התלבטות

lol65

New member
התלבטות

אומנם אני רק בת 21, אבל התלבטויות מקצועיות מלוות אותי כבר הרבה שנים והספקתי לפסול כבר הרבה תחומים, כרגע אני מתלבטת בי שני מקצועות שמושכים אותי מאוד ואני זקוקה לעצה. מצד אחד, לימודי משפטים: תחום לימודים מאוד מעניין, לא מצריך תואר שני כדי לעבוד במקצוע. אך אני לא בטוחה עד כמה המקצוע יתאים לאופי שלי כיוון שאני לא באמת יודעת איך ניראה התחום הזה מבפנים ולא על מסך הטלוויזיה :) אני לא יודעת איך אצליח להתמודד עם זיכוי של אדם שאני עצמי לא מאמינה בצידקתו, מה גם שלמיטב הבנתי, המקצוע דורש שעות עבודה רבות ולא רק ממתמחים, ואני בתור אישה שואלת את עצמי, איך אפשר להקים משפחה ולגדל ילדים בסדר יום כזה. מצד שני, פסיכולוגיה: גם כן תחום לימודים מאוד מעניין, אני אוהבת לעזור לאנשים ולתת עצות. מצד שני, אורך הלימודים וההתמחות עוצרים אותי, אני לא רוצה להתחיל לעסוק במקצוע שלי רק אחרי גיל 30, וגם פה ניכנס העניין של הקמת משפחה, רק שכאן הבעייתיות היא לא באורך יום העבודה אלא במועד בו אני אתחיל בכלל לעסוק בה. בנוסף, גם המקצוע הזה אני לא יודעת איך הוא ניראה מבפנים. אני לא מעוניינת לעבוד בבית חולים, אלא רק בפסיכולוגיה פרטית, ושיקול נוסף הוא שאני פוחדת שבסופו של דבר זה מקצוע "חופר". אני גם פוחדת שאני אקח יותר מידי ללב והתיקים יהיו בראש לי גם כשאני לא אהיה בעבודה. אולי אני טועה, אבל נידמה לי שמקצוע "פסיכולוג" הוא מקצוע יותר רגוע מ"עורך דין", ואני לא יודעת עדיין איך אני אעבוד תחת לחץ (למרות שאולי במשרדים קטנים יש פחות לחץ, אבל בטח גם פחות כסף). זהו, זה הנקודות שמקשות על ההחלטה שלי, אני יודעת שרק אני יכולה לדעת מה מתאים לי אם זאת אני אשמח למידע אובייקטיבי על המקצועות הללו, בעיקר מאנשים שעובדים באחד מהם או מכירים כאלה שכן. תודה

למעלה