התלבטות

tomer9107

New member
התלבטות

שלום
אני גולש סנובורד בעל רקע של כ5-6 שבועות ועוד ימים בודדים בארץ.
עכשיו,אני מתלבט האם שווה לקנות את ציוד הגלישה עצמו קרש וכל העסק וכל עניין של העברות של הציוד.
וזה בלי לשמור ולעשות טיפולים לבורד.
אשמח לתשובות בעד ונגד.
תודה

Mr MAG

New member
אם תשאל אותי - כן

כלכלית נטו, זה כנראה לא שווה.
אם אתה נוסע שבוע-שבועיים בשנה, בהתחשב בזה שציוד מלא חדש בארץ יעלה לך כ4000 ש"ח והשכרה בודדת עולה פחות מ 500 ש"ח, אתה צריך 8 טיסות (4-8 שנים) כדי להגיע ל "כדאיות כלכלית". וזה בלי לקחת בחשבון שהציוד מתיישן ולא תרצה להתקע איתו כ"כ הרבה זמן, טיפולים, תיקונים, ועלויות של הטסה שלו (בחלק מהחברות זה חינם ויש כל מיני קומבינות אבל מידי פעם תאלץ לשלם עוד 20-30 יורו לכיוון, זה כבר חצי ממחיר של השכרה)

אז רגע... למה אני בכל זאת חושב שכן כדאי לקנות?

קודם כל, כי זה הרבה יותר כיף. הנעליים האישיות שלך שעשית להן Breaking In בהתאם לצורה ולתנועה של הרגליים שלך, נקיות יותר ומסריחות פחות מנעלי השכרה. הכל בצבעים ובגרפיקה שאתה אוהב, של המותגים שאתה אוהב, מכוונים תמיד לסטאפ שאתה אוהב.

שנית, כי זה נותן לך יותר שליטה. אתה תמיד יודע על איזה ציוד תגלוש, אתה יודע איך הוא מתנהג בתנאים שונים ובמה הוא יותר טוב ופחות - וזה מוציא את הפקטור הזה של הסתגלות לציוד חדש מהמשוואה של "חזרה לכושר" בחופשת סקי. תוכל להתמקד בדברים החשובים ולא בללמוד את הציוד שלך

ושלישית - כי זה יקדם אותך. צידו בהשכרה הוא בדרך כלל רחוק ממקצועי במיוחד בסנובורד. קשה למצוא jib board טוב בהשכרה. ציוד טוב, והיכרות מעמיקה איתו, הם פקטור קטן אך חשוב בהתקדמות שלך בספורט הזה.

ובנוסף - זה מאוד מאוד נוח. לא צריך להתעסק עם השכרה לא בחרמון ולא בחו"ל - ברגע שיש שלג, אתה יכול להיות עליו. הבורד תמיד צמוד אליך וזמין לך בלי כל מיני מגבלות, בלי התאמות ומדידות, ולפעמים זמן שווה יותר מכסף.

ואחרי כל זה יש עוד 3 דברים ששווה לשקול:

האחד, זה שיש דרכים זולות יותר לקנות. סיילים, לטוס לחו"ל ולקנות שם (במיוחד בארה"ב, פחות במערב אירופה), ואפילו יד שניה כמו שאני עשיתי.

השני, זה שיש דרכים להחזיר את ההשקעה - למכור ביד שניה אחרי כמה עונות (אם שמרת עליו טוב), "להשכיר" אותו במחיר סמלי למכרים וחברים (אני לא מת על האופציה הזו...) ולקחת בחשבון שגם השכרת ציוד בחרמון עולה כסף - עם ציוד אישי תוכל לעלות לחרמון יותר ולגלוש יותר.

והשלישי - אם היינו מחפשים פה את הדבר הכי כלכלי כנראה שהיינו משחקים דמקה ולא גולשים. סנובורד זה כיף אדיר, והציוד זה חלק מהכיף. אנחנו מוכנים לשלם על טיסה ישירה, על רכב נוח, על סקי פס מורחב, על דירה קרוב לרכבל - גם כשהיינו יכולים לשלם פחות. אז כנ"ל בסנובורד - אולי לאורך מספר שנים, בהשכרה היית חוסך 50% ממחיר של ציוד חדש, אבל את ה50% ש "הפסדת" בעצם השקעת בהנאה שלך. ולמה צריך כסף אם לא בשביל ליהנות?

alonaski

New member
תגידו - הם שפויים הסנוב'ים האלה???...

מה זה "פקטור הסתגלות לקרש חדש"?? זה כולה - קרש!!!

ומעבר לזה - מחזקת את דבריך. סיכמת את הנקודה הזאת במלואה
אכניס את זה ללוח השאלות השגורות

איל שחר

New member
אלונה, הציטוט "פקטור הסתגלות לקרש חדש"

היה כאן בטעות.
הוא שייך בעצם לפורום "נשים נשואות".
ט.ל.ח.

alonaski

New member
נשים נשואות טריות לבעל חדש , הכוונה...

אני מניחה...
חחחח...

איל שחר

New member
כאשר הכוונה היא להצחיק, הדרך היא שכל אחד

ייצור את האסוציאציה, את ההקשרים שלו...

marceloros

Member
מנהל
תשובה לעניין

בד"כ אני מפסיק לקרוא כאשר זה קשור לבורדים...הפעם היה קשה להפסיק כמו בספר טוב.

2 איזי

New member
כמו שאמרו לפני

כלכלית זה כניראה לא משתלם. הציוד דיי יקר ותעביר מספר חופשות בחו"ל + ימי חרמון עד שבאמת תחזיר את ההשקעה. הבעיה היא שהרבה לפני כבר תרצה להחליף את הבורד או הביינד וכו'. ציוד גם צריך לנייד, הוא גדול, מסורבל ולפעמים צריך לשלם עליו אקסטרה בטיסה. צריך לעשות לבורד טיפול אחרי כל חופשה, ועל כל זה, צריך גם למצוא להכל מקום אחסון בבית (תחשוב שאתה צריך להחביא משהו בגודל של גופה בחליפת סנובורד...).
מצד שני, הנעליים קיבלו את הצורה של הרגל שלך והן יושבות עליך בול. אין להן את הריח של גולשים שהיו לפניך. הביינד ממוקם בדיוק במעלות שאתה אוהב ומרחק בין הרגליים מושלם. השליטה בבורד טבעית כי אתה כבר יודע איך הוא מגיב. כל סיבוב, כל קפיצה, על המסלול או אוף פיסט. אתה יודע לצפות את ההתנהגות שלו.

עכשיו בוא נזרוק את כל זה לפח ונדבר על מה שחשוב באמת...
מה לעשות שסנובורד (וסקי
) זה לא רק ספורט או תחביב??! אתה ואני יודעים שזה ממכר! מאוד ממכר!!!
שאמרתי לחבר שאני לא בטוח שיש לי כסף לחופשה השנה הוא הציע לי למכור כליה (ותאמין לי שאני בודק אפשרויות כרגע...).
חלק מקניית הציוד הוא בכלל נפשי, יש משהו כיף וממלא בעובדה שהציוד שלך ורק שלך!

אז לפני שאתה לוקח החלטה - תזכור: (העלויות הן בקירוב)
חסכון בשנה = 600 שקל
בורד = 2000 שקל
ביינד = 1200 שקל
נעל = 800 שקל
לקפוץ מהמיטה לשטיח בחודש יולי כשהמזגן על 16 מעלות וברקע יש שירי אפרה סקי מאוסטריה = Priceless

קניה מהנה...

אומנם יש לי חנות אבל-מחירי הציוד לא בשמיים

אם נצא מנק הנחה עובדתית שסט סביר לשבוע באירופה עולה כ700 שח אזי 3-4 חופשות מכסות את עלות ציוד משלך גפ אם תקנה בארץ .

ציוד הכולל בורד רוקר חדש,ביינד טוב{רום} ונעל טובה{רייד} הכל דגמי 2014 מתחיל ב2500 שח בלבד ותקבל גם תיק מתנה .

ובנוסף-
ציוד מושכר זה הציוד שהיה באותו היום בחנות השכרות.
ציוד מושכר אינו ברמה של ציוד למכירה-לא מבחינה טכנית ולא מבחינת הכייף והיכולת.
ציוד מושכר מותאם לך בערך ולא במדויק.
ציוד מושכר עולה כסף וגם אם תרצה לגלוש בחרמון....שוב יעלה כסף...ושוב ושוב
ציוד מושכר מכריח אותך ללכת בערב או בבוקר הראשון לחנות השכרות ולבזב זמן שאחרים כבר גולשים .

ציוד שקונים זה הציוד שלך שאתה מכיר ולמדת .
ציוד שקונים מותאם לך אישית{בחנות אמיתית ורצינית}ע"פ משקלך,מידת הנעלים שלך ורמת הנסיון שלך.
ציוד שקונים הוא ברמה גבוה יותר ואף לעיתים המילה האחרונה בתחום ויעצים את הכייף מהגלישה וישפר אותך פלאים.
ציוד שקונים ברובו קונים פעם אחת לכמה וכמה שנים ואז נותר רק לנצל אותו כמה שיותר והנה מוטיבציה חדשה לגלוש חרמון.
ציוד שקונים מאפשר ניצול חציי ימים כשאתה מגיע לאתר בצהרים או עוזב אחהצ וחוסך איזה שעה שעתיים תור להשכרה בחנות.
ציוד שקונים אפשר למכור אחרי כמה שנים ולהחזיר משהו מההשקעה

נ.ב-עם המחירים באוף פיסט אין מה לחפש בכלל לקנות באירופה וגם ארהב מתקשה {ציוד 2014] לתת פייט שווה.

איל שחר

New member
אז אם ככה, למה אתה לא

מוכר ציוד סקי למה?

ועניינית, קניתי את המגלשים בשנת 2006, הם מעולים ושווה לי כל דקת סחיבה (ואני סוחב שני זוגות. נשוי כזה...).
כנ"ל (או כנע"ל) הנעליים. שלי ורק שלי, מתאימות כמו כפפה, אני מוודא שהן מיובשות כהלכה (כשזה נוגע לטיפול בציוד ספורט, צלילה, גלישה, רכיבה, אני לא רפורמי).
מאחר והשיקול לא רק כספי - הציוד כיסה עצמו מזמן. כבר בחופשה הראשונה.

כשיגיע הזמן להחליף, אכפה על רובי לשווק ציוד סקי גם כן

ודבר אחרון - אף פעם לא לקנות את הזול ביותר. זה יקר מדי.

Mr MAG

New member
הגזמת קצת עם מחיר ההשכרה

ההשכרה הכי יקרה שראיתי עד כה לסנובורד+נעליים "פרימיום" הייתה 120 יורו, שזה 570 שקל. אני שכרתי קרש רוקר עם ביינדס של flow ב 80 יורו.

בכל מקרה זה לא רלוונטי כל כך - לקנות ציוד זה לא דרך לחסוך כסף אם אתה טס פעם בשנה, פשוט לא. יש לזה סט אדיר של יתרונות אחרים שלדעתי, ולדעת רבים אחרים כנראה, מגמדים את הנושא הכלכלי...

rendbend

New member
לא מבין איך התלבטת עד עכשיו.

בדרך כלל אם אוהבים משהו משקיעים בו.

alonaski

New member
אני חושבת שזה נכון, כל עוד אין ציוד אישי בבית

של סנובורוד למשל... ואז האמירה הופכת ל:"כשאוהבים משהו - משקיעים בזה שאוהבים יותר"!

HelloweeN

New member
הציוד סנובורד שלי בנתיים הפך לכר רביצה אהוב

מאוד על הבריטית שלנו. האישה מבסוטה ואני מאוד לא מרוצה מכל השיערות שנשארות על התיק

נ"ב - היא חתולה, הבריטית.

למעלה