התלבטות...

aureliano1

New member
אכן גישה מעניינת

אם תואילי להקשיב, אספר לך סיפור קטן: בארץ רחוקה ואפלה ושמה רוסיה הקומוניסטית, אי שם בשנות השישים המאוחרות היה היו שני חיילים צעירים בצבא האדום: הם היו באמצע קורס קצינים אשר ייעד אותם להיות מפקדי מחלקות טנקים, אבל מאחר וקיבלו עונש על שטות מסויימת - נשלחו לנקות חרא של סוסים בחווה של הגנרל המקומי. אז עובדים להם שני הקורסיסטים - מעיפים חרא לכל עבר עם אתי החפירה שלהם - ואחד מהם אומר: - אך, יבוא הקומוניזם ולא נצתרך את כל השטויות הללו. לא יהיה צבא, כולם יקבלו את מה שמגיע להם לפי הצרכים שלהם ונחייה חיים טובים! החייל השני מביט בו בבוז ועונה - סרגיי, אתה טיפש גמור אם אתה באמת חושב שהקומוניזם יבוא מתישהו. סרגיי מסתכל עליו בהלם ושואל: - איוון, מה קרה לך? אתה לא מאמין למפלגה? הרי אומרים שכבר הדור הזה יראה את הקומוניזם! עוד 20 שנה, כך אומרים! איוון עונה לו: - קומוניזם זה לא דבר בר קיום. כל אחד יקבל מה שמגיע לו ויעבוד בעבודה שהוא הכי טוב בה? אז מי יינקה את החרא של הסוסים? הרי לא יקום בנאדם שיחליט שזה הייעוד שלו בחיים. הסיפור ממשיך, אך נסיים אותו בנקודה זו. מתוקונת 34, אם קראת עד כה נסי להבין: לומר משפט כמו " עדיף שתשתקו. אפשר לחשוב ששניכם חושבים שהייעוד שלכם בחיים הוא לאסוף גופות של ג'וקים מפתחי ביוב...כאילו עשו טובה ואל תהיו צבועים לפחות. " הוא לא דבר יותר מדי חכם. בארץ יש הרבה מועמדות לא פחות טובות ממך שייקבלו את התפקידים בהם את כה חושקת, ויש עוד יותר מועמדות שלא ייקבלו אותם. לא תמיד יש לזה קשר עם היכולת הטמועה בך. הצבא הוא גוף בירוקרטי לא קטן, שהמטרה שלו לגייס כל מחזור כמות מסויימת של אנשים לכמות מסויימת של תפקידים. אבל מאחר והעולם לא מתחלק לשחור ולבן, כפי שניסו לטעון הקומוניסטים בזמנו, השירות בצה"ל הוא אישי לכל חייל גם כן. אם את באמת מעוניינת לתרום כמה שיותר (ואני מאוד מכבד את החלטתך להגיע ארצה ולהתגייס) את תשקיעי מה שאפשר במיונים שתקבלי. תתקבלי- יפה. לא תתקבלי - אז מה? אני מבטיח לך שלא משנה לאן תגיעי בצבא, את לא "תאספי גופות של ג'וקים מפתחי ביוב" אפילו אני לא עשיתי את זה

יצא לי לקרוא כבר כמה דברים שכתבת

בפורום והאמת שאני מכבדת אותך ואת דעתך. אם הגורל החליט שאני אאסוף גופות של ג'וקים מפתחי ביוב- let it be.

Kick SsS

New member
אם את רוצה להתמיין למקצועות מהמנילה

כדאי מאוד שתחתמי ויתור בזמן הקרוב. אני חתמתי ויתור ורק לאחר כחודש-חודש וחצי התעדכן בלשכ"ג שאני כבר לא מתמיינת למודיעין.

NFish

New member
בשנים האחרונות מעמדו של המאזין

הדרדר מאוד... כדי שתביני שאני לא משוחד - אני אישית לא מאזין. את רוב השירות שלי בכלל לא העברתי ביחידה 8200... עשיתי קורס בשפה הערבית והתגלגלתי למקום שבחיים לא חשבתי שיש סיכוי שאגיע אליו.... והשירות שהיה לי הוא אחד המרתקים שיכולתי לבקש... תפקיד המאזין הוא מאוד מאוד חשוב. הוא ממש לא רק עבודה שחורה. ובנוגע לשחקים - מסלול איכותי בהחלט אבל גם בו יש עבודה שחורה והרבה. בעצם אין תפקיד בחיל שאין בו עבודה שחורה. לגבי החשיבה שלך שמאזין לא מנתח חומר ולא חושב, זה ממש לא נכון, המאזין הוא החלק הכי חשוב בתהליך יצור הידיעה, לא המתרגם ולא הקב"ר, המאזין. ערכו של המסלול ירד בעיני התלמידים כי נוצרה התדמית שכל מי שהרחיב ערבית יתקבל אוטומטית לחיל. אז אני רוצה לחדש שלך, בעונת האיתור האחרונה שמו דגש *מאוד* גדול על איתור הערביסטים לחיל. הרבה מאוד ערביסטים לא עברו ראיונות כיוון שסף הקבלה עלה בהרבה. ההחלטה הייתה שמעדפים איכות על כמות, באופן נחרץ. תדמית זה דבר מאוד חשוב. ההוכחה הנחרצת היא שחקים. למסלול יש תדמית מאוד מאוד גבוהה, בפועל, לדעתי, לא כך הם פני הדברים. אין מה לדבר שלמב"ר תפקיד חשוב, ויש כל כך הרבה כאלה והרוב באמת שלא עושים עבודה יותר מידי חשובה... אבל זה לא משנה, תשאלי מלש"בים ותראי שרובם המכריע היו רוצים להגיע לשחקים, והם לא באמת יודעים מזה אומר בפועל... הכל עניין של איך אתה משווקים דברים....

NFish

New member
אין בעיה..

ודרך אגב בררתי לך על הכנס של ה - 7/3 ומדובר בכנס כלל הממויינים למקצועות הערבית בחיל. זאת אומרת לא תהיה שם הצעה למסלול אחר כמו שחשבתי מקודם... אלא כל מיני הפעלות נחמדות בערבית קצת הרצאות של מומחים ופאנל חיילים... ויש שם עמדות עם עדכונים לגבי המועמדות שלך... אני זוכר שגם אני הייתי בכנס וזה היה די נחמד, לדעתי כדאי ללכת, פחות יום בבי"ס... המיונים למסלולים אחרים בערבית עוד יגיעו בהמשך השנה....

GrEeNgIrL3

New member
../images/Emo3.gifנדחפת

גם אני ממויינת כרגע לפתקיד הזה.. שמעתי על הכנס אבל לא שלחו לי כלום ולא עידכנו באתר .. שום דבר.. וילדים מהכיתה שלי כבר קיבלו הזמנות והכל.. אולי יש לך מושג למה לא לשחו לי כלום? יש מצב שלא הזמינו אותי לכנס הזה? וסליחה על ההידחפות
חח

NFish

New member
אם לא תקבלי את הזימון

עד ה - 8/2, משהו כזה אני מציע לך לחשוש אולי המועמדות שלך הוסרה... בכלל, כדאי לצלצל ביום רביעי ככה ליחידת האיתור ולשאול מה עם המועמדות שלך... אבל אין מה להכינס לפניקה כי לגבי מס' אנשים, ההחלטות התקבלו רק ביום חמישי האחרון, ולכן יתכן שהמערכת עדיין לא התעדכנה, כך שאין כל כך מה לדאוג....

GrEeNgIrL3

New member
אז זהו שאני עדיין מועמדת..

שלחו לי לפני איזה חודש וחצי מכתב שאני עדיין מועמדת ומאז לא הלכת לעוד מיונים... הם יכולים ככה סתם להוציא אותי מהמסלול בלי שאני אלך לעוד מיונים?

NFish

New member
אני לא יודע אם זה המקרה שלך,

אבל זה בהחלט יתכן. יש דבר שנקרא תעדוף לקראת הקפאה, והוא מתרחש בשתי פעימות, האחת הייתה כבר מזמן והשנייה היא בדיוק עכשיו...

GrEeNgIrL3

New member
אם זה המקרה

אז למה הם שלחו לי מכתב שאני עדיין מועמדת? ולפני בערך שבועיים התקשרתי אליהם ועדיין הייתי מועמדת... ונגיד שהם הוציאו אותי מהמסלול זה ממש ממש לא הוגן מצידם ככה להוציא אותי בלי לומר לי וגם אני לא יכולה לקבל מיונים אחרים.. בכל מקרה, תודה רבה על המידע.

NFish

New member
אל תדאגי,

אף אחד עדיין לא הוציא אותך מאיזשהו מסלול...

תגובה..!

אתה כ"כ צודק... המאזין הוא החלק הכי חשוב בייצור הידיעה, בלעדי לא המב"ר ולא הקב"ר יכולים לעשות שום דבר... אני זאת ששומעת את הידיעה, מתרגמת אותה, קובעת את הערכיות שלה (משמע אם יש צורך בכלל לדווח עליה) ומוציאה במידת הצורך.. אני זאת שבכלל מדווחת על הידיעה, הכל נתון לשיקול דעתי לגבי חשיבותה.. המב"ר והקב"ר תלויים בי.. ורק שתדעי, לאחמ"ש (אחראי משמרת-אלחוטן) יש עליונות גדולה על המב"ר... ועוד עובדה, יש מישהו מאחד הקורסים האחרונים שהגיע לאלחוט, ובשל בעיות בריאותיות הוא נאלץ לעזוב ועכשיו הוא מב"ר (לא יכולה לציין איפה)... הכל עניין של תדמית..

Tesseract

New member
לא לוותר..

מנסיון, הרבה מאזינים (או לפחות קורסיסטים שמיועדים לתפקיד) הם אנשים איכותיים בצורה יוצאת דופן. כפי שנאמר, אף תפקיד המעורב בשלבי יצור הידיעה אינו חסר ערך / מיועד לדפ"רים. מה גם שלפעמים יש הפתעות, וקרו מקרים של אנשים שהיו ממויינים להאזנות לאורך כמעט כל הדרך, וברגע האחרון הוצע להם תפקיד אחר בחיל. תבואי לכנס, תשמעי מה שיש להם להגיד. אני בטוח שבסוף תבחרי באפשרות החכמה

כנסי, תשובה רצינית ביותר!....!

אנשים מאמינים לשמועות בצורה עיוורת וזה מעצבן אותי נורא!... רק שתדעי שאני בהאזנות כבר שנתיים, אני משתחררת אוטוטו וזה אחד התפקידים הכי מספקים ומאתגרים שהצבא יכול להציע לך.. אם את קוראת ללימוד שפה, ויכולת שמיעה כ"עבודה שחורה" אני לא יודעת מה זה מבחינתך תפקיד מאתגר.. את לא מבינה את גודל המשמעות כנראה של לשמוע שיחה שלמה ולהבין כל מה שנאמר בה...! את יודעת שאני מבינה עכשיו ערבית בצורה כמעט מושלמת, אני מסוגלת להבין כל שיחה פוליטית בין ראשי ממשלות בין שרים להגים שונים, שיחות טרור.. "אלקאעדה" כנראה לא מעניין אותך... אתם לא מבינים את גודל הסיפוק שבעובדה שאתה מנעת פיגוע עתידי... ונכון, אולי לא יוצאים יומיות וסוגרים כל שבת שניה, וכן אולי תשרתי גם באמצע מדבר או אולי בחור בצפון אבל זה מה שעושה את השירות לחוויה כל כך גדולה!...! רק לידיעתך, סכום הכסף שהצבא משקיע בכל אחד שמגיע לתפקיד נע בין 20-40 ש"ח אם לא יותר ( רק לקורס הבסיסי שאורכו קרוב לחצי שנה)... אם את יוצאת לקורס המתקדם זה עוד כמה עשרות אלפי שקלים... שלא לדבר שזה אחד התפקידים שמציע אפשרויות קידום, כמובן רק לאלה שמתאמים.. כמו לדוג' קורסים מתקדמים בבה"ד ובבית פלדמן, אחראי משמרת, ראשי צוות, סגני מפקדים וכ"ו... את לא יכולה לשלול תפקיד אם לא חווית אותו בעצמך.. יש כ"כ הרבה אנשים שקורעים את התחת, ולא ישנים בלילה, וזה מכעיס שאת קוראת לזה "עבודה שחורה"...

למעלה