התלבטות

tot010

New member
התלבטות

אני מתכוון לטוס עם בתי(בת15) לסקי בחופשת חנוכה. בשבילה זו החופשה הראשונה. משום מה רק אוסטריה מציעה הדרכה שנראית לי סבירה דהינו 4 שעות ביום 6 ימים בשבוע .שעתיים בבוקר שעתיים בצהריים . באיטליה למשל זה רק 2 בבוקר או בצהריים או במקרה הטוב 3 שעות.הבעיה עם אוסטריה בתחילת דצמבר שעלולה להיות בעיית שלג. חשבתי על מאיירהופן לגבי לא תהיה בעיה שכן תמיד יש את הקרחון אבל לגבי בתי עלולה להיות בעיה. אשמח לשמוע את דעת המומחים. כמו כן מה אתם יודעים להגיד על שלדמינג והאם יש חברה שמציעה דילים לאתר זה?האם יש קרחון ? האתר מספיק גבוה?

matar

New member
מאיירהופן זה הימור

אני הייתי מציע ללכת על קלאב מד בטין או בואל טורנס

1) ההדרכה בקלאב מד היא יום מלא, הבת שלך תלמד יותר
2) הקרחונים בואל טורנס וטין לא מצריכים נסיעה באוטובוס

Snow Fiend

New member
מאירהופן-לא מומלץ לחופשה ראשונה-בטח לא בחנוכה

חנוכה זה בעייתי, לא הייתי מגיע למאירהופן בתקופה הזו, בטח שלא בחופשה ראשונה
וממילא מאירהופן לא מומלצת למתחילים לדעתי.

אם אתם יכולים להרשות לעצמכם קלאב-צד בצרפת אז זה הכי טוב. למשל לזארק, אלפ דואז .
אחרת, אתר גבוה יותר באוסטריה יהיה עדיף - למשל זולדן שגם מתאימה למתחילים הרבה יותר מאשר מאירהופן.

אני יכול להמליץ לך על אתרים קטנים באוסטריה, שיהיו זולים יותר וטובים יותר למתחילים מבחינת הדרכה.
אבל הבעיה היא חנוכה, רוב האתרים הקטנים האלו נמוכים יחסית ולכן מצב השלב יהיה בעייתי במיוחד.

שלדמינג אתר מעולה , אך לא מומלץ כלל למתחילים.
רוב המסלולים אדומים והם די מאתגרים - יש שם אולי איזה 3 מסלולים כחולים שהם באמת קלים..
מה גם שהוא יקר בטירוף, וגם ממש קטן...
וכן יש קרחון , דכשטיין.

yo12

New member
שלאדמינג אינו אתר קטן

יש בו 200 ק"מ מסלולים מקושרים בסקי. ממש כמו בקיצביל (שבו הם פרושים על שטח גדול יותר), זאלבאך סרפאוס ועוד אתרים "קטנים" להגדרתך.
נכון שהאתר נמוך ועל הקרחון הקטנטן של דכשטיין לא הייתי בונה.

tot010

New member
מאירהופן

תודה על ההמלצות. לגבי מאירהופן חנוכה זו אכן דילמה וסיכון .בתור אחד שלמד פעם ראשונה במאירהופן אני חושב שרמת ההדרכה במאירהופן מצויינת. זה נכון שהאתר מתאים יותר לגולשים מתקדמים.

Snow Fiend

New member
רמת ההדרכה מצוינת, הבעיה היא היצע המסלולים

מלבד מסלול 2 כחול ו 20 כחול , אין שום מסלול נורמלי למתחילים במתחם המרכזי של מאירהופן PENKEN .
מתחם HORBERG הרבה יותר מוצלח , במיוחד מסלול 7a שהוא מתאים יותר למתחילים (אך קצר מדי ולרוב עם תור ארוך במעלית)
אבל הבעיה היא שכדי להגיע ל HORBERG מהפנקן - חובה לגלוש באחד משני המסלולים הנ"ל.
וכאן הבעיה - המסלולים האלו צרים בטירוף , מלאים גולשים ובעיקר קבוצות הדרכה של קטנטנים , ומהר מאוד המסלולים הופכים לקרח והשלג נהיה קשה.

אני לא סתם אומר, אני מנסה לעזור לך כי אני חושב שזו בחירה לא אידיאלית , במיוחד בהתחשב בתקופת הנסיעה.

tot010

New member
מסכים

מסכים לגמרי עם מה שכתבת.יש לי אפשרות לטוס גם בחצי השני של ינואר ואז יהיה שלג אבל הצפיפות של מאירהופו תהיה בעוכרינו .צפיפות שלא תהיה בחנוכה במידה ויהיה מספיק שלג.אבדוק את ההצעות של קלאב מד באתרים הגבוהים.

tot010

New member
מסכים

מסכים לגמרי עם מה שכתבת.יש לי אפשרות לטוס גם בחצי השני של ינואר ואז יהיה שלג אבל הצפיפות של מאירהופו תהיה בעוכרינו .צפיפות שלא תהיה בחנוכה במידה ויהיה מספיק שלג.אבדוק את ההצעות של קלאב מד באתרים הגבוהים.

Snow Fiend

New member
בינואר ממש אין צפיפות , גם לא בסוף ינואר

אלו התקופות הכי טובות שיש להגיע לאתר סקי באירופה , על מה אתה מדבר ?!?

ושתהיה בטוח שבחנוכה יהיו גם יהיו אנשים אם ירד הרבה שלג...
דווקא הכריסמס זו לא תקופה עמוסה כמו שחושבים, זה חג די משפחתי בסה"כ , אז גם אם העיירה מפוצצת באנשים - דווקא המסלולים במצב טוב יחסית..
מניסיון, דווקא בסמוך לכריסמס (ממש בימים שלפני ואחרי) יש המון אנשים.. במיוחד בסילבסטר עם השנה החדשה - זה באמת שבוע עמוס בטירוף.

nata80

New member
למה לא איטליה?

הינו באיטליה בשנה השניה שלנו. חששנו מזמן ההדרכה ״המועט״ שם אחרי חופשה ראשונה שנה לפני כן בקלב מד ״אלפ דואז״
האמת שמאוד נהנינו באיטליה חצי יום גלישה בקבוצה - ואחרי צהרים עוד קצת לבד
בפועל התקדמנו מאוד בטכניקה - וזכינו בזמן איכות

נפתלי99

New member
חצי יום הדרכה לא מתאים בדיוק לכולם

למתחילים יחסית חצי יום הדרכה מעט בעייתי, כי איננו מאפשר מספיק תרגול, ורבים מתעצלים ולא ממש גולשים אחה"צ.
לדעתי חצי יום הדרכה מתאים לכאלו שיש להם מישהו מהמשפחה/חברים שישקיע בהם את אחה"צ, ויגרום להם לעלות על המסלול ולתרגל, ולמעשה לתת להם שיעור פרטי בעיקר לתרגול מה שלמדו בבוקר.
אם עושים את זה ככה - אז חצי יום מאוד מומלץ.

בנושא השני - משום מה באיטליה ההדרכה יותר "חפיפית" , או שבעצם אני לא יודע איך להגדיר את זה - רוב המדריכים בשיעורים קבוצתיים לא ממש משקיעים בתלמידים.
ראיתי את זה בסקי השלישי שלי שהיה בססטרייר, כאשר המדריך ממש לא תיקן שגיאות שהיו לי בפרלל, אלא סתם לקח אותנו לטיולים באתר, וגם בשנים הבאות הייתה לי הרגשה דומה כמו גם אצל חברים שנסעו, ומשום מה הפידבק הזה חזר תמיד- הדרכה יסודית יותר יש בצרפת ואוסטריה.

הכל כמובן כתוב על סמך דעתי האישית...

איל שחר

New member
בקלאב מד מדריכים 5 שעות ביום

חמישה ימים בשבוע.
ההדרכה היא של שעתיים וחצי, פעמיים ביום, עם הפסקה באמצע.

tot010

New member
רמת ההדרכה באוסטריה

אכן באוסטריה רמת ההדרכה הייתה טובה מאוד אם כי גם שם בסופו של דבר זה תלוי מדריך. דווקא המדריך שקידם אותי הכי הרבה היה באיטליה במסגרת של שעתיים . המסגרת של שעתיים מתאימה לגולשים בינוניים או טובים שרוצים לשפר טכניקה ולאחר מכן ( בשעה 11) כל היום עוד לפניהם. מאירהופן עדיין מאוד מפתה אותי אולי בעיקר בגלל שהייתי שם בעבר 3 שנים ברציפות ואני יודע מה יכול האתר להציע.

nata80

New member
מסכימה לגמרי

וזה מתיחס גם לתגובה של נפתלי99
המדריכים שלנו באיטליה היו מבית ספר "ספורטינה" בסאוזה.
הינו סקפטים בהתחלה אבל בדיעבד יצאנו מאוד מרוצים - המדריכים שהדריכו אותנו ( אני הייתי בקבוצה אחת ובעלי בקבוצה אחרת) קידמו אותנו מאוד - אני אישית הרגשתי שיפור משמעותי.
לדעתי הם לא נופלים מבחינת היחס המקצואי מהמדריכם ב ESF - לצורך השוואה בחופשה הראשונה ובחופשה אחרי זה הינו בקלב מד.
אבל כמו שנאמר כאן כבר כנראה זה תלוי במדריך או בית ספר.
דרך אגב בחופשה הראשונה הינו באלפ דואז - היה שם "סקי אין סקי אוט" וגלשנו יותר משעתיים וחצי כל פעם (כי לא מבזבזים זמן על נסיעות)

למעלה