מנצל"שת למתכון
גם המיקסר שלי בצבע שמנת וגם לי הייתה אותה התלבטות בזמנו, אני החלטתי שצריך משהו עם הרבה בצק והכנתי אז לחמניות שוקולד (זה היה בימים לפני הצליאק
)
בכל מקרה - אם לשמור על ההנחה הבסיסית שמיקסר כזה ראוי לחנוכה בצקית משהו, אני מצרפת מתכון שפורסם בלאישה לפני מספר שבועות ויצא מעולה-
מקלות לחם
1 כוס קמח אורז מלא
2/3 כוס קמח אורז לבן (אני השתמשתי בקמח תירס בהיר)
2/3 כוס עמילן תפוחי אדמה (שמתי קמח תפוחי אדמה)
1/2 אבקת חלב או מלבין קפה
1 כף קסנטאן גאם
1 כף סוכר
4.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כוסות מים חמימים
2 כפיות חומץ תפוחים (אני שמתי כפית חומץ רגיל)
2 ביצים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
הכנה –
1. מערבבים יחד בקערת המיקסר – קמחים, אבקת חלב, קסנטאן גאם, סוכר ושמרים.
2. בקערה נפרדת מערבבים מים, חומץ, ביצים ושמן.
3. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת הקמחים ומעבדים כמה דק'. מוסיפים גם את המלח.
4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים פסים (אני לא זילפתי, אלא יצרתי צורת נחש בידיים רטובות)
5 מכסים בניילון נצמד עד להכפלת הנפח
6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלח/שומשום (אני פיזרתי גם וגם)
7. אופים כ- 15-20 בחום 175, עד להזהבה