התלבטות...+

כגפן

New member
התלבטות...+../images/Emo35.gif

שלום, בנות יקרות, אני בהפסקה כבר כמעט חצי שנה לאחר 2 הזרעות שכשלו, ומצב שמחייב מעבר ל IVF כנראה אעשה את הטיפול באוקטובר, הבעייה שלי היא שאני כרגע מחפשת עבודה חדשה ואני לא יודעת אם לספר בראיון עבודה על הטיפולים, או לחכות עם הטיפול עד שיהיה לי ותק של 3 חודשים ( סתם פרק זמן שנראה לי סביר). או אולי בכלל אפשר לשלב גם עבודה חדשה ,עם כל הרצון להוכיח, עם טיפול שאין לי מושג כמה ימי עבודה יגזול ממני... מה גם כפי שהכרתי את עצמי מההורמונים במהלך תקופת ההזרעות, אני נהיית לא ידידותית לסביבה.
איך אתן משלבות עבודה וטיפולים? כמה ימי העדרות בחודש יוצאים לכן ? האם סיפרתן בראיון עבודה על הטיפולים? תודה מראש כגפן

כגפן יקרה..בסופו של דבר אין תשובה.

כיוון שכל אחד חושב אחרת... לספר על הטיפולים, לא חייב כבר מההתחלה, רק אם את מרגישה צורך... אני עד היום לא סיפרתי למנהל שלי על הטיפולים (טוב, לא ידעתי שאתחיל טיפולים בתחילת העבודה שלי לפני כ- 6 שנים), אבל כיוון שמסתבר שלפני הרבה מאוד שנים הוא ואשתו עברו זאת, הוא הבין ללא אומר מילה, ואז מידי פעם אני מבקשה להגיע מאוחר לצאת מוקדם (ימי חופש) והוא מסכים ולא שואל שאלות, מבחינתי זה קל מאוד... אבל זה תלוי מי הבוס ומה הוא מבין בזה.. (עובדה שביבי לא מבין שום דבר!!) ודברים נוספים: תלוי בעבודה, שעות, העבודה עצמה מה דורשת... ולגבי ההורמונים, כן כולנו באותה סירה, הם תמיד אבל תמיד אשמים לכל!!! מקווה שתצליחי למצוא את התשובה, והכי חשוב - בהצלחה!!!

חבובי

New member
לספר בעבודה

לדעתי כדאי לך לספר, מכיוון שברגע שבוס יודע, זה קל יותר. ברגע שמבקשים לאחר או לצאת מוקדם, לא צריך להיתפתל עם תירוצים שונים הוא פשוט מבין. כמובן שאת צריכה לומר לו/לה שמבחינתך את תעשי את המקסימום שהעבודה לא תיפגע, ורק כשאין ברירה תקחי חופש/תאחרי/תצאי מוקדם. זה פשוט יחסוך לך כאב ראש מיותר, וגם אי הבנות מיותרות עם הבוס (שעלול לחשוב שאת מבריזנית ו/או לא אחראית) בכל אופן, בהצלחה!! בשורות טובות...

יעליק27

New member
כגפן יקרה,../images/Emo140.gif

אני התחלתי עבודה חדשה לא מזמן, והחלטתי לספר על ההתחלה בגלל שידעתי שאני הולכת להעדר הרבה, ולאחר, בגלל הבדיקות בבוקר, כשסיפרתי הייתי בהפסקה, עכשיו שחזרתי לפחות הבוסית שלי לא לגמרי מופתעת ומבינה את המצב. כמובן שאני הייתי מעדיפה לא לשתף אותה, כי זה כל כך אינטימי אבל הרגשתי שאני ממש אשקר אם לא אציב את העובדות כמו שהן ומקסימום היא לא תיקח אותי לעבודה. גם ככה הטיפולים הם לא קלים אז עוד להתמודד עם קשיים בעבודה לא רציתי. המון הצלחה
ים

אני דווקא חושבת שלא

כגפן שלום! גם אני חיפשתי עבודה תוך כדי טיפולים, והתלבטתי בענין. ברור שהמצב האופטימלי הוא לספר וליפול על בוס/ית קשוב ומבין. אבל כדאי לזכור שאת עדין בראיונות והם בכלל לא מכירים אותך, והכי קל בעולם זה לפסול בנימוק שבטח תעדרי הרבה, ואולי גם תהיה בהריון די מהר...אז למה לקחת דווקא אותך? גם ככה שוק העבודה היום עמוס במחפשי עבודה. גם בחורה רגילה שמנסה להכנס להריון (בלי טיפולים) לא מספרת בד"כ, ואם קורה שהיא נכנסת להריון ונאלצת להעדר, אז מתמודדים. וחוץ מזה שברוב המקומות כל המידע הפיקנטי "דולף" מהר, ולא רציתי שכל העולם ידע שאני בטיפולים עוד לפני שבכלל הכירו אותי. בסופו של דבר נכנסתי להריון בתוך 3 חודשים מיום התחלת העבודה, ממש בסיומה של תקופת הנסיון (ככה זה אצלנו, רק לאחר נסיון מחליטים באם לקלוט אותך או לא). הייתי בטוחה שיעשו לי פרצופים ואולי אפילו יעיפו אותי, ובדיעבד היה בסדר. לא אומר לך שהשתגעו משמחה שהעובדת החדשה כבר יודעת שתצא בקרוב לחופשת לידה, אבל שרדו. אני מצידי השתדלתי כמובן להעדר כמה שפחות בגלל הטיפולים, ובמשך ההריון עשיתי הכל להחסיר את המינימום האפשרי. זאת היתה הבחירה שלי, אבל כל אחת צריכה כמובן לעשות איך שהכי נוח ומתאים לה. בהצלחה בעבודה ובנסיונות, שהכל ילך מהר ובקלות.

d2b2

New member
אני נמצאת בדיוק באותה התלבטות

בינתיים החלטתי לא לספר אלא אם כן אצטרך להגיע לשלב IVF ואז נראה לי שדי אין ברירה . אבל בינתיים אני לא כ"כ רוצה שיידעו ומצד שני מאוד קשה לי לא לספר כך שאני די מתלבטת ???

למעלה