז לא כדאי לפגוע בתפקוד שלך בשביל הטיפול.
בלי קשר, בטיפול התנהגותי טוב אמורים להכין אותך ליום של אחרי הטיפול, וללמד אותך טכניקות שימנעו חזרת סימפטומים לאחר סיום הטיפול.
לגבי טיפול תרופתי אני רואה שרשמת בתגובה שזה טוב שיהיה את האפשרות לטיפול תרופתי אם וכאשר תהיה החמרה ואני מסכים לגבי זה, רק הבעיה היא שעד שטיפול תרופתי מתחיל להשפיע באוסידי זה לוקח די הרבה זמן, כי צריכים הרבה פעמים מינונים גבוהים ועולים לאט במינונים ומחכים, והבעיה היא אם פתאום תחול אצלך החמרה קשה ומהירה. מניסיון אישי שלי גם אם חודשים אתה לא לוקח טיפול תרופתי ומרגיש שהאוסידי לא מאוד החמיר זה פתאום יכול להחמיר בבום רציני עקב לחצים.
דרך אגב, יש מומחים שחושבים שבאוסידי, ובייחוד באוסידי קשה רצוי להמשיך וליטול טיפול תרופתי קבוע, באותו מינון שהביא לשיפור ולמצב טוב (שזה בדרך כלל מינון גבוה) ולא לנסות להפסיק.

למעלה