התלבטות

Double Oxygen

New member
התלבטות

לילה טוב,

אני די נמצאת בהתלבטות בנוגע לבחירת מקצוע לימוד.
אמנם כבר נרשמתי לאונבריסיטה ואני די סגורה אבל עדיין יש בי חששות. אני פתאום חושבת שאני לא בכיוון הנכון.
מצד אחד,אני די מקובעת ולא רואה את עצמי נפתחת לתחום שלא נחשפתי אליו עד היום. מצד שני,אני לא רוצה לבזבז את החיים שלי ובמיוחד את הזמן שלי על תואר או תארים שבסופו של דבר לא יתרמו לי דבר ורק יעכבו את מהלך החיים שלי.
בשנה האחרונה אני מוצאת את עצמי מתחברת קצת יותר לבישול ואפייה וגם לצילום. ממש לא רואה את עצמי עוסקת בזה. מדובר בתחביב בשעות הפנאי וכדי באמת להרגיש מעין סיפוק. לא רואה את עצמי לומדת את זה באופן מקצועי בכלל.
האהבה הגדולה שלי תמיד הייתה הצד הריאלי,מדעי ואפילו אני חושבת בכיוון מחקרי ולמידה ארוכה באקדמיה. יש לי שאיפה להשיג משהו שאני אפילו לא מודעת אליו.
כמו שאפשר להבין מדובר בתחומים שלא קשורים כל כך אחד לשני. אני בהתלבטות קשה ואשמח לכל הארה וכיוון לדרך נכונה.
מצרפת את המפה לעיון.

תודה מראש לכל המשיבים והנחמדים.

קחי בחשבון שההתלבטות תמשך הרבה זמן

נפטון נכנס עכשיו לזוית של עימות מול יופיטר במפת הלידה שלך שנמצא במזל בתולה, ומכיון שיופיטר לדעתי מבטא את הצורך שלנו בשפע ובצמיחה אישית, אין פלא שיגיעו עוד לא מעט התלבטויות בדבר המקום שבו את צריכה להשקיע בעצמך, ואת עצמך. נפטון מביא איתו גוון רגשי וטפולי יותר, בעוד הכוכבים במזל דלי אכן תומכים בצד השכלתני והתיאורטי יותר. אישית חושב שכדאי לשלב ולעסוק בשני דברים אך להתמקצע במה שנותן לך כלי עבודה ברור: בסופו של דבר האופק ויופיטר במזל בתולה יעדיפו משהו כזה. ואת נטיית הלב השקיעי במשהו טיפולי שגם יעזור לך להעניק לאחרים - גם זה אגב משהו בתולי מבחינת הצורך לתת..

דעתי..

אגב

נפטון הוא כוכב משמעותי במפת הלידה שלך מכיון שהוא גם שליט הבית השישי וגם השביעי ונמצא בתוך בית 'בלוע' שבו נמצאת גם השמש.. מאוד מעניין, הקונפליקט הזה בין משאלות הלב הסמויות לבין הצורך הפרקטי ולבין מה שהראש נמשך אליו..
שלושה אלמנטים שונים, בעצם. אם זה היה אצלי למשל - הייתי עוסק בשלושה נושאים שונים כדי להרגיש שאני ממצה את עצמי.

Double Oxygen

New member
מעניין מאוד

אז מה שאתה בעצם אומר שבמהלך חיי לא יהיה אף פעם מקצוע אחד מסודר?
כלומר,לא אמצה את עצמי אף פעם בתחום אחד ולכן עליי להתפזר דווקא בתחומים שונים על מנת להרגיש סיפוק?
העניין הטיפולי באמת מגיח פה ושם מדי פעם אבל מאוד תלוי בסוג הטיפול. זאת אומרת,נגיד רופאה לא הייתי רוצה להיות אבל אולי משהו אחר כן.

Y. Welis

New member
האוניב' היא מקום חשוב, ובמיוחד בגילך (21)

כי זו גם חממה חברתית (היכרות אישית ומקצועית), וגם התחלה של לימוד.

קשה להגזים בחשיבות הלימוד, וכמה הוא חיוני במציאות של היום כדי להתקדם. למי שהתמקצע בתחום כלשהו, תמיד יהיה ביקוש בזכות היכולת שלו (ולו כמורה לאחרים). בגיל הזה צריך בעיקר לצבור ידע ונסיון. כל מקום ירצה נסיון, ורק מעטים יאפשרו להתנסות (אין בארץ 'אינטרנשיפ' כמו בחו"ל, שמאפשר לחוש איך זה לעבוד במקום מעניין).

כך שלימודים הם דבר טוב, שתמיד ניתן לשנות ולהחליף במהלך השנה. העיקר לנסות ולהשכיל.

'מבוא לתרבות המערב' למשל (west civ). זו התחלה טובה, כי היא גם מתאימה לגיל. אין כמו להיות בגיל הזה ולקרוא על כל היוצרים הגדולים שהחלו אז, ולחלוק בתקוות ובאידיאלים שלהם.

למעלה