התלבטות...

התלבטות...../images/Emo9.gif

טוב אז ככה: מכיתה י' בערך שהגברתי ערבית ידעתי שאני רוצה ללכת להאזנות. עברתי את המבחנים ואת הראיון ואין ממש סיבה שאניי לא אתקבל בסופו של דבר לתפקיד אבל בזמן האחרון הרבה אנשים אומרים לי שזה לא תפקיד כזה משהו ואני רוצה שהתפקיד שלי יתרום לי גם משהו באזרחות ויש לי מחשבות שניות לגבי זה... מה גם שמילאתי את השאלון לשחקים ואח"כ היה כתוב לי שנמצאו מועמדים מתאימים יותר וזה מעצבן שאני כאילו לא טובה מספיק למסלולים במודיעין שבהם באמת אפשר לשלב את הקטע של הערבית אבל גם של החשיבה והניתוח של החומר...אני לא מבינה למה בתור מישהי אינטלגנטית (בלי להשתחצן) אני צריכה להיות בתפקיד שהוא די "עבודה שחורה"... קיבלתי מנילה לפני שבוע ומילאתי אותה כבר...דירגתי את ממר"ם בתור ההעדפה הראשונה שלי כי שאר התפקידים במנילה ממש לא עניינו אותי. מה הסיכוי שאני באמת אקבל את זה אם אין לי בכלל רקע במחשבים והקב"א שלי היא רק 54? חוץ מזה שיש כנס מועמדים למקצועות הערבית במרץ ואני יודעת שהמיונים למקצועות של המנילה מתחילים בחודש מרץ. אם אני אחתום ויתור מהמודיעין ב-8 למרץ עדיין יהיה לי סיכוי לקבל את ההעדפה הראשונה שלי? אשמח לכל התייחסות...

snail1

New member
בכלל הגישה של

"יתרום לי משהו לאזרחות" לא נכונה. צבא לא בא לתרום לך לאזרחות. ואת צריכה לחתום ויתור כבר עכשיו כדי לקבל זימונים מהמנילה. במרץ יהיה מאוחר מדי.

הגישה של? אז אני אסביר לך משו...

תאמין לי שאם הצבא באמת היה שם את האנשים הנכונים בתפקידים הנכונים אז הייתי אומרת לעצמי: שמו אותך בתפקיד שאת מתאימה אותו, תעשי אותו על הצד הטוב ביותר בלי להתחשב בכלום ותשתקי". אבל זה מחרפן אותי שקיבלתי מנילה עם תפקידים ממש חרא (מצטערת על הביטוי) שממש לא תואמים ליכולות שלי...אז הבנתי שלמרות שתמיד רציתי לתרום לצבא את הטוב ביותר שאני יכולה, שאם הצבא בחר לי תפקידים שכאלו אז שנאי אחשוב גם קצת על העתיד שלי...מצטערת.

snail1

New member
איזה תפקידים את רוצה ולא קיבלת?

ותמיד אפשר לבקש את יודעת. כנראה שלא הראת מוטיבציה, כי אם קיבלת שחקים אז יש לך קב"א גבוה ואין תפקיד שלא תוכלי לקבל. וזה כולה שנתיים, מה את מצפה שזה ייתן לך לאזרחות? את רוצה להצליח באזרחות- לכי ללמוד באוניברסיטה. אם את רוצה להיות מורה לערבית לכי תהיי מאזינה. (וגם בשביל זה צריך תואר).

איפה בדיוק לא הראיתי מוטיבציה?

למען השם...נולדתי בארה"ב ובניגוד להרבה אנשים שנולדו פה ומשתמטים אני בהחלט רוצה לעשות את השירות הצבאי ולתרום למדינה שלי- אם אתה רואה פה חוסר מוטבציה אז אולי משהו דפוק אצלי...:-\

snail1

New member
כנראה בצו ראשון.

אחרת אין סיבה. איזה תפקיד את רוצה ולא קיבלת?!

אין לי בראש תפקיד ספציפי אני פשוט

לא מתחברת לתפקידים שנתנו לי במנילה...מה גם שאת התפקידים שכן התחברתי אליהם אי אפשר לבחור כי הם באותו תחום שזה דבר ממש מעצבן...(מאבחנת מדעי ההתנהגות ופארמידקית או חוקרת מודיעין וממר"ם).

Kick SsS

New member
רק לפי התפקידים שפירטת

אפשר להבין שהייתה לך מנילה מכובדת. אולי תעלי את המנילה?

הסורק שלי נדפק אבל אני אכתוב..../images/Emo3.gif

בעיקרון היה לי אשכול תפקידי לחימה ואשכול של תפקידי חינוך ולהיות חיילת שב"כ שזה הדברים האחרונים שאני אעשה בצבא. והנה השאר: תחום תפקידי טיפול באנשים * ניהול ואבחון כוח אדם: רכזת מתגייסים, מאבחנת מדעי ההתנהגות, מאבחנת פסיכוטכנית * רפואה: אחות מוסמכת, פאראמדיקית, סייעת רופא שיניים, חובשת תחום תפקידי התראה ובקרה * הפעלת מערכות התראה: בקרית שליטה ימית תחום תפקידי מבצעים, מודיעין ומחשבים * תפקידי מצבעים ופיקוח: עובדת מבצעים אויר, מפעילת קש"ב טקטי, פקחית טיסה * מקצועות המחשב: מנהלת תשתיות מערכות המחשב, תכניתנית, כותבת לומדה * תפקידי מודיעין: חוקרת מודיעין ימי, מש"קית ביטחון מידע, חוקרת מודיעין אויר, מפענחת תצלומי אויר, רכזת התרעה, מפעילת מערכות מודיעין אלקטרוני מוטס, מש"קית ניווט ותחקור

snail1

New member
נו מה הבעיה מתוקה?

אני בטוחה שיש לך מנילה עמוסה. מה גם שאת יכולה להסתכל בחוברת תפקידים ולראות מה קורץ לך. ומה לעשות, לכולם זה ככה. צריך לקבל החלטות בחיים. מה יותר מעניין.

B i g B

New member
נפוץ מאוד לחשוב ככה...

"אם הצבא באמת היה שם את האנשים הנכונים בתפקידים הנכונים" - אני מצטער אם אני עומד לנתץ לך אשלייה שחיית בה עד גילך הנוכחי - מטבעו של בן אדם לחשוב שהוא ממש מיוחד, אינטליגנטי יותר מהשאר ומתאים לכל תפקיד שהוא חושב שהוא מתאים לו. תשמעי, הצבא צריך אנשים לתפקידים מסויימים, לא תמיד התפקידים האלה נוצצים, אבל מישהו חייב לעשות אותם. בשביל להגיע לאנשים שבאמת מתאימים לתפקידים מסויימים הצבא מקיים מיונים שבסופם באמת רק המתאימים מתקבלים, אלה שלא התקבלו הם לרוב לא מתאימים וזאת חרף העובדה שהם מעידים על עצמם אחרת. אז אני מציע לך עצה ידידותית, צאי מהתרחיש שאת חיה בו, אם הצבא ימצא אותך מתאימה לתפקיד מסויים הוא ייקח אותך לשם ואם לא - איך אומרים, חבל... אני מודע לזה שאם אכן נשבר לך הלב מהתגובה שלי וגילית שאולי את לא כל כך מיוחדת ומתאימה לכל תפקיד שאת רוצה לשרת בו, את תצאי עליי בתגובה חריפה ונוקבת אבל באמת שאני לא מעוניין בשום וויכוח. עימך הסליחה.

B i g B

New member
כשתביני את המשמעות של המשפט

את יכולה לפנות אליי שנית.

תגיד, מי אתה חושב שאתה?...../images/Emo69.gif

כשאתה תרד מהאולימפוס אולי גם אני אשקול... עד אז תרגע- שמוק.

B i g B

New member
אין צורך לרדת לרמה של מילות גנאי

המשפט שרשום לי בחתימה הוא מוטו של קבוצת כושר קרבי שאני מתאמן בה. מלבד חברי הקבוצה, מעט מאוד אנשים יודעים את המשמעות האמיתית של המשפט. לפני שאת משתמשת בציטוט הזה, עלייך לדעת מה משמעותו. אי לכך ובהתאם לזאת, כתבתי את ההודעה הקודמת שלי שבה ציינתי שכשתדעי מה זה אומר בכלל, תוכלי לפנות אליי שנית. ובנוסף, אני מציע שתחדלי משימוש במילים כגון "שמוק" על גבי פורום ציבורי ותרבותי זה על מנת לתאר את אחד המשתמשים (במקרה זה, אני), אין זה מראה על חכמת יתר מצידך. נ.ב: אני לא זה שמעיד על עצמי בפורום, על כישוריי המופלאים והנדירים, ועל האינטליגנציה הגבוהה שלי לעומת אנשים אחרים, אז מי שצריך לרדת מהאולימפוס - זו את
קחי זאת כנקודה למחשבה.

למה אתם תוקפים אותי ככה?

נתחיל בזה שלא אמרתי שאני מתאימה לכל תפקיד בצבא אלא בסה"כ לשני תפקידים מתוך רשימה של כמה מאות... בסה"כ התייעצתי לגבי השירות שלי בצבא שהוא בכל זאת שנתיים מהחיים שלי וחשוב לי לשרת במקום שאני לא אסבול בו ולתרום את הטוב ביותר שאני יכולה לצבא. אני לא צריכה להתנצל על זה שאני שואפת גבוה כי אין אף סיבה שבעולם שאני אשאף למקום נמוך. אתם יודעים שאנשים יותר חכמים ממני אמרו פעם את המשפטים הבאים: שתיקה שווה זהב שתיקה יפה לחכמים ואני אומרת: אם אין לכם משהו להגיד שיכול לעזור או להועיל אז בשביל מה להגיד בכלל? עדיף שתשתקו. אפשר לחשוב ששניכם חושבים שהייעוד שלכם בחיים הוא לאסוף גופות של ג'וקים מפתחי ביוב...כאילו עשו טובה ואל תהיו צבועים לפחות.

Run And Hide

New member
את זו שתוקפת.

הסכמתי עם מה שהוא אומר באופן כללי,לא ספיציפית לגביך. אני לא מכירה אותך. ברור שכולם שואפים להכי גבוה שיש,אבל אם בן אדם מתמיין לתלפיות לדוגמא,ולא עובר את המיונים הראשוניים. כנראה שיש סיבה. לא בהכרח שהוא לא מספיק טוב,אלא שיש יותר טובים ממנו.

B i g B

New member
אילו היית קוראת את מה שכתבתי היית

מבחינה בשורה "מטבעו של בן אדם לחשוב שהוא ממש מיוחד, אינטליגנטי יותר מהשאר ומתאים לכל תפקיד שהוא חושב שהוא מתאים לו. ובקשר לניבים שלך, הייתי ממליץ לך ליישם אותם לפני שאת מציעה אותם לאחרים. יום טוב.

למעלה