התלבטות

התלבטות

קיבלנו תשובה בתחילת השבוע שבני התקבל לכיתת מחוננים.
אבן גדולה נגולה מליבי היות ובשנתיים האחרונות המערכת בה נמצא לא מתאימה לו ונפתחות עכשיו אפשרויות חדשות.
לא הכנתי אותו למבחן היות ורציתי שכישוריו האמיתים יבחנו ויראו. (אולם די חששתי כי אנחנו בעיר שיש בה מאגר גדול של ילדים מאד מוכשרים).
הוא דווקא נהנה מהמסגרת היות ולא צריך להתכונן למבחנים/ שיעורי בית עושים בכיתה ב2 שניות וכו'. בקיצור אין לו שום הרגלי לימוד. לומד בעצמו מה שמעניין אותו.
מגיל צעיר מאד הראה כישורים יוצאי דופן. התחיל בעצמו לקרוא מגיל שנתיים את שמות ילדי הגן וגם התחיל לגלוש באינטרנט ללא עזרה.
בתקופת הגן היה נכנס לנושא כלשהו ומתעסק איתו שעות רבות (כמו ללמוד את שמות תחנות רכבת בישראל בגיל 4
, רשימת עיריות ומועצות מקומיות בישראל ועוד כיד הדימיון הטובה...).

בכל זאת אני בהתלבטות. מאמינה שילד צריך לגדול בסביבתו הקרובה , מה שנקרא בשפת העם "השכונה" ובסביבה הטרוגנית ולא בבועה.

יש לו כיום כיתה מדהימה, הרכב אנושי ברמה גבוהה.

בנוסף היות ואני אם יחידנית כלומר מגדלת אותו ללא עזרה ועובדת שעות רבות ובמרחק רב מהבית לא יכולה להסיע אותו לקצה השני של העיר לביה"ס. העיריות מספקות הסעה? מחוייבים להוריד אותם מול הבית? נושא הבטיחות חשוב לי. בכל אופן ילד בן 8 בסך הכל שיצטרך לעלות ולרדת מההסעה לבד.....

viviane11

New member
ברוכה הבאה! מכירות מהפורום השכן

ותמצאי כאן עוד כמה מאותו פורום

ולשאלתך:שלשום היה שרשור עם אותן שאלות (alex ?) ותוכלי לקרוא
יש בעד ונגד אחרי שנתיים של לימודים בכיתת מחוננים מודה שקשה לשמור על הקשר עם ילדי שכונה.

לגבי ההסעות: לא פשוט.
לנו (אין לי מושג לאיזה בית ספר אתם משתייכים) היו בעיות (אפילו של בטיחות) והפעלנו לחץ על העיריה
השנה היה יותר טוב.
מורידים את הילד בקרבת הבית( שלא יחצה לבד בגיל הזה) אבל לא תמיד ליד הבית.

mikilk

Active member
ברוכה הבאה. נשמע לא פשוט

בלי ניסיון - אך עם היגיון.
נשמפחידים מע לי מאוד לא פשוט בהתחשב בסיטואציה המשפחתית והתנאים הקצת (הסעה, בטיחות) לילד צעיר.
קשה לי לחשוב על החלפת "כיתה מדהימה, הרכב אנושי ברמה גבוהה" במשהו לא ידוע וברור, שהרי גם בכיתת מחוננים יש השתלבות חברתית.
בנוסף, בגילו הצעיר ובקשיים שהעלת - לא פשוט להרחיק וכנראה גם די לנתק מחברי הסביבה.
זוהי דעתי האישית בלבד, ללא כל ניסיון (באזור שלנו אין כלל אופציה של כתת מחוננים)
בהצלחה, נשמח אם תעדכני...

כאם יחידנית לילד מחונן

שהלך למורת רוחי לכיתת מחוננים אני חייבת לציין

שהילד היה די מבודד חברתית.

כל חבריו מפוזרים בתל-אביב וכמעט שלא נפגשים עם ילדי הכיתה.

לגבי הכיתת מחוננים אני יכולה לכתוב ספר.

את ילדי הכיתה בני אוהב מאוד.
כיתה מיוחדת.
ילדים מקסימים.

לגבי חומר הלימוד יש לי השגות.
כל החומר הלימודי נלמד במהירות כאילו אחז את המורים השד.
בתוך שלושה חודשים הם מסיימים חומר של שנה.

אבל כמו בחיים אין שחור ולבן ובכל זאת אם אפשר היה להחזיר את הגלגל לאחור
הייתי משאירה אותו בבית הספר השכונתי.

אני רוצה לספר לך שפחדתי פחד מוות מההסעות
אבל הילד התרגל ושום בעיה מיוחדת לא היתה.
דווקא הופתעתי לטובה.

אני מתקשה להמליץ על כיתת מחוננים
אבל לא מעט הורים היו מרוצים עד הגג.

והנה, בני מסיים את כיתה ו'
וממשיך לצערי בכיתת המחוננים בחטיבה.
הוא מתקשה לעזוב את חבריו
למרות שניסיתי מס' חודשים להניא אותו מכוונתו.

כל כך רציתי שיעבור לחטיבה שבשכונה.
תארי לך שרק השבוע רשמתי אותו..

ניסיתי לשכנע את עצמי שהילד זקוק להכוונה הורית
ובכל זאת חששתי להתערב ברגל גסה בהחלטותיו.

בכלל התואר "מחונן" מביא איתו המון גאווה ואושר לילד
וגם אני ידעתי מגיל שנתיים.
פשוט קיבלתי גושפנקא מהמוסדות

כשהילד שלי היה קטן הוא סיפר שהתואר מחונן הביא איתו המון גאווה ואושר
אבל גם הכבדה.
כי הרי חובת ההוכחה עליו.
וכמה אפשר להוכיח שוב ושוב שאתה כזה.

שוב, יש לא מעט הורים שהיו מאושרים מהמסגרת הנ'ל.

בהצלחה

משתמע מדבריך שאת לא מרוצה מהכיתה

אולם בנך כן. תוכלי להרחיב בנושא?

כיום אני מאד מתלבטת. הילד מאד חברותי ואהוב.

למרות זאת , הוא לא מצא את מקומו בכיתה מבחינה קשר אחד חזק.
יש לו הרבה קשרים לא עמוקים איתם חוץ מילדה אחת שאמא שלה חברה שלי.

בכיתה הרוב בנות והבנים משחקים כדורגל בהפסקות- וזה לא כוס התה שלו.
חברו הטוב נמצא בכיתה השניה והוא עוזב השנה לעיר אחרת.

מצד שני הבית ספר נחשב בית ספר טוב, יותר נכון -היה טוב. רמתו ירדה בגלל עזיבת מורים רבים בגלל פוליטיקה פנימית.
לא כל המורות באותה רמה וצריך מזל לקבל אחת כזו. האוכלוסיה ממעמד הבינוני המשכיל, אין נובורישים.

הילד לא יודע מה זה להתאמץ, הכל הולך בקלילות ויש זמן חופשי למכביר. השנה לא ידעו איך להפעיל אותו ולאתגר אותו.
רוב הזמן הוא קורא ספרים בשעורים.

אוף- חשבתי שיהיה יותר פשוט ונראה לי עכשיו יותר מסובך....

מהתאורים שלך

נשמע שיכול מאוד להיות שכיתת מחוננים תהיה פתרון טוב בשבילו, ובה הוא יוכל למצוא את אותו חבר נכסף שיווצר איתו קשר חזק. מ-א-ו-ד עוזר שכיף לשוחח עם החבר על מה שמעניין כל אחד מכם, ולא צריך להעמיד פנים שמה שהוא אומר מעניין אותך רק כדי לזכות לקצת חברה. לגבי הרגלי לימוד לא בטוח לגמרי שכיתת מחוננים תעזור, כי גם בה יש ילדים שבמשך כל השנים לא מתכוננים למבחנים, וכו' - אז הם מקבלים 70, נניח, בספרות, אבל זה לא מזיז להם...
לגבי הסעות אני לא יודעת - בדור שלי ילדים נסעו באוטובוס ציבורי מגיל צעיר, וילדים בכיתת המחוננים לא קיבלו עזרה בהסעות אם הם גרו בתוך העיר.

dafnapo

New member
גם אנחנו מכירות, אפילו די טוב

מזמינה אותך לעשות חיפוש כאן ובפורום השני לשרשור זהה שאני פתחתי לפני שנה.
הבת שלי בחרה ללכת לכיתת מחוננים ולמרות שיש לי גם ביקורת, אני רואה במסגרת הזו בהחלט צדדים חיוביים. אין ספק שנדרש ממנה יותר ממה שבבית ספר רגיל אבל מסתבר שהיא יכולה לעמוד בזה

את מוזמנת להתקשר אלי ולדבר איתי וגם איתה.

תיור

New member
כאימא חד הורית ל2

תלכי על זה..
הילד יהנה.
כן יהיה קשה, עם ההסעות, עם המפגשים החברתיים עם חבריו שגרים רחוק.
אך הילד יהנה , חברתית בעיקר.
כעת הבן שלי גדול יותר, בן 12, הוא כבר נוסע באוטובוסים והנטל ירד, היה קשה רק שנתיים וזה לא קריטי.

בהתחלה הוא כן שמר על הקשר עם חבריו מכיתת האם, תלוי באופי הילד (הבן שלי חברותי) אך עם הזמן החליט שמעדיף עם חבריו מהכיתה, אמר שאיתם הוא מוצא שפה משותפת יותר, מעניינים אותו יותר.

נטלי22

New member
אצלנו המעבר לכיתת מחוננים היה מוצלח מאוד.

היו לה כמה חברות בכיתת האם, חברות עוד מימי הכן, שהיא חששה להיפרד מהן, אבל אחרי זמן קצר בכיתה החדשה היא כבר היתה מאוד מרוצה ושמה את כל ההתלבטויות מאחוריה. לפעמים קצת קשה להיפגש כי גרים בצדדים מרוחקים של העיר, אבל מוצאים את הדרך. היו מקרים שהיא נסעה לחברה או שחברה באה אליה מייד בסיום הלימודים, וכך ההורים צריכים להסיע רק בכיוון אחד, והיום בכיתה ז הם כבר נוסעים עצמאית באוטובוסים ואין שום בעייה.
ביסודי היו הסעות מסובסדות של העירייה כמעט מדלת לדלת למי שגר במרחק של שני קילומטר ומעלה מבית הספר, ובחטיבה יש הטענה אוטומטית של הרב קו על ידי העירייה למי שגר במרחק של שלושה קילומטר ומעלה. מסתדרים עם זה מצויין.

הבת שלנו סוף סוף מצאה שפה משותפת והמון תחומי עניין משותפים בכיתה החדשה, והיא מאוד נתרמת מכל ההעשרות והפרויקטים המיוחדים שהם עושים.

חשוב לזכור, שאם לא מסתדרים בכיתת מחוננים, תמיד עומדת בפני הילד הזכות לשוב לכיתת האם שלו. אז אפשר להגדיר תקופת נסיון של כמה חודשים ולראות איך שניכם מסתדרים עם כל הנושא.

בהצלחה בכל דרך בה תבחרו

למעלה