התלבטות

California Sky

New member
התלבטות

כרגע אני בשלבי סיום תואר ראשון בסוציולוגיה ויחסים בין-לאומיים ואני מתלבט לגבי המשך הדרך. בעקרון אני רוצה להמשיך ללמוד לתואר מתקדם אך במקביל אני רוצה להתקדם לעבודה רצינית יותר שמצדיקה תואר אקדמי (כרגע כסטודנט אני עובד במשרה חלקית בשירות לקוחות), היכן אפשר להשתלב עם תואר ראשון בסוציולוגיה ומה הסיכויים לכך? ולגבי המשך הלימודים, האם יותר משתלם ללמוד תואר שני (בתחומי סוציולוגיה\סוציולוגיה ארגונית\הגירה והשתלבות חברתית וכו') או ללמוד לימודי תעודה (משאבי אנוש וייעוץ ארגוני) לבעלי תואר ראשון? אשמח לכל עצה או הכוונה. תודה.

תשובה

שלום למתלבט, ממה שאני קוראת, נראה לי שהשאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך בנקודת הזמן בה אתה מצוי היא: במה אני רוצה לעבוד? באיזה תחום? באיזה תפקיד? כרגע נשמע שאתה מאוד לא ממוקד: "מחפש עבודה רצינית, משתלמת". זו התחלה טובה, אך שווה להתחיל בבירור מעמיק עם עצמך, המתבסס על הכישורים שלך, השאיפות, הידע, החוזקות, המשאבים וכו'. אחרי שתייצר בהירות עם עצמך לגבי התחום בו אתה רוצה להתמקד, יהיה לך קל יותר לחפש עבודה "רצינית". אני מסכימה איתך מאוד שכדאי קודם להתחיל לעבוד, ואח"כ בהתאם לתחום בו תתמקד ותתמקצע, להמשיך לתואר שני. אז גם יהיה לך קל יותר להחליט מה נכון יותר: תואר שני או לימודי תעודה (בהתאם למטרה שתשים לך להמשך). אם תרצה עוד הכוון, אני פה. המון בהצלחה! גלית

California Sky

New member
תודה על התשובה

חשבתי לגבי התחום של סוציולוגיה ארגונית יישומית למשל כמו שהתואר השני שאוניברסיטת חיפה מציעה. ההתלבטות שלי אם יש הבדל גדול מבחינת שוק העבודה בין התואר הראשון לבין התואר השני שאני אעשה. האם יש תעסוקה בתחום? ואיפה אפשר להשתלב בינתיים בזמן הלימודים לתואר שני כשיש לי ביד רק תואר ראשון? תודה רבה.

המשך תשובה

הי, סוציולוגיה ארגונית יישומית מכשירה אותך לעבוד כיועץ ארגוני. כיועצת ארגונית, אוכל לספר לך שתואר שני הינו הכרחי בתחום. לא תוכל לעבוד באופן מקצועי כיועץ ארגוני עם תואר ראשון בסוציולוגיה. יש תעסוקה, אך קח בחשבון אפשרות לעבוד כעצמאי, וזמן השתלבות איטי בשוק העבודה. אם זה הכיוון שמעניין אותך, הייתי ממליצה לך להשתלב כבר עכשיו באחד מהתחומים הבאים: משאבי אנוש הנחיית קבוצות הדרכה בארגונים או ב ODT. בהצלחה ! גלית

למעלה