התלבטות

מיטללל

New member
התלבטות

יש קו מסויים שאני נוסעת עליו עשרות פעמים בחודש אחד הנהגים הקבועים של הקו, מתנהג בצורה מזעזעת אם זה בכך שהוא סתם צועק על נוסעים בכך שהוא מדלג על תחנות ובכך שאם מבקשים ממנו הסברים, הוא לא ממש משיב להם. למען האמת, בהתחלה קצת רחמתי עליו. הוא נראה כאילו יש לו חיים קשים ועל כן התסכול כ"כ גדול אבל עם הזמן, נוכחתי בעוד מצבים בהם הוא איבד שליטה וזה באמת מבחיל. היום היה השיא הוא לא פתח את הדלת האחרונה באוטובוס, ואחד הנוסעים צעק "נהג עצור נהג" כמובן שהוא התעלם. הנוסע המשיך לצעוק ועוד נוסעים הצטרפו כדי לעזור לו בסוף הנהג עצר את האוטובוס! ובא לנוסע, והתחיל לצרוח(!!!) עליו נוסע זקן! הוא צעק עליו שהוא לא מספיק להגיע לדלת, ושזו פעם אחרונה שהוא יעצור עבורו... כ"כ צעק והשפיל אותו. ממש כאב לי הלב :/ החלטתי להתקשר אליהם ולדווח להם השאלה היא: א. הם יתייחסו? ב. זה ענייני? ג. ככה לפגוע למישהו בפרנסה? ד. בקיצור, לדעתכם רצוי?

rotesh8

New member
מה שהייתי עושה

אנ'לא רואה שום בעיה בלדווח עליו לנציג תלונות הציבור או משהו, לגיטימי לגמרי. ויש לי גם תשובה יותר ארוכה וחפרנית, אבל אני לא חושב שאני ארשום אותה. והיא גם מצריכה עבודה אז בכלל... בהצלחה

בטח שלהתלונן

לא צריך לחכות שיקרה משהו קיצוני כזה בשביל לפנות לחברה ולהתלונן על הנהג. ובטח שזה עניינך, את נוסעת בקו הזה ומגיע לך שתהיה לך נסיעה נינוחה ונעימה - את לא צריכה לסבול את הצעקות של הנהג ואת המבוכה שמתלווה לכל זה. אם מדובר באגד - אני יודעת מניסיון שהם בדר"כ מאוד קשובים ללקוחות. בהצלחה :)

golden energy

New member
לדעתי הם יתייחסו בהחלט..

וברור שזה ענייני. יש הבדל בין נהג שעובר עליו יום לא משהו,אז הוא עצבני, ובין מישהו שמשפיל אנשים(וזה אורך כבר יותר מכמה ימים, את אומרת..) מקסימום יתנו לו אזהרה, כמה ימי חופש שיתעשת..

יששש סקר

א. הם יתייחסו? כן ב. זה ענייני? כן ג. ככה לפגוע למישהו בפרנסה? כן ד. בקיצור, לדעתכם רצוי? ברור כאילו.

אף אחד לא הציע אז התנדבתי

לא שמעתי אפילו הצעה לדבר עם הנהג. בדרך כלל אנשים עצבניים קשי יום מאוד נרתעים מאיומים על הפרנסה שלהם (ככה שמעתי) אז למה לא לנבוח עליו באחת הפעמים הבאות שהוא מתנהג כמו עמבל (זה בכוונה) ושיתחיל להתנהג באופן מקצועי או שתגשי להתלונן עליו. אני מאמינה שנוסעים אחרים כבר נבחו עליו נביחות התראה אבל אני לא באמת יודעת.. (אם היינו בפורום דומה אבל אחר בטח היו מציעים לך להתחיל איתו ו"לראות לאן זה זורם"
) זה מאוד ענייני לתקן עוולות בעולם הטיפשי הזה, ולצרוח על אדם זקן ששילם כסף ונסע באוטובוס זה עוול. בהצלחה.

שאפולי

New member
קו 301 במקרה? נהג מבוגר אשכנזי?

א. בד"כ כן ב. בודאי שכן ג. כן כן. ד. בקיצור? כן.

שאפולי

New member
כן לעיתים..

אני גם למדתי שנה איפה שאת לומדת עכשיו אם אני לא טועה..

אני לא חושב שיפטרו אותו...

אבל כן יתנו לו בראש. כמה יתנו, זה תלוי כמה אנשים יתלוננו עליו...תלונה אחת תגרור "אחי, זה נכון? לא? טוב בכל מקרה, תשתדל להיות בסדר...". בן אדם כזה לא ראוי לעמוד מול קהל, בעיקר כשמדובר ברוב של אנשים מבוגרים. התלונני עליו בהחלט

ScorpioID

New member
אם זה קו 66 אני יודע על מי את מדברת

הבעיה היחידה היא, שהוא ימשיך לעשות זאת.

מיטללל

New member
עצוב

אבל זה לא אחד מהקווים שציינתם טוב לדעת שיש נהגים מהסוג הזה בכל הארץ
טוב נו, אני אתלונן למי מתקשרים? קו דן

TriPax

New member
הייתי מוודא לאחר חודש או משהו

שהם אכן טיפלו בזה ובפעם הבאה שזה קורה שוב (וזה יקרה כי הם לא יזיזו את התחת שלהם) הייתי יוצר סקנדל קטן סביב זה: קודם כל פונה אליו באופן הכי מנומס (ואולי אפילו מקליט את זה) ואם הייתי מקבל תגובה מעצבנת/חוצפנית/שערורייתית, הייתי מנסה להלקיט אותו בוידיאו/סאונד בפעם הבאה שזה קורה. עם או בלי הקלטה כזו, הייתי מנסח מכתב יפה ומנומס ושולח אותו לאחד מאתרי חדשות הגדולים NRG/YNET. הם כבר יעשו מזה מטעמים. אם יש משהו שמעצבן אותי בטירוף, זה חוסר כבוד לאנשים אחרים, בטח ובטח קשישים.

רומנteaת

New member
תשובתי המלומדת ../images/Emo13.gif

אז ככה. קודם כל, כשמתלוננים על נהג עושים זאת בכתב ולא בטלפון. זה יותר רציני ומכובד. אני מבינה את החשש שלך לפגוע בפרנסה שלו ובעצם למה להתערב בכלל- ואם היה מדובר בסתם נהג לא נחמד, הייתי מסכימה איתך. אבל הגבול הוא כשזה מגיע לפגיעה בציבור הלקוחות שלהם הוא נותן שרות. אסור לשכוח שאנחנו משלמים על השירות הזה ומגיע לנו לקבל אותו. אולי לא בחיוך, לא חובה להיות נחמד- אבל לא לפתוח את הדלת זה בהחלט מוגזם. דבר אחרון, שעונה גם על שאלת ההתייחסות וגם על שאלת הפרנסה: סביר להניח שלא יפטרו אותו בגללך. בד"כ יש איזו גערה או נזיפה אך לא מעבר לזה, אז בעניין הפרנסה- תהיי רגועה. אבל בכל זאת, תלונה ועוד תלונה מצטברות ועשויות להשפיע בסוף...

למעלה