אם תשאל אותי - כן
כלכלית נטו, זה כנראה לא שווה.
אם אתה נוסע שבוע-שבועיים בשנה, בהתחשב בזה שציוד מלא חדש בארץ יעלה לך כ4000 ש"ח והשכרה בודדת עולה פחות מ 500 ש"ח, אתה צריך 8 טיסות (4-8 שנים) כדי להגיע ל "כדאיות כלכלית". וזה בלי לקחת בחשבון שהציוד מתיישן ולא תרצה להתקע איתו כ"כ הרבה זמן, טיפולים, תיקונים, ועלויות של הטסה שלו (בחלק מהחברות זה חינם ויש כל מיני קומבינות אבל מידי פעם תאלץ לשלם עוד 20-30 יורו לכיוון, זה כבר חצי ממחיר של השכרה)
אז רגע... למה אני בכל זאת חושב שכן כדאי לקנות?
קודם כל, כי זה הרבה יותר כיף. הנעליים האישיות שלך שעשית להן Breaking In בהתאם לצורה ולתנועה של הרגליים שלך, נקיות יותר ומסריחות פחות מנעלי השכרה. הכל בצבעים ובגרפיקה שאתה אוהב, של המותגים שאתה אוהב, מכוונים תמיד לסטאפ שאתה אוהב.
שנית, כי זה נותן לך יותר שליטה. אתה תמיד יודע על איזה ציוד תגלוש, אתה יודע איך הוא מתנהג בתנאים שונים ובמה הוא יותר טוב ופחות - וזה מוציא את הפקטור הזה של הסתגלות לציוד חדש מהמשוואה של "חזרה לכושר" בחופשת סקי. תוכל להתמקד בדברים החשובים ולא בללמוד את הציוד שלך
ושלישית - כי זה יקדם אותך. צידו בהשכרה הוא בדרך כלל רחוק ממקצועי במיוחד בסנובורד. קשה למצוא jib board טוב בהשכרה. ציוד טוב, והיכרות מעמיקה איתו, הם פקטור קטן אך חשוב בהתקדמות שלך בספורט הזה.
ובנוסף - זה מאוד מאוד נוח. לא צריך להתעסק עם השכרה לא בחרמון ולא בחו"ל - ברגע שיש שלג, אתה יכול להיות עליו. הבורד תמיד צמוד אליך וזמין לך בלי כל מיני מגבלות, בלי התאמות ומדידות, ולפעמים זמן שווה יותר מכסף.
ואחרי כל זה יש עוד 3 דברים ששווה לשקול:
האחד, זה שיש דרכים זולות יותר לקנות. סיילים, לטוס לחו"ל ולקנות שם (במיוחד בארה"ב, פחות במערב אירופה), ואפילו יד שניה כמו שאני עשיתי.
השני, זה שיש דרכים להחזיר את ההשקעה - למכור ביד שניה אחרי כמה עונות (אם שמרת עליו טוב), "להשכיר" אותו במחיר סמלי למכרים וחברים (אני לא מת על האופציה הזו...) ולקחת בחשבון שגם השכרת ציוד בחרמון עולה כסף - עם ציוד אישי תוכל לעלות לחרמון יותר ולגלוש יותר.
והשלישי - אם היינו מחפשים פה את הדבר הכי כלכלי כנראה שהיינו משחקים דמקה ולא גולשים. סנובורד זה כיף אדיר, והציוד זה חלק מהכיף. אנחנו מוכנים לשלם על טיסה ישירה, על רכב נוח, על סקי פס מורחב, על דירה קרוב לרכבל - גם כשהיינו יכולים לשלם פחות. אז כנ"ל בסנובורד - אולי לאורך מספר שנים, בהשכרה היית חוסך 50% ממחיר של ציוד חדש, אבל את ה50% ש "הפסדת" בעצם השקעת בהנאה שלך. ולמה צריך כסף אם לא בשביל ליהנות?