התלבטות

התלבטות

שלום אני חדש בפורום,אני אמנם לא בגילכם אבל יש נושא שאני בטוח שנגע או נוגע לחלכם ואף לרובכם.אני כרגע בכיתה י''ב [בן 18] לומד במגמת רובוטיקה.במגמה הזאת בעצם בונים רובוט עם חלקי לגו ומתכנטים דרך המחשב,ובחומר העיוני לומדים הנדסת בקרה.עכשיו זה כביכול איזהשהוא מבוא לעולם ההייטק.אני במגמה הזאת חלש ומרגיש ''נגרר''.הציון שלי במגמה הזאת כרגע הוא 80+ [אבא שלי מבין בתחום ועוזר לי הרבה ואף עושה לי חלק מהעבודה].עכשיו שנה הבאה יש לי אפשרות להמשיך י''ג-י''ד שזה ייתן לי תואר הנדסאי ומקצוע בצבא,אבל אם אני ימשיך הנדסאי אני אולי יסבול שם ואף לא יצליח.ההורים שלי טוענים שיש לי קשיים בתחום הטכני.עכשיו אני מתעניין בכלכלה ומתלבט אולי אם ללכת לכיוון של הנהלת חשבונות,השקעות,מנהל עסקים וכו' לבין התחום הטכני.עכשיו ההורים שלי רוצים לקחת אותי להכוון תעסוקתי שמישהו יאבחן אותי ויראה איזה כיוון מתאים לי.עכשיו אני רוצה לשאול אתכם אם אתם ממליצים ללכת להכוון תעסוקתי,לא ממליצים.אם הייתם ואיך התרשמתם,אם עזר לכם בהחלטות בחיים וחידש לכם.תודה לעוזרים

תשובה

שלום לך, גיל 18 הוא אכן גיל שבו האדם מתחיל להכיר את עצמו ואת היכולות שלו, אבל לא תמיד עד הסוף ואולי באמת לא כדאי להחליט עכשיו החלטה לשנתיים הקרובות שיש לה השלכות עתידיות. הכוון תעסוקתי אכן יכול לתת לך כלים כדי להכיר את הכישורים שלך ואת הדברים שאתה יותר אוהב. זה בסדר אם אתה לא אוהב ומתחבר יותר לבחירות הקודמות שלך, כמו הרובוטיקה. אני רק מציעה לך לזכור שאת הבחירה שלך לגבי מה תבחר לעשות כדאי שתעשה בעצמך לפי הדברים שנכונים לך ולא להורים שלך, כי אלו החיים שלך. כל טוב, ניבה

הכוונה מקצועית שונה

אירית רוטרובין ייעוץ והכוונה מקצועית מאבחנת מוסמכת בשיטת פסיכו- כירולוגיה – דיאגנוסטית  איך בוחרים כיוון מקצועי בדרך היעילה והקצרה ?  אלו מעצורים ותסכולים מעקבים בעדך את מימוש הפוטנציאל ? שיטת פסיכו- כירולוגיה-דיאגנוסטית , פותחת לפניכם גישה חדשנית ושונה למודעות עצמית ופיתרונות למיקוד תעסוקתי. בשיטה ניתן לאבחן את האישיות דרך תבניות כף היד וטביעות האצבעות ולקבל ניתוח והכוונה מקצועית המבוססת על הפסיכולוגיה שמאחורי ניתוח כף היד ואין לה קשר עם עתידנות או מיסטיקה. או שילחו תמונה לכתובת הדואר [email protected] האתר : www.peoplehands.co.il

למעלה