התלבטות

טלטל276

New member
התלבטות

קבעתי לי סגירה שלישית ביום רביעי הקרוב. כרגע אני סגורה על 7CC יש לי הגבלה משתנה. הכוונה היא שלפעמים כבר הביס הראשון של האוכל נתקע וממש כואב ולפעמים הכל עובר חלק כאילו אין בכלל שום טבעת. למשל היום בצהריים הייתי ממש רעבה כי לא אכלתי כלום מהבוקר חוץ מכוס קפה (וארוחת הצהריים הייתה בסביבות 15:00) ולא הצלחתי לבלוע כמעט כלום. בקושי אכלתי 3-4 ביסים מהעוף וכף תפוחי אדמה. לעומת זאת במהלך חג הפסח הלכנו למסעדה והצלחתי לאכול המבורגר שלם (!!) 220 גר'. אחרי זה הרגשתי כאילו בלעתי פרה שלמה והיה ממש כבד לעכל את זה. אני מתלבטת האם כדאי לסגור עוד כי בסופו של דבר יש לי הגבלה כרגע ולפעמים היא ממש משמעותית. (אגב, זה גם ממש מתסכל כשאת ממש ממש רעבה ומכינה אוכל לכולם חצי יום ולא מצליחה לאכול כמעט כלום כי מיד תחושת הרעב הופכת לתחושב הכאב של "נתקע" ואת שוכחת בכלל שהיית רעבה אי פעם). הפחד שלי שאחרי הסגירה הנוספת בכלל כלום לא יעבור לי.. מצד שני אולי זה טוב כדי שאפסיק לתקוע המבורגרים... ? אני יודעת שזה בדרך כלל אינדיבידואלי, שכל אחד מרגיש אחרת.. אבל כולי הכל זאת יש לכם עצה בשבילי? תודה מראש ושבת שלום:)

קובי d1

New member
סגירה נוספת

שבת שלום ,קראתי את מה שכתבת ,ולפי מיטב הבנתי לא כדאי לך לסגור את הטבעת,,בסגירה נוספת את תגיעי למצב של אי יכולת לאכול כלום ,או אפילו לישתות ,תחכי חודש נוסף ותראי עם יש המשך ירידה במשקל ואז תוכלי שוב לשקול את עיניין הסגירה . שבת שלום קובי

שרה16

New member
סבלנות היא מילת המפתח

אני סגורה על 7 ויורדת קצת אבל בטוח. לפני שרצים לסגור צריך לבדוק אם מקפידים על תזונה מאוזנת של 1200 קלוריות בערך.(לא פחות) לשתות הרבה מים:לפחות 10 -8 כוסות ביום. המים משפרים את קצב חילוף החומרים פעילות גופנית כמו: הליכה מהירה, ריצה, ריקוד ...גם שורפים קלוריות ,וגם חילוף החומרים מהיר יותר, להיות רגוע! סטרס עוצר ירידה היות שבסטרס מופרש הורמון אדרנלין שמכניס את הגוף למגננה ועוצר ירידה. לא לעשות קיצורי דרך ולהחליט להוריד בטרוף את כמויות האוכל כי אז הגוף נכנס למצב של מגננה ולא יורדים. הדבר גם גורם לאיבוד מסת שריר ולהוספת מסת שומן ולחסרים של רכיבים חיוניים.לכן חשוב לא פחות מ-1200 קלוריות ליום. משקל היעד צריך להיות מציאותי ותלוי גם בגנטיקה.

SHLOROZ

New member
סבלנות ומתינות

מסכים עם כל מילה ששרה אומרת . כשקראתי את מה שטלטל כתבה היתה לי תחושה של רכבת הרים . מקיצוניות לקיצוניות. יתכן ואורך החיים שלך מאלץ אותך לאכילה לא מסודרת . אני מבין לליבך משום שאני חי בקצב מוטרף ובכל זאת אני משתדל לסגל לעצמי מערכת מובנת של תזונה על בסיס פחות או יותר קבוע. בכך אני מקטין לעצמי את האפשרות לתקלות בליעה והקאה . המבחן שלי הוא בסופי שבוע ובחופשים אז סדר היום יותר ספונטני ונתון להחלטות מידיות אז גם אני מבין את חשיבותו של ההרגל ושל סדר היום התזונתי המובנה . אינני יודע אם אני נמצא במקום בו אני יכול להציע לך מה לעשות. הדבר היחיד שאני יכול לומר הוא הקשיבי לעצמך , לגופך , אל תעשי צעדים קיצוניים . תעבדי על הצד המנטאלי שהוא להבנתי חשוב מאד להצלחת התהליך . קבלי את החלטתך מתוך שלמות שתוכלי ליישם אותה ולהמשיך בדרך ההצלחה.

טלטל276

New member
כן, אבל לא תמיד זה קורה

אני בדרך כלל לפני האוכל משתדלת לשתות2 כוסות מים. 3 זה יותר מידי בשבילי בבת אחת.

אופירA

New member
מנהל
אם רוב הזמן

ההגבלה היא כמו שאת מתארת, והאוכל עובר כך גם אחרי פתיחת טבעת ע"י שתייה - לא הייתי הולכת לסגור את הטבעת. ההגבלה גדולה מאוד. אצל הרבה אנשים יש תופעה של חוסר קביעות במצב המעבר. לפעמים פתוח יותר ולפעמים פחות. אם יש ירידה במשקל והגבלה, לא צריך להתרגש מהימים שהמעבר פתוח יותר. יש קיזוז בימים האחרים. כדאי ללמוד להתרגל לאכול כמויות קבועות, ולא "לנסות את גבול הטבעת". בכל אופן ביום שהטבעת פתוחה ורעבים, לא לקחת ללב, ומותר לאכול יותר מאשר ביום ששבעים.

למעלה