התלבטות...

• פותח הנושא n295
  • פורסם בתאריך

n295

New member
התלבטות...

שלום לכולם, אני בת 26 וסיימתי תואר ראשון במדעי הרוח והחברה. המקצוע שרציתי ללמוד במקור היה ריפוי בעיסוק, אך בשל תנאי הקבלה הגבוהים, ויתרתי. עכשיו, כשסיימתי תואר ראשון ואני לא ממש יודעת לאן פני מועדות, עלו בי המחשבות ללכת ללמוד בכל זאת ריפוי בעיסוק (אני יכולה להתקבל כעת על סמך ציוני התואר). אני מאוד מתלבטת אם לעשות זאת (מדובר על שלוש וחצי שנים של לימודים קשים ויש לכך גם מחיר כלכלי...). אשמח לעצות.

תואר נוסף

הי, ראשית, מזל טוב על סיום התואר. מה יש בתחום הריפוי בעיסוק שמושך אותך? האם יש תחומים אחרים נושקים או מקבילים שעשויים לעניין אותך? נסי לפרוט את התחום ריפוי בעיסוק לפרטים ולבדוק מה בתוך העיסוק מושך אותך. האם ביררת כמה השלמות תצטרכי לעשות? האם עליך להשלים את כל שלוש השנים או שיש קורסים שאולי תוכלי לקבל עליהם פטור. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

n295

New member
תואר נוסף - המשך

אילת שלום, תודה רבה על התגובה. אני חושבת שהדבר שמושך אותי בריפוי בעיסוק הוא הטיפול והעזרה לאנשים. יש בי רגישות ואמפתיה ואני חושבת שאני יכולה להצליח לכן בתחום כזה. מבחינת הלימודים עצמם, עשיתי כבר סקר די נרחב ואני צריכה ללמוד כמעט את כל הקורסים בתואר(מלבד כמה קורסים כלליים ואנגלית שאקבל פטור עליהם). עיקר ההתלבטות שלי נובעת מכך שאני מתקשה להיות החלטית ולהגיד לעצמי שאני בטוחה שזה מה שאני רוצה (זו בעיה שחוזרת על עצמה בכל תחום בחיי...). אני לא רוצה להשקיע עוד שלוש שנים והרבה כסף ובסוף לגלות שזה לא בשבילי (למרות שאני לא יודעת שאי אפשר לדעת ממש עד שלא מנסים...).

קושי בקבלת החלטות

הי, מתוך נסיונך עד היום, מה עוזר לך בסופו של דבר לקבל החלטות? דרך קבלת ההחלטות שונה אצל כל מיני אנשים- יש כאלה שאוספים מידע ועושים ניתוח, יש כאלה שפונים לאנשים ומבקשים מהם שיחליטו בשבילם, יש כאלה שלוקחים את הזמן ונותנים לעצמם קצת אויר לפני שמחליטים, יש כאלה שזקוקים להתנסות חיה כדי להחליט, יש כאלה שמקשיבים "לבטן שלהם ולאינטואציות שלהם" ועוד.. מה חסר לך היום כדי להחליט מה הצעד הבא? כתבת שיש בך רגישות, אמפטיה ורצון לטפל ולעזור לאנשים. יש הרבה מקצועות שעונים על רצונותיך. למה דווקא ריפוי בעיסוק? כשאת חושבת על האוכלוסיה עימה תעבדי- בד"כ ילדים- רגילים וגם בעלי צרכים מיוחדים או מבוגרים מאד. האם זה מדבר אליך. זו עבודה שדורשת המון!!! סבלנות, כמו כן, עבודה שמשתמשים בה באמצעים מתווכים. בשונה למשל, מפסיכולוג שהפה והמלים הם הכלי שלו, בריפוי בעיסוק עוסקים בכל מיני עבודות אומנות פשוטות ומורכבות כדי לסייע לאנשים. מה מתוך כל מה שאמרתי מדבר אליך ומה פחות? לאיזה סביבה תעסוקתית את זקוקה- אנשים קבועים או מתחלפים, עבודה במקום סגור או פתוח, עבודה שיגרתית או מגוונת, עבודה בקצב מהיר או איטי, עבודה עם תוצאות מיידיות או לטווח ארוך. נסי לאפיין איפיונים נוספים של הצרכים שלך מלבד אלה שכבר רשמת. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

n295

New member
קושי בקבלת החלטות...

אני מניחה שבמרבית ההחלטות שקיבלתי עד היום, נעזרתי בסופו של דבר באינטואיציה שלי. פשוט קשה לי לסמוך על עצמי הרבה פעמים ולהיות בטוחה בעצמי ולכן גם מתקשה לקבל החלטות ולדבוק בהן. ניסיתי את השיטות שפירטת - ניתוח, התייעצות עם אחרים (לא אנשי מקצוע).. אני מניחה שמה שחסר לי היום זה איכשהו לדעת שזה המקצוע בשבילי ולא להצטער על הדרך שהלכתי בה עד היום ולהרגיש בסדר עם זה שאלך ללמוד תואר נוסף. תמיד רציתי ללמוד ריפוי בעיסוק, ולא מקצועות טיפוליים אחרים (אני לא ממש יודעת להסביר למה דווקא ריפוי בעיסוק). יש בי הרבה מאוד סבלנות ורצון לתת וגם חיבה לאמנות ועבודות יד. אני חושבת שבגדול יותר מושך אותי לעבוד עם ילדים מאשר עם אוכלוסיות אחרות. מבחינת סביבה תעסוקתית, אני חושבת שאני מסתגלת היטב לכל סביבה. אין לי הרבה ניסיון תעסוקתי, אבל אני חושבת שאעדיף עבודה מגוונת עם אנשים שמתחלפים. ההתלבטות שלי עכשיו לא נובעת רק מבחירת המקצוע, אלא מכל מיני גורמים "נלווים", כמו העובדה שלא אתרום כלכלית בשנים הקרובות לזוגיות שלי (יש לציין שיש לי בן-זוג תומך מאוד), והעובדה שההורים שלי לא ממש מרוצים מחוסר ההחלטיות שלי...קשה לי לבודד את הגורמים האלה ואני חוששת שבסוף אקבל החלטה לא נכונה בגלל זה. שוב הרבה הרבה תודה.

קבלת החלטות

אני מבינה שאת מאד מפחדת לטעות ושנקטת בדרכים שונות כדי לאסוף אינפורמציה. הדבר שהכי בלט לי הוא שכתבת- לא יודעת להסביר למה זה דווקא ריפוי בעיסוק ונדמה לי- שכאן טמון חלק מהפתרון. נראה לי שההחלטה שלך עדיין לא מרגישה לך מספיק מוצקה ומבוססת ולכן, מה דעתך לחפש בסביבתך אנשים שעובדים בריפוי בעיסוק ולבקש מהם להתלוות אליהם למספר ימים, כדי לצפות בעבודתם ופשוט להיות שם. יש בבחירת מקצוע הרבה מאד מיתוסים ולאנשים נדמה שהם יודעים מהי העבודה. הרבה מאד פעמים שיחה טובה עם אדם שעוסק במקצוע, שאילת שאלות על הדברים החשובים לנו משמשת כזרקור מאד מאיר. הפעם כשאת בוחרת, חשוב לך לדעת שאת עושה בחירה נכונה ולכן לדעתי, כן חשוב לפרוט ולנסות ולהבין למה דווקא תחום זה ולא תחומים אחרים. ישנן שיטות טיפול בילדים שעונות על הצרכים שלך- לדוגמא שיטת אלבאום- שעובדת עם הגוף, עם אביזרים עם ילדים לקויי למידה וצרכים מיוחדים. או ניתן לעבוד עם ילדים באמצעות טיפול בבע"ח, ניתן ללמוד טיפול באומנויות ועוד.. מסלולים שעשויים להיות קצרים יותר. מה דעתך לשבת עם עצמך ולהכין רשימה של כל האופציות הנוספות הקיימות המשיקות לתחום הריפוי בעיסוק וזאת כדי להתבונן על הדברים מלמעלה ולקבל החלטה ממקום יותר שלם. אגב, הרבה מאד אנשים בוחרים בתחילת הדרך בתחום לימודים שהוא לא הדבר האמיתי ואחרי סיום התואר מתוך הנסיון, הם יודעים להצביע מה חסר היום ומה הם רוצים. אני מבינה שיש לך סביבה מאד תומכת. ההורים חוששים ומגוננים כמו הרבה הורים אך יתמכו בהחלטות שלך ולכן, השתדלי להפריד בין הקולות שלהם לקולות שלך. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

למעלה