התלבטות

דוביבי35

New member
התלבטות

קבעתי מחר בבוקר תור למרפאה אנדו בתה"ש. הבוקר התקשרתי ואמרו לי שעל כל ביקור אני אמורה לשלם על בדיקת רופא 106 ש"ח ואם עושים א.ס. אז עוד 300 ש"ח. אבל האולטראסאונד לא עובד וכנראה לא יעבוד עד מחר כך שאולי לא יעשו לי. התרשמות ראשונה שלי שזה בזבוז זמן, המזכירה אמרה לי שהפגישה נועדה לבדוק אותי ואז הרופא יחליט לאיזה בדיקות לשלוח אותי וכו'. מבחינה כספית אני לא יכולה לעמוד בזה זה מטורף לגמרי בהתחשב בעובדה שאני כנראה צריכה לפנות לרופא פרטי אחרי כל הניסיונות שנכשלו. אסביר קצת על מנת להבהיר אני בת 36 אחרי 6 ניסיונות IVF ללא הצלחה. אם אנדו בשתי השחלות אחרי ניתוח לפרו' שבוצע לפני כשנתיים ואני ממש כבר לא יודעת מה לעשות? כן ללכת למרפאה המעצבנת הזאת שנראה לי שאני לא אצא ממנה או פשוט לגשת לרופא מומחה לאנדו'? מה אתן הייתן עושות?

זואילי

New member
דוביבי אני לא כ"כ מבינה

לא אישרו לך ט. 17 ולכן את צריכה לשלם? את יכולה גם להשאיר פיקדון ולהוציא ט. 17 בדיעבד... ואז לשלם רק את ה 25 ש"ח של הטופס. אם האולט' לא עובד - אז לא עובד ולא תתנדבי לשלם להם את התיקון שלו... להיות במרפאה זה לא ביזבוז זמן כי להיות שם, אצל רופאים שמתעסקים באנדו זה בשבילך שמירה על בריאותך - אם גם זה משהו שחשוב לך. אם ממילא החלטת לעבור לפרטי ולהשקיע שם את הכסף אז לפחות תעשי את זה על מומחה פריון שגם מבין באנדו. הרי מרפאת האנדו בתה"ש היא לא מרפאת פריון. הם רק מייעצים בנושאי פוריות ומשם את מופנית ליח' IVF בתה"ש או שאת בוחרת ללכת לפרטי. מה אני הייתי עושה? בדיוק מה שאני עושה, נמצאת כל הזמן בביקורות במרפאת האנדו כי אני אנדואית וזה בלי קשר לכלום, ובנושא הטיפולים - מחליטה על ציבורי או פרטי.

דוביבי35

New member
היי זואילי

תודה על התשובה המהירה אבל לא כל כך הבנתי מה ז"א פיקדון? הכל טוב ויפה אבל אם ממילא אני רוצה לפנות לפרופ' זיידמן שאני מבינה שהוא גם מבין בתחום האם זה יכול לחסוך לי את הביקור במרפאה? ברור שהדבר חשוב לי מאוד והלוואי ולא הייתי צריכה לסבול מהמחלה הנוראית הזאת אבל עדיין למה זה כרוך בכל כך הרבה כסף, אני לא עובדת כרגע וכל צעד נתון לשיקול כלכלי ותו לא.

זואילי

New member
אז אם ככה

ואם החלטת בכל מקרה לפנות לזיידמן - אז אולי באמת אין טעם למרפאת האנדו כרגע. אם כרגע סדרי העדיפויות כולם ממוקדי פריון. אבל בהחלט כדאי להגיע למרפאה מתישהוא, דרך טופס 17 של קופ"ח. רק בשביל להיות במעקב על המחלה ומצבך. (פעם ב 3 חודשים זה סבבה למעקב שוטף, כמובן אם אין צורך במעקבים תכופים יותר). פיקדון - ככה זה בכל בי"ח אם אינך מצליחה לארגן במועד טופס 17. את משאירה סכום מסויים בצ'ק שבו את כותבת תאריך רחוק (בד"כ פיקדון זה ל 3 חודשים. לפחות ככה בקופ"ח כללית) ואז יש לך זמן לארגן טופס 17 בדיעבד (יענו אחרי התור שכבר היה לך) ולקבל חזרה את הצ'ק שכתבת ולהעיף אותו לפח. (ואז יוצא שתשלמי רק את עלות ט. ה 17 שבכללית הוא 25 ש"ח).

לא הבנתי על הUS

לא זכור לי ששילמתי תוספת על ה-US, וממילא אחר כך שלחו אותי (בין שאר הבדיקות) ל-US נוסף

דוביבי35

New member
אז ככה

זו לי פעם ראשונה במרפאה והביקור הראשון כולל כנראה ביקור רופא+U.S. אז לגבי האולטראסאונד ככה הבנתי שהמכשיר כנראה לא עובד ולכן אולי לא יעשו לי אולטראסאונד, למרות שהיא אמרה לי שאוכל להביא את האולטראסאונד האחרון שעשיתי, אבל בעיניי זה לא יעיל כל כך.

תלוי מתי עשית אותו...

ומה שכתבתי למעלה היה בביקור הראשון את בכל מקרה צריכה להביא כל חומר רפואי רלוונטי, אם זה US שהתבצע בזמן האחרון אז תביאי אותו שיהיה.

אם האולטרא לא עובד

לא הייתי הולכת. בדיקת רופא לדעתי לא שווה בלי אולטרא (השווה שיש במרפאה). זה צריך להיות משולב ואם אין אפשרות,שווה דחייה.

דוביבי35

New member
שאלה נוספת בבקשה

האם האולטרא כל כך שווה שאפשר לראות את - ה כ ל - באמצעותו? כלומר האם על סמך U.S. אחד הם יוכלו לאבחן אותי באותו רגע?

רק אם יש לך אנדמוטריומה

ציסטה בשחלה- רק את זה הם יכולים לראות בUS. מוקדים במקומות אחרים לא ניתן לראות בUS.

דוביבי35

New member
טופס 17

אמור לכסות את שני הדברים ככה לפחות אמרו לי במרפאה. עכשיו הקטע הוא שאם אני אביא הפנייה מהרופא למרפאת אנדו' אז מכבי אולי יתנו לי טופס 17 אלא שאני כרגע לא מטופלת אצל אף רופא ואני לא יכולה לחזור לרופא האחרון שלי רק בשביל הפנייה? אז אכלתי אותה. לא נורא. בינתיים דחיתי את התור כפי שהציעה לי בואינג עד שהאולטרא יתוקן.

מדובר בשני טפסי 17 שונים

הקופות בדר"כ לא ששות לתת טופס17 לUS, ואם בכלל לא יעשו US בביקור משמע שסתם בי"ח הרוויח כי בכל מקרה לקחו ממך את הטופס בעת הקבלה ויגישו אותו לקופה לתשלום.

לא יודעת לגבי כללית

במכבי נותנים טופס אחד לשניהם....במידה וביקשו בזימון גם US אני תמיד אומרת להם שיאשרו רק את הרופא את הUS אני עושה במכוני מכבי........ ובתה"ש מקבלים את זה יופי.....

זואילי

New member
את לא צריכה רופא נשים בשביל שירשום לך

בקשה לטופס 17. כל הזמן אנחנו מספרות פה שעדיף לקבל את זה מרופא המשפחה. בטוח שיש לך רופא משפחה, לא??

דוביבי35

New member
אל תכעסי עליי אני רגישה

ברור שיש לי רופאת משפחה כאילו דאא? יקירתי לא ידעתי שרופא משפחה יכול לתת טופס 17, אף פעם רופאת המשפחה שלי לא נתנה לי טופס 17 הכל התבצע דרך משרדי ההנהלה של מכבי בעיר מגוריי. אני בכל זאת אנסה לבדוק את העניין. תודה על המידע.

זואילי

New member
כועסת?? סליחה אם נשמעתי תוקפנית ../images/Emo140.gif

מקווה שרופאת המשפחה תתמוך בך ותתן לך את כל מה שאת צריכה כדי להקל לפחות בענייני בירוקרטיה.

דוביבי35

New member
../images/Emo13.gifהיי אני צוחקת

פשוט אני קצת חדשה, ואתן באמת עוזרות לי הרבה, כמות המידע שאפשר לדלות מהפורום היא אדירה ומסייעת לי מאוד.

זה גם תלוי ברופא/ה המשפחה../images/Emo4.gif

רופאת המשפחה שלי, אף פעם לא רצתה לתת לי ט.17 ותמיד אמרה שזה קשור לרופא נשים וזאת לאחר שהסברתי לה (אז) שאין לי רופא נשים כבר הרבה שנים!!! (הייתי במעברים של בתי החולים ובאמת לא היה לי שום רופא נשים מאז שאני בפוריות/IVF).... בפגישה הראשונה שלי בתל השומר, אכן שילמתי את ה- 100 ש"ח (אז היה 98, אבל לא נתנו לי עודף
).... ולא עשו לי US ד"ר זולטי עשה רק בדיקה ידנית.... בפגישות הבאות, לאחר ניסיונות נוספים אצל רופאת המשפחה ויציאה ממנה בדמעות
המזכירה שלה
ששמעה את הסיפור שלי הפנתה אותי לרופא נשים (
לא פחות ממנה) שממנו הצלחתי לקבל בפעמים הבאות (כולל לניתוח) ט.17.... בינתיים עברתי קופה למכבי (ועד היום אני עצובה
שנאלצתי להפרד מה
שלא עובד במכבי) ובינתיים גם לא חזרתי מאז הניתוח (מרץ שנה שעברה) לתל השומר.

למעלה