התלבטות

תמרה45

New member
התלבטות

בעז"ה
שלום רב,
אני בת 22, למדתי עבודה סוציאלית לפני שנתיים, במכללה. בתום שנה א', עזבתי.
בשנה האחרונה עברתי הכוונה מקצועית שייעצה לי ללמוד מקצועות שידרשו ממני לעשות פסיכומטרי שנית (קלינאות תקשורת או תזונה או משפטים).
אני מאוד מתלבטת, כי זה ידרוש ממני לדחות את שנת הלימודים בעוד שנה, וזה גם, רק בתקווה שבאמת אעבור את הציון המבוקש.
זה נותן קצת תחושה של מריחה.
אפשרות שניה שעומדת בפניי, היא להתחיל ללמוד עבודה סוציאלית בשנה הקרובה, שנית, הפעם בשלוחה של אוניברסיטת בר אילן בי-ם.
אשמח לחוות דעת. מי שנראה יותר הגיוני.
מבחינת חיבור אישי- אין לי חיבור יותר מידי דרמטי לאף מקצוע. סתם עול מבחינתי... תכלס'.
תודה רבה, ואשמח לחוות דעתכם,
תמרה.

תשובה
לא ממש הבנתי את המשפט של "אין לי חיבור דרמטי לשום מקצוע, סתם עול מבחינתי"- מה הכוונה בסתם עול?

תמרה45

New member
הכוונה

שבסה"כ בחיים היו לי אהבות די ברורות- היתה לי אהבה לעולם הטיפול- עבודה סוציאלית, עבודה עם נוער, עבודה עם נשים וכו'.
ואהבה לעולם האפיה, היצירה, והתזונה והרפואה המשלימה- תמיד האמנתי בדברים האלה כדרך חיים.
חשבתי שאיכשהוא אני אזכה לשלב בין שני התחומים.
אבל אז התחלתי את לימודי הע"ס, ומסיבות שונות נאלצתי לעזוב את מקום הלימודים שהייתי בו.
עברה שנה, ואני רוצה להתחיל. אבל השפע בלבל אותי. פתאום התחילו עוד תחומים לצוץ, ואחרי שעזבתי את הע"ס לפני שנה, מרגיש מגוחך או הזוי לשוב לזה, למרות שאם אשוב אז אשוב למקום שונה ואני מאמינה שהכל יהיה שונה במקום האחר.
אז עול הכוונה שזה כבר הופך להיות נטל, זה כבר הופך להיות קשה מידי, מדאיג מידי, מפרך מידי. משפיע יותר מידי... מעייף..
יותר מידי חשיבה של- מה יכניס לי יותר כסף? ובמה אצליח יותר? זה מתיש. איך אפשר לחזות כ"כ הרבה דברים מראש? זה משפיע על התהליך ומעייף.

למעלה