התלבטות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא כל כך מבין אותך

בוא נלך עם הראש שלך: החברה שלך כתבה עליך פוסט נורא, מלא השמצות וסילופים. אני במקומך הייתי הולך לדבר איתה, ואם באמת הסילוף היה כל כך נורא, והפגיעה כל כך גדולה, הייתי פשוט חותך את הקשר איתה.

במקום זה אתה בא לשכנע אנשים זרים בפורום הזה, כאילו שאנחנו שופטים או חבר מושבעים. אז בוא נגיד שהשתכנעתי שהיא עושה לך עוול נורא. אז מה יצא לך מזה? עכשיו היחסים שלכם השתפרו? עכשיו הקשר המדורדר שלכם יתרומם, בגלל שבפורום כתבו שאתה צודק?

הרי הבעיות שלך איתה לא התחילו בפורום. היא הגיעה לפה כדי להחליט החלטה עם עצמה, כשבעצם ההחלטה כבר די כתובה, רק היא לא בטוחה בעצמה. אם אתה רוצה לשנות את דעתה, עליך לשכנע אותה, לא אותנו.

קראתי את התגובה הראשונה שלך. הבנתי מה אתה כותב, אבל זה בכלל לא היה חשוב אם אתה צודק או לא, ולכן גם לא היה טעם להתייחס. מספיק שהיא רואה אותך כמו שהיא כתבה שהיא רואה אותך, בשביל להבין שזה כבר גמור.

כשמישהו שואל פה שאלה, עונים לו. חלק מהתשובות אוהבים, חלק פחות, אבל יש הגיון בלשאול זרים מה דעתם. אין שום הגיון בלנהל איתם ויכוח מול החברה שלך. זה פשוט חסר תועלת.

LosNir

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

היום

יש כל כך הרבה אמצעים לשלוח אחד את השניה לדרכם - טלפון, אס.אמ.אס., אמ.אמ.אס., מייל, מסנג'ר, פייסבוק... ומהיום גם פורום זוגיות במשבר.
לדעתי זה מצדיק פתיחת מחלקה חדשה. מי מוכן לאייש את הדוכן "דרך צלחה"?

chenby

New member
לדבר

זה לא רק להסביר את עצמי כדי לצאת צודק, זה להקשיב לצד השני ולראות מה אני יכול לעשות כדי להשתפר. גם בשביל עצמי וגם בשביל הבן אדם שאני טוען שאני אוהב.
אבל אתם ילדים... כרגע האגו והדרמה משחקים תפקיד.

Alice in wonder

New member
מריוס

אני מסכימה עם כל מילה שכתבת לניר. זו הייתה גם פחות או יותר התגובה הראשונית שלי.
אבל - יש כאן עוד צד שעולה בעקיפין מהדברים שלו שאולי כדאי לתת עליו את הדעת. אשמח לפתוח את הנושא ולשמוע מה דעתך (וכמובן של אחרים):

הפורום הזה מיוחד במינו מכל הבחינות - רמה אינטלקטואלית גבוהה, שיחות מענינות, רצון טוב לעזור וכו', אלא מה, יש כאן גם תרבות מקובלת של לא מעט ציניות, זלזול, ודה-לגיטימציה, גם כלפי פונים וגם כלפי כותבים אחרים. לא מדובר בביקורת (לגיטימית) לשמה, אלא לתוקפנות במסווה של "ביקורת", וכל זה כדי להרוויח כמה נקודות של פופולריות על חשבון הכותב. זה יוצר אווירה מסויימת שקל מאוד להיסחף אליה, כי זו הנורמה.

אלה שכותבים כאן שמים את עצמם במצב פגיע וחשוף, כך ש"להיכנס בהם" - אין קל מזה. ומה שמפריע אפילו יותר - זה שאף אחד לא קם ואומר "מספיק" (מפחד לא להיות בחבר'ה?) כשזה כבר מוגזם. לפני מספר שבועות מישהו כאן העלה את הנקודה הזאת, והתשובה שלך הייתה שהפורום משקף את החיים האמיתיים, שגם שם נתקלים באנשים שונים וצריך להתמודד. אז אני רוצה לחלוק על זה ולומר שגם בחיים האמיתיים לא צריך לקבל את זה כמובן מאליו.

הומור, דאחקות, וציניות זה חלק גדול מהקסם של הפורום הזה, רשעות וניצול הפגיעות של אחרים - ממש לא.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא חושב שהציניות הזילזול וכו' באמת מזיקים

הם ללא ספק מעצבנים חלק מן האנשים, גם מהשואלים וגם מהכותבים וגם מהקוראים.

אבל התעצבנות היא עוד לא נזק.

אני באמת ובתמים חושב שיש ערך עצום לחופש הביטוי, וכל ניסיום לעשות לו רגולציה יזיק ברמות הרבה יותר גדולות.

מעבר לרגולציה (כלומר להגבלה בכח), יכולתי, למשל, לקחת יוזמה להעיר לכל מיני אנשים שכתבו תגובות מגעילות ופוגעניות שזה לא יפה לכתוב ככה. הייית כותב את זה פעם אחת, ופעם שניה, והייתי הופך את עצמי למנהל המוסר של הפורום, עושה מעצמי אידיוט נפוח, ובתכלס, מי שבא לו לעקוץ היה ממשיך לעקוץ. זה היה שם אותי - או כל כותב אחר שהיה נוהג ככה - על תקן הגננת. ואני לא מעוניין להיות בגן ילדים.

המחיר הוא שיש ירידות על אנשים. זה, בעיניי, מחיר החופש. וזה מחיר סביר, לא כי אני בעד לרדת על אנשים, אלא כי אני חושב שזה לא עושה שום דבר חמור יותר מלעצבן. אנשים שמתעצבנים מתגובה נחסמים לתוכן שלה, וככה מגינים על עצמם.

נכון, זה לא עולם ורדרד ויפה, זו לא אווירה של מקום טיפולי מקודש, שבו לוחשים באמפתיה לכל שואל שסובל, אבל זה מקום אמיתי וחי. אני מעדיף אותו ככה.

ברור לי שלא חידשתי לך כלום, וברור לי שזה לא ישנה את דעתך, כי את מתנגדת ברמה ערכית עמוקה לדיבור מהסוג הזה. אני אמנם לא בעד דיבור כזה, אבל אני לא רואה בו משום דגל שחור או אפילו אפור.

וחוץ מזה, בכל ירידה צינית ורעה יש גם גרעין של אמת, ואני מאוד מאוד בעד אמירה בוטה של אמיתות קשות בלי כפפות משי. אוי ואבוי למקום שבו זה לא מתאפשר.

למשל, בעברי למדתי במכון אדלר. במכון שי אווירה שהיית מאוד אוהבת, אווירה אלדריאנית שבה כולם מדבים יפה וברגישות, תמיד ב"שפת האני" ("אני מרגיש ש.." ולא "את כזאת וכזאת"). האם אני מתגעגע לאווירה הזאת? לא. היא אווירה מתייפיפת, שאומנם משרתת בגדול את המקום ההוא, אבל אני לא חושב שהיא צריכה להיות בכל מקום, כולל לא פה.

Alice in wonder

New member
תודה על התגובה בשעת לילה מאוחרת

חשוב לי לומר - כתבתי לך כי הייתה כאן הזדמנות וכי אני מעריכה את דעתך ואת היכולת לראות את התמונה הכוללת. לא מתוך ציפיה שתעשה עם זה משהו מיוחד, יש לי ולכל אחד אחר כאן אחריות בדיוק כמו לך.

אני לא מנסה לשכנע או להשתכנע, רק לפתוח משהו שמציק לי ולשמוע דעות שונות.

לגבי דבר אחד יש לי איתך חילוקי דעות, והוא לעניין הנזק. סליחה על הדמגוגיה, אבל זה מזכיר לי את ההתייחסות שהייתה עד לפני מספר שנים ל bullying - עד שהתחילו להבין את מידת הנזק (בעיקר בעקבות נסיונות אובדניים) והגישה הרווחת כיום (בבתי ספר) היא של zero tolerance.

נכון להיום, הנושא של cyber bullying גם הוא הולך ומתפתח. אז נכון שבכל טרנד יש גם הקצנה לכיוון השני, אבל לפתור את העניין ב"להתעצבן זה לא מזיק" זה קצת נאיבי בעיני.

גם אני לא בעד התייפיפות ולא מחפשת לשיר קומבייה ולהתחבק כאן עם החבר'ה. גם אני בעד ישירות ובוטות כשצריך ומתאים, אבל אני לא בעד התעללות לשם תיעול האגרסיות האישיות. וחוץ מזה - גם כמטפל אתה עושה בחירה אחראית מה לומר למי, מתי, ואיך. לא כך? נכון, פה זה לא טיפול, אבל אנשים הם אנשים - סף הרגישות שלהם שונה וכשהם חושפים את עצמם כאן על אחת כמה וכמה.

אז סליחה על החפירה, אני אוהבת את הפורום הזה ואת האנשים כאן, גם את בעלי התגובות "המגעילות" - ולכן חשוב לי להביע את דעתי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אגב

אם אני אקום ואגיד "מספיק", אז את רואה אנשים מפסיקים בגלל שאני קמתי ואמרתי?

את רואה את אייסמן או אייבורי או מדען מסמיקים מבושה, ממלמלים התנצלות ומתחילים לכתוב "יפה", לפי טעמך, כי מריוס אמר? או כי חן אמרה?

תזכרי שאין עולם מושלם, וכנראה שלא נתחיל להפוך אותו לכזה דווקא כאן בפורום (מה עוד שלעתי עולם מצונזר ולא ספונטני רחוק מלהיות מושלם).

Alice in wonder

New member
תשובה

אם רק אתה תגיד אולי לא,
אבל אם אתה תגיד, וחן תגיד, ואני אגיד, ועוד כמה יגידו - אז כן, יש מצב שדברים ישתנו. ולא, לא לעולם יותר מושלם ומצונזר אלא אחראי ונסבל יותר (אחרת אנחנו גם יכולים ללכת מכות, כי למה להחזיק בפנים?)

1Shir

New member
לדעתי הוא לא רצה שיהיו כתובים עליו דברים

שאינם נכונים. מכיוון שהוא כאן וראה, הוא חש צורך להגיב למען הסדר הטוב. בכל זאת אנשים קוראים את זה אח"כ.
אני אישית מבינה אותו. לא כדי שמישהו ישמש כאן כשופט מי צודק, אלא כי זה לא נעים ש"דיבתך" מוצאת.

מפתחSOL

New member
זהו זה נגמר

תודה לכולם על התמיכה ועל התגובות...
אני רק אציין שלא התכוונתי להשמיץ את ניר על גבי הפורום אז אני מצטערת שזה הדרדר לידי כך..

אני באמת שלמה עם ההחלטה שלי יש תחושת הקלה.. עכשיו נותר לי להתמודד עם הכאב ועם הריקנות העצומה שנשארה..

למעלה