התלבטות...

lilo4

New member
התלבטות...

הנה אני שוב, אחרי טבילת האש הראשונה שלי.... הדוכן הראשון שלי היה באיזשהו כנס בחירות שכזה בעיר שלי, שהחלק הראשון שלו היה מצגות והסברים ותעמולה, והחלק השני [משהו כמו שעה] היה תצוגת אופנה וכמה דוכנים. זה אירוע שהיה לנשים בלבד, וגם הדוכנים היו ללא תשלום- בגלל זה הלכתי. הבעיה שהיה פשוט גהנום :/ גם היה לי מאוד משעמם ולא כיף, גם לא הצלחתי ליצור אינטראקציה עם הלקוחות וגם לא ממש קנו ממני. היו לי בסה"כ שתי מכירות... אני מנסה להחליט אם זה סביר לאירוע או לא- היו באירוע בערך 1000 נשים, היו משהו כמו 13-14 דוכנים [כולל את שלי] והאירוע בסה"כ נמשך 4 שעות [רוב הנשים היו באזור הדוכנים כשעה]. הקטע הוא שדודה שלי שהייתה באירוע הזה התקשרה אלי היום ואמרה לי שהיא מנסה לבדוק לי לגבי דוכן באיזשהו אירוע של פתיחת שנה באיזו מכללה באזור, אני פשוט מאוד מתלבטת אם להגיע לשם או לא. כמובן שיהיה לי יותר קל להחליט אחרי שאני אשמע את המחיר של הדוכן, אבל בנתיים אני מתלבטת. התחושה הכי קשה שלי מהערב הייתה שבקושי הצלחתי למשוך אנשים לדוכן. הרגשתי שהדוכן שלי נשאר דיי מיותם [המיקום שלי היה לא משהו, אני מודה]. ומעבר לזה, כשאנשים הגיעו לדוכן, בכלל לא הצלחתי ליצור איתם קשר עין ואינטראקציה, הרגשתי לחלוטין שקופה, וזה מאוד הפריע לי. כי היו נשים שהגיעו והסתכלו חצי שנייה על דברים, ואני מניחה שאם הייתי מדברת איתן אולי הייתי מצליחה למשוך אותן להסתכל בצורה יותר מעמיקה. אז איך בעצם עושים את זה? ניסיתי להגיד לאנשים שלום, אבל חלקן בכלל לא שמעו או התעלמו, וחלקן פשוט זרקו לי איזה "שלום" כזה וזהו. בגלל הסידור במקום הייתי צריכה לשבת לצד הדוכן ולא מאחוריו, והרגשתי שאולי זה קצת פגע ביכולת שלי ליצור קשר עם אנשים. כמה מילים על המוצרים שלי- אני מכינה תכשיטים מחרוזים, במחירים הגיוניים, כשהכל נע בין 20 ש"ח ל-100 ש"ח, לא יותר מזה כרגע... קיבלתי כמה מחמאות, היו כמה נשים שניגשו ומדדו חלק מהתכשיטים, ואני לא זוכרת ששמעתי הערות על גובה המחיר או משהו דומה, ככה שאני כן מאמינה במוצר שלי. אבל הבעיה היא באמת למכור- אני לא יודעת אם הקטע של הדוכנים מתאים לי, או שאולי כדאי לי לנסות משהו אחר.. אולי מכירה בבית, אולי לנסות ככה מפה לאוזן [למרות שגם בזה אני לא כ"כ טובה] בקיצור- מה דעתכם? [סליחה על אורך ההודעה....]

תתמידי ואל תתיאשי

תופעת השקיפות מוכרת לי... והיא מאוד לא נעימה. בינתיים כל עוד את בהתחלה, תתחילי עם ירידים ללא תשלום, כפי שעשית, ואז כשתיצברי ביטחון במכירות תמשיכי הלאה לירידים הגדולים ובעלי העלות הגבוהה יותר. בהצלחה!

HayaBee

New member
אם מוצא חן בעיניך לעסוק בזה - לכי על זה

היי סבלנית, לא כל יריד דומה למשנהו. תני לעצמך צאנס לאורך זמן שתקבעי מראש, אם תראי שאין נחת תצאי מזה, כנראה לא מתאים לך. אם תפיקי הנאה.....תמשיכי. בהצלחה, חיה

lilo4

New member
הקטע הוא

שאני לא מנסה להיכנס לתחום הזה של ירידים מתוך הנאה... אני פשוט נהנית מאוד להכין תכשיטים מחרוזים, וזה תחביב יקר מאוד. כדי לממן אותו אני צריכה למכור עבודות, וכרגע אני בשלב של חיפוש דרכים למכור את העבודות שלי. אבל תודה רבה, אני אמשיך לנסות עוד כמה פעמים לפני שאני אגיע להחלטה סופית

kdr

New member
לדעתי

עמידה בצד ולא מאחורי הדוכן יכולה להיות עדיפה היות וכך את יכולה לגשת ללקוחה ולעזור לה לענוד תכשיט "רק כדי להחמיא לשיער שלה" או "העיניים שלך עם העגילים האלה - סוף הדרך". צריך להיות פעילים ולא לבהות באנשים סתם כך, הכי גרוע זה לכעוס כשמישהו נוגע. זו הזדמנות לתפוס את השוונג ולעזור למדוד. אל תעשני, אל תאכלי ואל תשתי ליד הדוכן, בטח שלא לדבר בסלולרי אלא אם יש סיכוי שמישהו יתקשר להזמין באלף ש"ח. אפשר ללגום מים כשאין אף אחד בסביבה. את צריכה לענוד מבחר תכשיטים, כמה צמידים, כמה שרשראות באורכים שונים, עגילים הכי יפים שיש לך. שלט עם כיתוב כמו "תכשיט שני בחצי מחיר" ובקטן "הזול מביניהם" או "מתנה על קניה מעל סכום X" יכולים לעזור. כאשר לקוחה מתקרבת, צרי קשר עין וברכי ב"ערב טוב", שימי לב מה היא לובשת והרימי תכשיט תואם. ספרי לה, גם אם לא שאלה, שהכל בעבודת יד וכל תכשיט הוא ייחודי וכדי "לשבור דיסטנס" אמרי לה את שמך הפרטי. נסי לעניין נשים בסביבת מגוריך בחוגי בית, בדרך כלל כשאחת קונה לפחות עוד שתיים יקנו מקינאה. יש עוד מליון עצות, רק נסיון והעזה יביאו אותך למקום שאת רוצה. בהצלחה.

lilo4

New member
וואו תודה!!

נתת פה כמה עצות מעולות, שאני בהחלט אשתדל ליישם. בנוגע להנחות- אני עדיין מתלבטת עם עצמי, מכיוון שממילא אני מוכרת את התכשיטים במחירים הכי נמוכים שאני יכולה להציע, וההנחות לא גורמות לי להרגיש בנוח. אבל זה בהחלט מושך קונות
לזכותי ייאמר שכשאנשים ניגשו לדוכן ומדדו, גם אם לא קנו בסוף, זה ממש לא גרם לי לכעוס או משהו, להיפך- זה שימח אותי שאנשים כן מסתכלים וכן קצת משכתי את תשומת ליבם. הבעיה היחידה שלי הייתה באמת לדבר עם אנשים, ליצור איתם איזושהי שיחה. אבל באמת לקחתי לתשומת ליבי את מה שכתבת, ואני אשתדל ליישם
תודה

E i t a n 47

New member
חוק ההתמדה

חוק ההתמדה אומר: רק למי שמתמיד יש את האפשרות להצליח מי שאינו מתמיד בטוח שיכשל. מי שמתמיד לומד משך הזמן להתאים את המוצר לטעמו של קהל היעד, הוא לומד לשפר את המוצר,את התצוגה והתאורה. לומד למתג את הדוכן,לומד איך לשפר ולגוון את המוצרים, לומד איך לפנות ללקוחות וכמובן לומד איך לבחור יריד ועוד 1001 דברים. שינוי מתמיד הוא מילת המפתח, וכדי לשנות צריך זמן. אז תני צאנס לזמן ! טיפ: קחי פינקס רישמי בו את המוצרים שמכרת ושכפלי אותם שוב. את תגלי שיש מוצרים שנימכרים יותר מאחרים. לאט לאט תורידי מוצרים שלא נמכרים ותוסיפי עיצובים חדשים לבדיקת טעמו של הקהל. בהצלחה איתן

lilo4

New member
אחלה, תודה

זה באמת נשמע הגיוני..... ויותר מהכל, מעודד אותי להמשיך ולנסות ולא להתייאש אחרי פעם אחת

למעלה