התלבטות

Y. Welis

New member
הי - תקן אותו בנימוס!

במקום לרדת עליו - ציין מה הוא צריך לעשות.

יאיר B

New member
אני מתנצל על התגובה שקיבלת,

כנראה לרועי היה יום רע... כדי שנוכל לענות על השאלה שלך, אתה צריך לציין מה תרצה לעשות עם המחשב (שימושים שונים יגררו חומרה שונה), זה גם משפיע על נושא היתרונות והחסרונות (באופן כללי איסר היא חברה טובה).

נתיN

New member
טוב

טוב, בעיקר לצרכים פשוטים כמו כתיבת עבודות וסיכומים של שיעורים באופיס ואינטרנט, אולי גם משחקים... (אל תציעו לי דגם אחר, עליהם אני יכול להשיג הנחה משמעותית.) בכל מקרה, ראיתי המלצה כאן (בכתבה לסטודנטים) לא אתלון אלא רק טוריאון, לא כ"כ הבנתי למה. ומה ההבדל מבחינת צריכת החשמל? (האם זה נכון שה5105 יקח יותר בגלל המעבד ובגלל הויסטה?) בתומ"ר.

RoyBO

New member
היי, מצטער על התגובה .

עכשיו לעניין, לדעתי קח את 5045, אם אתה אומר שיש לך הנחה משמעותית, בנוסף הוא כבר מגיע עם XP שזה מעולה, הדגם הזה יספק אותך ויותר מזה. וכן עם ויסטה הסוללה מתה יותר מהר.

bar666xp

New member
ATHLON הוא מעבד שולחני במקורו...

TURION הוא מעבד למחשב נייד. זה אמר שהו קל יותר זה אומר שניהול הצריכת חשמל בו טובה יותר וכו' וכו'. פחות או יותר כמו ההבדל בין פנטיום 4 לפנטיום M או לכור-סולו אפילו.

נתיN

New member
ובפועל

כמה זמן יחזיק כל אחד מהם? והויסטה היא באמת כזאת נוראית? (ומה היתרון בליבה הכפולה?) סליחה על בלבולי השכל...

Aדי

New member
הנייד שלי מריץ VISTA 64bit ו- XP 32bit...

VISTA יותר נוחה, רצה אצלי ללא כל בעיה כלשהי (ציון כללי בבנצ'מארק 5.2). אפליקציות שיודעות לנצל את ה- 64bit הרבה יותר מהירות מב- XP 32bit. משחקי DX9 רצים יותר טוב ב- XP ללא ספק, לדעתי בגלל נושא התאימות, עכשיו קיבלתי משחק שתומך ב- DX10, עוד לא הספקתי לבחון אותו ואת ההבדלים. ה- XP מרגיש פתאם קצת "ערום" ו"משעמם" מול VISTA. שורה תחתונה, זה נתון להעדפותיו של המשתמש, וצריך לדעתי מחשב מספיק חזק להריץ את VISTA כמו שצריך (ובטח לא דרישות המינימום המצחיקות של $M), והחוויה שונה לגמרי ממחשב חלש שמריץ את המערכת.

bar666xp

New member
נתחיל באיכסטה תלוי למי אבל ...

אישית אני עוד יתן לMS צאנס אחרון אחרי SP1 לראות אם המערכת עתידה לגמור כמו ME או שיש שינוי מהותי והכיוון הוא חיובי יותר... אני בדעה שהמערכת הפעלה לא צריכה לתפוס יותר מדי משאבים כלל ושהיא צריכה להיות כשמה "מערכת הפעלה". לגבי מעבדים וכו' וזמני סוללה.. תיראה לי יש מעבד ATHLON 64BIT DTR וכ.מסך ATI RADEON 9600/9700 בנייד {הזקן שלי}... כשהסוללה היתה חדשה החזיקה כשעתיים עבודה {ללא WI-FI או שימוש בCD מין הסתם}... היום בעיקר ביגלל תחזוקה נכונה לסוללה היא מחזיקה כשעה וחצי {המחשב והסוללה כבר בניי מעל ל3 שנים}. יתרונות ריבוי ליבות... חלוקת עבודה מולטיטסקינג אמיתי... כדי לפשט את ההסבר נגיד שבזמן שליבה אחת עסוקה בהמרת סרט השניה יכולה להפעיל WORD ואת ההורדות מהאינטרנט... {זה כדי לפשט את ההסבר בפועל שני הליבות עובדות יחד ולא בצורה של חלוקה לפי תוכנות והתוצאה היא מהירות גבוה יותר לכאורה}. הערת אגב 2 מעבדים ו2 ליבות זה לא אותו הדבר!!!

למעלה