התלבטות

Ronniros

New member
התלבטות

בנות יקרות,

בדצמבר טסתי לצ'כיה, החזרה של שני עוברים ביום השלישי, האחד בן 8 תאים והשני בן 10 תאים. לצערי לא נקלט!

נותרו ארבעה עוברים מוקפאים ( הוקפאו ביום הרביעי: שתי מורולות, ועוד שני עוברים בני 10 תאים כל אחד מדרגה 2 ).

מתלבטת האם לנסות ולגדל את המורולות לבלוסטוציסט לפני החזרה, או שזה סיכון גדול מדיי.

מה אתן יודעות מנסיונכן?

המון המון תודה!

בלסטוציסטים

היי,
ממה שאני יודעת היתרון של בלסטו' בהשתרשות ברחם מבוסס בעיקר על היכולת שלו לשרוד בתנאי המעבדה, שהם תנאים לא אידאליים לעוברים בשלב זה. כלומר, ההנחה המובלעת שם היא שעובר שהצליח לשרוד ולגדול בתנאי הצלחת הוא עובר עמיד שיש לו סיכויי היקלטות טובים יותר ברחם. אבל, כאמור המעבדה היא לא המקום המועדף לעוברים בשלב זה ובטח לא עדיפה על הרחם (שגם הוא לא המקום האידאלי. באופן טבעי בשלב זה העובר רק מתחיל בנדידתו מהחצוצרה אל הרחם). יכול להיות שיתרון נוסף קשור בעובדה שאת מקרבת אותו אל השלב בו אמור היה כבר להימצא ברחם (אבל אני לא יודעת בוודאות על זה).
הגידול לבלסטו' הוא גם יתרון כאשר רוצים לבחור את העוברים האיכותיים ביותר ולצמצם כך את מספר ההחזרות. כלומר, בהנחה שהיו לך עשרה עוברים והיית מעוניינת כל פעם להחזיר עובר אחד בלבד, היה שווה אולי לגדל אותם כדי לבחור מתוכם את האיכותיים ביותר ולצמצם את הניסיונות. אבל, גם בהקשר הזה כנראה אין תשובה חד משמעית. אצלי, ביום ההחזרה בברנו, כששקלתי לגדל את העוברים לבלסטו' (התסריט שהיה לי בראש היה שאם ההחזרה בברנו לא תצליח ארצה שתהיה לי את האפשרות לבחור את העובר הבודד האיכותי ביותר להחזרה הבאה) הרופא קיים אונליין שיחת התייעצות עם הרופאה המלווה שלי בהדסה, שאמרה שמניסיונה עוברים שגודלו לבלסטו' בצ'כיה והופשרו לאחר מכן בארץ לא מראים את היתרון המדובר (משהו שקשור בשיטת הקפאה והפשרה שונה) ולכן המליצה לי להקפיאם כבר למחרת. יכול להיות שזה שונה במקרה שלך, כשמדובר בהפשרה וגידול בארץ, אבל שווה לבדוק עם הרופא שלך אם גם פה יש איזושהי השפעה של ההקפאה בצ'כיה.
לדעתי, בהנחה שאין לך חשש מהריון תאומים, עדיף להחזיר את שתי המורולות ולא להסתכן בגידול לבלסטו'.

קשה לי לתת המלצה
מה שכן מכירה לפחות 4 מהפורום כאן שהרו מבלסטו בשנה האחרונה....אבל בדרך הן איבדו חלק מהעוברים
אני הריתי ממוקפאת אחת יחידה שהוקפאה ביום השלישי וכמוני עוד אחרות.

למעלה