התלבטות

שיווה100

New member
התלבטות

קראתי את ההודעה מתחתיי וגם אני בהתלבטות כזו, די קשה... כל חיי התעסקתי במחשוב, אך בפאן הטכני שלו, כמנהלת רשת, תמיכה, פירוק, הרכבה, התקנות וכולי. תכנות ממש לא מעניין אותי. כיום אני קצינת מחשוב לאחר שירות בסדיר כמנהלת רשת. גם בתיכון למדתי מחשבים. בכלל כל הסביבה שלי תמיד טענה שאני צריכה ללכת לכיוון המחשבים ושזה הכי מתאים לי.. העניין הוא שלא נראה לי שתכנות יתאים לי.. פשוט לא אוהבת את זה. ואני לא מעוניינת להישאר בתחום התמיכה הטכנית כמקצוע. מצד שני יש את מקצועות הרפואה והריפוי בעיסוק שמאוד מעניינים אותי. העניין הוא שיש לי בעיות מוטוריות מסויימות ואני לא בטוחה שאני בכלל יכולה להתקבל לפקולטה לרפואה עם מגבלות מוטוריות. מבחינת סכ"ם אני בעלת סכ"ם גבוה ולכל המקצועות מלבד רפואה אני מתקבלת לכל האוניברסיטאות בארץ (גם הנדסת תוכנה וגם ריפוי בעיסוק). האם יש איזשהי אופציה לקבוע עם האוניברסיטאות מפגש ייעוץ, לשטוח את המגבלות הרפואיות שלי ולבדוק האם אני יכולה להתאים? האם יש איזשהי דרך להכריע בהתלבטות הזו? האם כדאי לפנות לייעוץ במקרה כזה? או להתייעץ עם האוניברסיטה עצמה? יש לציין שאם אבחר בפקולטה לרפואה (רפואה או ריפוי בעיסוק) אני מעוניינת ללמוד באונ' העברית בירושלים, לעומת אם אבחר בהנדסה ואז אעדיף ללמוד בטכניון. לקבוע פגישה בשני המקומות? עם מי בדיוק הפגישה? אני מאוד מבולבלת ואשמח לקצת הכוונה. תודה מראש.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

בעיות מוטוריות לא מונעות להתקבל לרפואה. את יכולה לעשות את שבעת השנים עד לתואר ללא התעסקות עם דברים שדורשים יכולת מוטורית גבוהה ולהתמחות בתחומים שאינם כירורגים או דורשים תנועה רבה (כמו רדיולוגיה, גנטיקה ועוד).

מקצועות רפואה

את מתעניינת בריפוי בעיסוק ובמקצועות הרפואה האם מדובר במקצועות פרא רפואיים כמו פיזיותרפיה, דיאטנות, קלינאות תקשורת? האם הזכרת ריפוי בעיסוק כי יש לו גם את הצד של השיקום הפיזי ואת השימוש בעזרים שונים בכדי להתגבר על מוגבלויות שונות? האם זה קשור לכך שאת אוהבת לפרק, להרכיב, לעשות דברים שיש בהם גם חלק יותר פיזי? במידה וכן- כדאי לבדוק איזה מקצוע רפואה יספק את הצורך הזה אם תרחיבי קצת על הסיבה לריפוי בעיסוק ועל מקצועות אחרים שמעניינים ועל אהבת לפאן הטכני- נוכל לראות אם יש פה קשר לגבי מגבלה פיזית- איך הסתדרת בפירוק מחשבים? נשמע לי ממש מאתגר ונשמע שהתגברת על הקושי שם. אני מציעה לפי מקצוע ספציפי שתחליטי שהוא הכיוון, לברר עם אדם העוסק במקצוע מה יתאפשר לך לעשות עם המגבלה המוטורית הספציפית. במידה ואת תחליטי שאת יכולה לעשות את זה- תוכלי לשכנע את המערכת לקבל אותך לא ברור שהמערכת בכלל תעשה קושי כי רוב הסטודנטים שנרשמים לתואר לא רואים את נציגי המערכת עד ליום הראשון של התואר חוץ מלימודי רפואה ששם מגיעים לראיון. אבל ליתר ביטחון, לאחר שתחליטי מה את רוצה ולאחר שאת תחליטי אם את יכולה או לא- כדאי להתקשר למזכירות החוג ולשאול האם עליך לדווח על כך למישהו אפרת

שיווה100

New member
קודם כל תודה, והמשך...

הממ ריפוי בעיסוק מעניין אותי בעיקר עקב העזרה לאנשים, עבודה עם מוגבלויות בעיקר בתחום הידיים, בכללי הוא מקצוע יותר "רך" מפיזיותרפיה ויש בו הרבה יותר מקום לביטוי אישי מאשר פיזיותרפיה שנחשב מקצוע הרבה יותר פיזי. יש לציין בנוסף כי הייתי בשלושה שיקומים שונים במשך כשנתיים וחצי (גם בשניידר, גם בבית לווינשטיין וגם בתל השומר), וטיפולי הריפוי בעיסוק היו הרבה יותר משמעותיים עבורי ותרמו לי הרבה יותר מטיפולי הפיזיותרפיה בהם חוץ משניידר בשאר המקומות היתה לי תחושה שהפיזיותרפיסטים מחפשים להעביר את הזמן ופחות משקיעים. אולי החוויה האישית שלי גם מטה אותי אבל זו התחושה שיצאתי ממנה מהשיקום. רפואה כמובן זה ההיי-לייט וזו השאיפה אבל האמת שאני חייבת לברר איך עם המגבלות הפיזיות שלי ניתן ללמוד רפואה. יש לציין כי אני קטנה בגודל ובמשקל (מטר 40, משקל 37) וסוחבת אתי תיק רפואי כבד בלי שום קשר לגודל. בפאן הטכני נהניתי מההתעסקות בידיים, התאמצתי יותר כדי לפרק ולהרכיב אבל הסתדרתי (בעיקר בעזרת הרצון שמסייע לי בכל דבר עד היום). יש לציין כי קיבלתי תשובה שלילית ממד"א לגבי קורס מע"רים/חובשים עקב המגבלות הפיזיות (לא יכולה להרים מעל 5 קילו, לא יכולה להזיז בנאדם או להרים אלונקה וכולי, בנוסף לא ברור אם הנפח ריאות שלי מספיק כדי לבצע החייאה וזה החלק החשוב במד"א). אני תוהה לעצמי.. אם התשובה ממד"א שלילית עקב המגבלות הפיזיות, וזה רק לקורס מע"רים/חובשים בסיסי.. איך אוכל להתקבל למקצועות הרפואה: ריפוי בעיסוק, רפואה עצמה? אשמח לעצות...

לשיווה

את מעלה שאלות חשובות ואני מוקירה אותך על האופן המציאותי שבו את מתכננת את צעדיך אני חושבת שלשאלות האלו אין תשובות מהספר בעיקרון גם בריפוי בעיסוק וגם ברפואה יש תחומים שלא דורשים יכולת פיזית מורכבת אבל השאלה היא איזה תחומים אלו , האם הם מעניינים אותך ומה הנכונות של מוסדות הלימוד להכשיר במצב זה אז קודם כל הייתי מציעה באמת לחזור לאנשי מקצוע בתחום שמעניין אותך ולראות שמה שתוכלי לעשות במסגרת המגבלה הפיזית הוא בכלל מעניין אותך. הבחירה שלך צריכה להיות בעיניך מעניינת ואפשרית וזה מחייב בדיקה בשטח. אם להיות רופאת משפחה שמקבלת אנשים לא מעניין אותך ולהיות כירורגית כן מעניין אותך אבל לא תוכלי לעמוד בכך- אז זה בעצם אומר דרשני לגבי המקצוע (זו דוגמא כמובן...) לכן כל כך חשוב לבצע שיחה עם אנשי מקצוע מהתחום , התלוות אליהם לעבודתם ובדיקה שלך לגבי תחומים ספציפיים בהם כן תוכלי לעסוק היא כל כך חשובה. לאחר שתהיה לך אינפו' מדוייקת תוכלי להחליט מה לעשות בנוגע למוסדות בהצלחה

למעלה