התלבטות....

ChasingTheSun26

New member
התלבטות....

שלום, שמי ענבל, ואני בעלת אזרחות בלגית. עד כאן הכל טוב ויפה, רק שהצרפתית שלי לא טובה, ואני בכלל לא קשורה לצד הפלמי. שאלתי היא האם כדאי לי להשקיע וללמוד צרפתית כדי להנות מההטבות של לימודים באירופה (שדרך אגב אם יש לכם מידע עליהן, זה יעזור לי מאוד), או לעבור ללונדון וללמוד שם בלי לחרוק שיניים.
כמו כן, רק סיימתי צבא ואני מתכוננת לגור שם לבד, רציתי לדעת אם קל למצוא עבודה שם גם אם יש לי מבטא ישראלי וצרפתית לא משהו, ואם בכלל כדאי לנסוע לבד....
כן, אני ממש מבולבלת

אספרסו2

New member
את באמת מבולבלת

לכי על גרמנית,כל המהגרים מהמדינות המתמוטטות
שוברים וחורקים שיניים על מנת להיות ברגים זעירים
בגלגלי השיניים שמניעים את המכונה הגרמנית.

איזה הטבה של לימודים באירופה?

באנגליה, אם לא גרת באירופה לפחות 3 שנים ללא קשר ללימודים את לא מקבלת שום הטבה ואף נחשבת כאינטרנשיונל סטודנט.
מה שזה בעיקר נותן לך היא האופציה לעבוד ללא מגבלה.
ולא כזה פשוט למצוא עבודה, לצערי

afon

New member
אם לימודים זה מה שאת רוצה

תחפשי תוכניות לתואר ראשון באנגלית ברחבי אירופה. ככה גם תוכלי ללמוד באנגלית וגם להנות מההטבות של אזרחית בלגית (מה שלא יקרה באנגליה).
יש לא מעט תוכניות כאלה במדינות שונות (הולנד, שוודיה, גרמניה, שוויץ, אוסטריה, בלגיה, צרפת ועוד)

forglemmigej

New member
האם את רוצה ללמוד בצרפתית זו השאלה

אם האנגלית שלך טובה יותר עדיף ללמוד באנגלית .
בלונדון יש בעיה (אגב יש עוד אוניברסיטאות בבריטניה לא רק בלונדון) שצריך לשהות שלוש שנים קודם הלימודים בבריטניה או ביבשת .

een ogenblik

New member
מחשבות

יש לך אזרחות בלגית, אך הצרפתית שבפיך אינה טובה, ואינך קשורה לצד הפלמי. אמממ, את ישראלית, אז ברור שאינך קשורה לצד הפלמי, וגם הגיוני שאינך דוברת צרפתית לבוריה. השאלה היא האם יש סיבה ספציפית ללמוד דווקא בבלגיה, ואם בבלגיה, האם דווקא בוולוניה או בריסל.
כבעלת אזרחות אירופאית את יכולה לברר על לימודים בארצות שונות. כאשר תמצאי תכנית לימודים שמוצאת חן בעיניך, תחליטי האם שווה לך להשקיע בלימודי שפה כדי ללמוד בה, אם התכנית לא תהיה בכלל באנגלית (מה שמעלה את השאלה האם האנגלית שלך טובה מספיק ללימודים אקדמאיים).

אם את מעוניינת לעבוד תוך כדי לימודים, כדאי להביא בחשבון שבבלגיה מותר לך לעבוד רק מספר מצומצם מאוד של שעות בעודך סטודנטית. זה תקף לכולם, לא קשור לאזרחות או תושבות.

למעלה