התלבטות

mazior

New member
התלבטות

אהלן. אני חוזר לארץ לאחר שנתיים בחו"ל ואני דיזקוק לעזרה או חוות דעת של מביני עניין. היה לי טוסטוס 50 בעבר ועם החזרה לארץ לאחר לימודים בחו"ל אני רוצה לקנות טוסטוס. יש לי הזדמנות (נדירה) לקנות סאן יאנג new jet 2004, במחיר מחירון (5700) שכמעט ולא נעשה בו שימוש (1600 ק"מ). הנתונים הם מבן משפחה ככה שה םאמינים. עם זאת, אני לא מכיר את הטוסטוס, לא נהגתי עליו ואני אפילו לא מכיר את המימדים שלו. במידה ואני קונה 50 סמק הייתי מעוניין במשהו מהיר, קומפקטי אבל גדול (לא כמו הדיו/פיור למשל). לחילופין, יש 125 במצב טוב במחירים האלו? ומה קורה עם החוק שמאפשר לכל בעל רישיון על 50 לנהוג על 125? נכנס כבר? אשמח לתגובות!!! המון תודה.

trekatom

New member
לא עושים עסקים עם משפחה..

מדובר בקטנוע 50 סמ"ק בינוני למדי, למעט עיצוב מושך. עם המעבר לדרגות הרישוי החדשות, שמאפשרות נהיגה על כלי בנפח 125 לכל בעל רשיון 50, ועם הכנסת תקנות זיהום האוויר - דועך שוק קטנועי ה-50 הדו-פעימתיים (שזה בעצם כמעט כל קטנועי ה-50ת למעט בודדים חלשים ביותר). עם זאת - נקודת אור - ביטוח ה-50 סמ"ק הוא עדיין הביטוח הזול ביותר שקיים. עשה את השיקולים שלך לגבי מטרת השימוש בקטנוע וכך תחליט אם יתאים לך קטנוע 50 סמ"ק או שעדיף לוותר..

mazior

New member
אכן-

הביטוח כרגע הוא העניין שמשאיר אותי בקטגוריית ה50, מה גם שאת נפילת המחיר הטוסטוס כבר ספג, ככה שההפסד יחסית מתמזער. זאת ועוד, אני לא הולך להשתמש בו למרחקים ארוכים ככה שאין הצדקה ל125. ובקשר לכלי עצמו, המימדים שחשובים לי הם גודל - ביחס לטרקר או הטייפון למשל, מהירות, אמינות. אתם יכולים לחוות דיעה? למה כתבת שהוא בינוני למדי? מהן נקודות החולשה שהופכות אותו לכזה? תודה על התגובות

trekatom

New member
בתקופתי בעליו של טרקר

אוכל להעיד שהג'ט היה נמוך יותר לעומת הטרקר, ואיטי הרבה יותר.. אני משער שהוא נשאר בסביבות ה-70+- כאשר הטרקר טיפס ל80+- (נכון - הכל על הסקלאה של הקטנוע - אבל לא משנה המהירות האמיתי - אלא משנה הפרש של 10 קמ"ש). וההפסד הגדול, לעניות דעתי, עוד בדרך - כי עדיין לא נכנסו אי אילו הגבלות ותקנות הנוגעות בזיהום האוויר שפולטים מנועי דו"פ (ויתקנוני אם אני טועה) - שהרי הם צפויים פשוט להעלם מהנוף... נקודות החולשה שהופכות אותו לבינוני הן אותן נקודות שהופכות אותו למוצלח : יצרן מזרחי משמע חלפים וטיפולים זולים ואמינות טובה - אך הצורך לשמור על הקטנוע אמין וזול גם גורם לו להיות רק עוד קטנוע אפור עם הסוואת פלסטיק של משהו אחר...

קרמבו 112

New member
קודם כל ולפני הכל ברוכים השבים../images/Emo24.gif../images/Emo104.gif

אין מקום כמו הבית. לגבי החוק החדש הוא כבר כאן. לגבי הנתונים כשלעצמם נשמע מבטיח וגם קטנועי סאן-יאנג ידועים כמוצלחים ואמינים. אבל עם כל הכבוד לא ציינת מה המטרה כמה ק"מ ביום לאיזה מרחקים שזה חשוב כי עדיין קטנוע 50 הוא לא כמו 125 בחוזק שלו.

קרמבו 112

New member
סליחה מראש אני אומרת לכל הרוכבים ../images/Emo201.gif

תשובתי היא לך MAZIOR צפציפית לאחר שקראתי את 2 ההודעות שלך. רוב הרוכבים כאן בפורומים אוהבים קצת סטייל, קצת רושם, וואוהבים (חשוב להם במיוחד) מהירות וחוזק הכלי. וחיים על שמות ומותגים,ושוכחים שלפעמים אנשים אין להם תקציב בשמיים. נכון שכאן עסקינן בקניית קטנוע כלי האמור לשרת אותך ולא באיזה חולצה או מכנס. אבל עדיין יכולה לייעץ לך מניסיוני האישי אם זה כמו שכתבת בהודעה השניה ואלו הם הצרכים שלך אני הייתי רוכשת אותו את ה-50 סאן יאנג אם לא חשובה לך פוזה ומהירות בשמיים אלה קטנוע שישרת אותך בתוך העיר. אני רכשתי קימקו 50 סמ"ק DJX גם אמרו לי בזמנו קטנוע חלש אל תיגעי אל תיקני וגם יחסית הוא קטנוע זול ואני מרוצה עד הגג. משרת אותי נאמנה לא זולל דלק אמין ויחסית גם מהיר. אז זה לשיקולך. ולכל הרוכבים כמו שאמרתי למעלה בפתיח לא לכעוס עליי פשוט הייתי חייבת להגיד את דעתי.

mazior

New member
אז ככה..

תודהעל התגובות.... בזמנו היה לי הונדה דיו שקניתי גם כן בהזדמנות והוא היה מאוד אמין אבל קטן לי מדי (מן הסתם) ויותר מזה, הוא גירד את ה70. זה לא שחשוב לי סטייל ומותגים, כפי שציינה קרמבו, אבל די השתעממתי על הדיו. זה לא שאני מחפש מהירויות וריגושים ב50 סמ"ק, אבל באיזשהו שלב הדיו היה נראה לי כבר די עגלה...בכל זאת, היה מאוד איטי. אני זקוק לטוסטוס בעיקר כדי לגמוע מרחקים קצרים (נסיעות של לא יותר מ20 -25 ק"מ), בתוך העיר כמובן. אני לא הולך לטחון לו את הצורה כלל. עם המהירות האיטית שלו אני מוכן להשלים כי בכל זאת, מדובר פה על טוסטוס חדש לחלוטין...אבל מה אלו הדיבורים על זיהום אוויר והורדת כלים מן הכביש? למי הדבר נוגע ועד כמה זה קונקרטי? יש בכלל טעם לקנות???

mazior

New member
אם כך

אז על מה מדובר? יחייבו להתקין מיני פילטרים יקרים? לשלם על שינויים? כלומר יחוייבו שינויים על טוסטוסים קיימים (רטרואקטיבית) או שמא על החדשים?

קרמבו 112

New member
מה פתאום שום פילטרים ושום נעליים ../images/Emo201.gif

|סתם קונספירציה של חברות הביטוח והממשלה לגרום לנו הרוכבים לשלם יותר זה הכל. למה רכב ישן שמעשן קצת מורידים מהכביש ? מה ניסגר איתכם? ואגב שוב חברי הפורום כאן יש להם נטייה להגזמה פראית מתוך השטח ועם יד על הלב
על ה-
טוסטוסי ה-50 סמ"ק לא ייעלמו כל כך מהר מהכביש ומהנוף.

trekatom

New member
לא טענתי לגע שהם יעלמו - לדעתי

ימצאו את הדרכים לגרום לרוכבים לוותר על הדו פעמתיים המזהמים, בין אם זה באמת הגבלות מחמירות יותר בטסט, או אולי אגרת זיהום אוויר (כן כן - אני יודע שזה נשמע מונפץ - אבל אני יצירתי בדיוק כמו נבחרי הציבור) בסופו של דבר הרי אפאחד לא יכול לקחת אותו ממך בכח, אבל יש מליון ואחת דרים לגרום לאנשים להבין שכלים דו פעימתתים לא משתלמים - ואם לאנשים לא אכפת מהסביבה - אז פוגעים בהם איפה שהכי אכפת להם - בכיס. גילוי נאות : גם אני הייתי בעל קטנוע 50 דו פעימתי כך שגם אני הייתי בין המזהמים, אבל עכשיו עם תקנות הרשיון החדשות אין טעם להלחם בהורדת קטנועים דו פעימתיים מהכביש - יש להסיט את האנרגיה למאבק להורדת הביטוח על כלים 4 פעימתיים

למעלה