התלבטות...

vanilla85

New member
התלבטות...

בכוונתי להרשם ללימודים באוניברסיטה בקרוב בעקרון צמצמתי את הבלאגן והשפע במקצועות לשלושה שאני חושבת שיעניינו אותי... לפחות אחרי ששללתי בביטחון (כמעט) מלא את כל השאר אני כנראה ארשם לשלושתם ואז נראה מה יצא אבל עדיין רוצה להיות בטוחה... הציונים שלי אמורים להספיק מתלבטת בין מדעים ביו רפואיים, ביולוגיה וכימיה (או ביוכימיה? מה ההבדל בעצם?) לבין הנדסת תעשייה וניהול. אבל בכל זאת מתלבטת מאוד כי לעסוק בביולוגיה או בעיקר תחום של מחקר לא יתן לי יותר מדי מאשר תחום מעניין (כרגע באופן תיאורטי) ללמוד אותו, להמשיך לתואר שני ושלישי ועל הדרך אולי קצת לעסוק במחקר. כי מה כבר נותן תואר ראשון במקצועות הביולוגיה והמחקר... מצד שני הנדסת תעשייה וניהול- 4 שנים יוצאת כמהנדסת וישר לעבודה, והבנתי שהשכר והסטטוס הם אחלה, ובכלל אפשר להשתלב בהרבה מאוד דברים מעניינים ומקומות שונים בתחום... איך מחליטים...? אם ביולוגיה וכל התחום לא נותן לי כלום אולי עדיף להרשם למשהו יותר פרקטי אני רוצה להשקיע אבל לצאת עם משהו ביד ולא משהו באוויר... להמשיך לתארים מתקדמים ישר אחרי סיום תואר ראשון תודה ויום נעים!

תשובה לימודי ביולוגיה, כימיה, ביוכימיה (התמקדות בתהליכים הכימיים של הביולוגיה), מדעי המוח, מדעים ביורפואיים ועוד הרבה שמות של תארים שהם סה"כ די דומים, אינם מכשירים למקצוע אלא נותנים בסיס להמשך לימודים על מנת להשתלב במחקר בעתיד (בניגוד להנדסת תעשייה וניהול שנותנת לך רקע מקצועי יותר). השאלה היא גם מה את אוהבת-אם את מאוד רוצה להתעסק בביולוגיה, אז את לא ממש תהני ללמוד ולעסוק בתעשייה-כך שאולי את יכולה ללמוד ביולוגיה ולשלב את הלימודים עם עבודות מזדמנות (דרך אגב, כיום גם לדוקטורים בביולוגיה ושלוחותיה לא תמיד יש עבודה).

למעלה