התלבטות..

התלבטות..

קיבלתי במתנה למומולדת מיקסר K-MIX (צבע שמנת, למי שמתעניין..)
טרם הספקתי להשתמש בו (הוא יושב מיותם על השיש מיום שלישי), ואני בהתלבטות מה תהיה העוגה הראשונה שהוא יזכה להכין..
יש הצעות?

 

d a p h n a

New member
מצחיק, לי היתה אותה התלבטות בדיוק

לפני כמה חודשים, רק ששלי אדום.


לא זוכרת כבר מה הדבר הראשון שהכנתי, אבל השבוע אני עומדת להכין איתו מוס קפוצ'ינו ושוקולד לבן בשביל פסח.
 

שרית102030

New member
בגלל הצבע זה חייב להיות משהו עם שמנת...

עוגת גבינה, עוגת שוקולד לבן, או משהו בסיגנון.
אי אפשר להתחיל עם עוגה בצבע אחר כשיש לך מיקסר בצבע שמנת..


טוב שלא הלכת על מיקסר בצבע סגול..
 

CATS7

New member
תתחדש :)

גם שלי בצבע שמנת
ואני מכינה בו בעיקר ... טחינה ...
תכין את העוגה שאתה הכי אוהב :)
 

טליאמתי

New member
תתחדש גיל:) מתנה מקסימה


אני מקווה שזה לא אומר שתפסיק להכין את העוגות/מאפינס הפשוטים שלך
 
מנצל"שת למתכון

גם המיקסר שלי בצבע שמנת וגם לי הייתה אותה התלבטות בזמנו, אני החלטתי שצריך משהו עם הרבה בצק והכנתי אז לחמניות שוקולד (זה היה בימים לפני הצליאק
)
בכל מקרה - אם לשמור על ההנחה הבסיסית שמיקסר כזה ראוי לחנוכה בצקית משהו, אני מצרפת מתכון שפורסם בלאישה לפני מספר שבועות ויצא מעולה-
מקלות לחם
1 כוס קמח אורז מלא
2/3 כוס קמח אורז לבן (אני השתמשתי בקמח תירס בהיר)
2/3 כוס עמילן תפוחי אדמה (שמתי קמח תפוחי אדמה)
1/2 אבקת חלב או מלבין קפה
1 כף קסנטאן גאם
1 כף סוכר
4.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כוסות מים חמימים
2 כפיות חומץ תפוחים (אני שמתי כפית חומץ רגיל)
2 ביצים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח

הכנה –
1. מערבבים יחד בקערת המיקסר – קמחים, אבקת חלב, קסנטאן גאם, סוכר ושמרים.
2. בקערה נפרדת מערבבים מים, חומץ, ביצים ושמן.
3. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת הקמחים ומעבדים כמה דק'. מוסיפים גם את המלח.
4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים פסים (אני לא זילפתי, אלא יצרתי צורת נחש בידיים רטובות)
5 מכסים בניילון נצמד עד להכפלת הנפח
6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלח/שומשום (אני פיזרתי גם וגם)
7. אופים כ- 15-20 בחום 175, עד להזהבה
 
למעלה