התלבטות

tomeravr

New member
התלבטות

אני לפני תחילת לימודים באו"פ(בתקווה לעבור לאחת האוניברסיטאות הסגורות), ואני עדיין מתלבט בין שני תארים: כימיה ופיזיקה. רציתי להדגיש כי אין לי ידע פורמלי במקצועות האלה, כלומר לא ניגשתי לבגרות במקצועות הנ"ל, אך אני מכיר אותם מלמידה עצמאית. למדתי אלקטרוניקה בתיכון ואני לא חושב שהכיוון מעניין אותי(לפחות ממה שראיתי מהמחברות של חבריי שהמשיכו להנדסאי אלקטרוניקה). דבר אחד אני יודע, שהתואר שלי יהיה במקצועות המדעים המדוייקים. ההתלבטות קשה ומציקה, והבעיה היא שאני גם לא בדיוק יודע מה החומר במהלך התואר והאם אצליח לעמוד בו או לחילופין האם הוא יעניין אותי באותה רמה כמו לפני התואר. קריאת הסילבוסים לא ממש מועילה. אשמח לקבל עזרה.

בפתוחה?

האם לא ניתן להירשם למבוא לזה ולמבוא לזה בפתוחה אני יודע שניתן לבנות מסלול משולב וקצת יותר גמיש מהרגיל לא שווה לנסות?

tomeravr

New member
זה דיי בעייתי

בעיקר מבחינת המתמטיקה, פחות מההיבט של הקורסים. לפי מה שהבנתי, האו"פ אף קיבל היתר מהמל"ג לפתוח תוכנית לימודים לתואר דו חוגי כימיה- פיסיקה. הבעיה כפי שאמרתי היא מבחינת הרמה במתמטיקה. כימיה כמובן דורשת רמה נמוכה יותר ולפיכך קורסים שונים ואילו פיסיקה בדיוק להיפך. כמובן נשארה הבעיה הלא פתורה, האם אתחבר לשניהם? לאחד מהם? או לאף אחד מהם? אני לא יודע אם אני אוהב מספיק תחום מסויים כדי לעשות בו תואר, או שהצצה כללית מרחוק יכולה לספק אותי.

אתה חייב להגדיר את הבעיה

לי זה נראה שיש מסלול שיכול לתת לך מענה לבחון את היכולת שלך להנאה מלימוד מסלול שמשלב את שני התחומים מסלול גמיש שבכל רגע נתון ניתן להסב ולשנות את תחומי הלימוד מסלול שנבנה ומתבסס על מדע מדויק ובכל זאת יש חששות מה המקור שלהם? מה הבעיה שלך לטעום קצת ברישום לתחום- מדעים מדויקים, ולהתנסות? הרי זה לא חתונה קתולית אנשטיין טען בתוקף הגדרת הבעיה מהווה כ50% מהפתרון כרגע אתה טוען שאין לך יכולת ניבוי האם מתאים לך משהו שאתה לא מכיר- זאת הבעיה? או אולי יש בעיה אחרת

tomeravr

New member
אכן זאת הבעיה

אין לי מושג האם זה יתאים לי. קורס אחד פה, קורס אחד שם לא בדיוק יתנו לי את התמונה המלאה לגבי כל התואר. במסלול המשולב, במידה ואתה מסב אותו למסלול אחד בלבד, ישנם קורסים שלא מתאימים/ לא ברמה הדרושה.

למעלה