התלבטות

LIRONA89

New member
התלבטות

אני בטוחה ששאלו לא פעם ולא פעמיים ועדיין..
מתלבטת לאחר שנתיים של ניסיונות קבלה בארץ אם להתחיל ללמוד בחו"ל או להתחיל תואר ראשון בביולוגיה בתקווה לעבור.
אני מתעניינת בלימודי רפואה באיטליה ולא סגורה האם עדיף באיטלקית או באנגלית..
גם בנושא התואר ראשון בביולוגיה..האם עדיף דו חוגי או ביולוגיה בלבד...ובאיזו אוניברסיטה?

אשמח לכל הכוונה, אני כבר ממש מבולבלת :/
תודה מראש,
לירון :)

niruzu

New member
אהלן לירון

לגבי אם ללמוד בחו"ל או לנסות ללכת על התוכנית ה 4 שנתית- זה אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה, מפני שזה מאוד אינדיבידואלי.

את כן צריכה להבין, שלנסות להתקבל לתוכנית ה 4 שנתית זה גם מאוד קשה. בעייתי לדבר במונחים של יותר או פחות קשה מלהתקבל לשש שנתי- אבל נסכים כי זה קשה מאוד.

מנקודת המבט שלי- באם יש לך את כל האמצעים לעבור לחו"ל- ושום דבר שמכריח אותך להישאר בארץ- הייתי ממליץ לעבור ללמוד בחו"ל. למה? כי זה לא קשה להתקבל. כי את יודעת שתוך זמן קצוב מסוים את תהיי רופאה, באם תעברי את כל המבחנים כמובן. זה פשוט הרבה פחות קשה מלהישאר בארץ.

אני הייתי ממליץ לבדוק את כל האפשרויות באירופה כולל במזרחה, ולא להינעל ישירות על איטליה.

לגבי התחלת התואר בארץ- זה לא משנה אם התואר דו חוגי וזה לא משנה באיזו אוניברסיטה- העיקר שיהיו לך בתוכנית לימודים את כל קורסי הליבה שאת מוכרחה לעבור בשביל להתקבל לתוכנית

Koszonom

New member
לימודים בחו״ל

בתור מישהי שעוד חודש מסיימת את הלימודים בבודפשט, אני מאלה שיגידו לך ללכת ללמוד בחו״ל, אם את יכולה להרשות את זה לעצמך.
נכון שלא בכל המדינות הרמה היא כמו בארץ ונכון שהשפה שבה מתקשרים עם החולים שונה, לכן צריך לבדוק טוב את כל האופציות ולבחור בצורה קפדנית

מבחינת מזרח אירופה, הונגריה בהחלט נחשבת למדינה עם רמה גבוהה של לימודי רפואה, הלימודים באנגלית והערים יפייפיות. ללמוד הונגרית זאת משימה לא פשוטה בעליל ולכן יש לנו חסך בתקשורת עם חולים (למרות שהרבה פעמים היו לי חולים שדיברו אנגלית), החסך הזה נסגר בפרקטיסים שאנחנו עושים בקיץ (של 4 שבועות בסיעוד, פנימית וכירורגיה) ובשנה שישית שאת כולה אפשר בעצם לעשות בישראל. חיסרון, עלויות הלימודים שהכפילו את עצמן בכמה שנים האחרונות, אז ללמוד בבודפשט כרגע יעלה לא פחות מ-18 אלף דולר לשנה (אם אני לא טועה אבל רצוי לבדוק מול הנציגים). המחייה לעומת זאת, מאוד זולה (יחסית לישראל ומערב אירופה).
יש אופציות יותר זולות באנגלית במזרח אירופה אבל לפי מה שהבנתי, הן לא מזהירות במיוחד (יש את פראג שנחשבת למאוד טובה אבל גם מאוד מאוד יקרה).

מבחינת לימודים בשפת המדינה יש את איטליה וגרמניה, שתיהן לדעתי אופציות טובות כי הלימודים זולים באופן משמעותי ואת יכולה לתקשר עם החולים. באיטליה החיים יקרים באופן משמעותי, במיוחד בערים הגדולות כמו רומא ובולוניה (היו פה כמה חברה שלמדו באיטליה אבל אני לא חושבת שהם באיזור יותר..), אבל אולי זה מתאזן עם עלות הלימודים. כמובן שיש את החיסרון שצריך ״לבזבז״ זמן בללמוד את השפה אבל בכל הכנות, אני חושבת שזה שווה את זה.

בכלליות אני ממליצה על לימודים בחו״ל כי זוכים להכיר אנשים מכל העולם, להכיר תרבויות ומנהגים חדשים, מתנסים בלגור לבד ולנהל את עצמך, מטיילים המון כי זה זול וכו׳.
הלימודים פה היו בשבילי חוויה מדהימה (אם כי לא זולה)

למעלה