התלבטות...

סמיילי22

New member
התלבטות...../images/Emo12.gif

אתמול קיבלתי סוף סוף את הציונים שלי לסימסטר הזה, לא רע (85,86,92. היה יכול להיות יותר טוב אבל זה מה יש). ועתה אני עומדת מול מה שלא האמנתי שיבוא - הסימסטר האחרון שלי. והשאלה שלי היא לגבי תואר שני. אני פחות או יותר יודעת מה אני רוצה ללמוד בתואר שני, אבל עד לא מזמן חשבתי שלא אמשיך מיד. אולם - איני עובדת כעת, ולא מחכים לי בחוץ בזרועות פתוחות במקומות העבודה. אני חוששת שלא ארשם לתואר שני ולא אצליח למצוא עבודה וכך סתם אבזבז זמן בחוסר מעשה. כך, אם לא אמצא עבודה, לפחות אמשיך ללמוד. מצד שני - אני שחוקה. שנה למדתי חינוך, עשיתי שנה וקצת הפסקה ואז עברתי לסוציולוגיה ולמדתי שנתיים וחצי כמעט ברציפות (כי עשיתי גם סימסטר קיץ). יוצא שאני המון לומדת, מפחדת שזה ישפיע. מה דעתכם?

shelycat

New member
...................

לפני שנה וקצת עמדתי בפני אותה דילמה ובסוף בחרתי לקחת שנה חופש ולראות לאן החיים ייקחו אותי ומה אני רוצה הלאה מעצמי (כשידעתי שבשלב כלשהו אני אמשיך ללמוד בכל מקרה), ולמרות כל זה הדבר שאני יכולה לייעץ לך הוא להרשם בכל מקרה לדברים שאת רוצה כבר השנה ולכל היותר ברגע האחרון להחליט לדחות בשנה את תחילת הלימודים גם במידה וכבר התקבלת. אמנם היה נחמד בהתחלה להתבטל קצת בבית אבל מהר מאוד זה עובר במיוחד אם אין שום מישרה/משימה שמחכה לך ואז כבר מתחיל "לבעור" לך לעשות משהו אם עצמך ואת מגלה שיש לך עדיין כמה חודשים עד לתחילת שנת הלימודים האקדמאית הבאה. אני חייבת לציין שהלימודים לתואר שני הם הרבה פחות חונקים ושוחקים לדעתי מהלימודים לתואר ראשון ובהחלט יש זמן להתאוורר קצת ולהעביר את הזמן בנעימים הרבה יותר מאשר בתואר ראשון ובעיקר יש זמן בין הסמסטר האחרון שלך לסמסטר הראשון לתואר הבא וגם במהלך התואר הבא במידה ואינך עובדת למלא מצברים כראוי. בכל מקרה בהצלחה במה שתחליטי ואני אשמח לראותך מצטרפת לשורותינו במידה ותחליטי להצתרף עוד השנה.

POOH*

New member
התלבטות קשה ומוכרת...

עמדתי מולה שנה שעברה... בסוף לא המשכתי כי לא ידעתי בדיוק בדיוק מה אני רוצה וגם התחלתי לצאת עם האביר ועברנו לגור ביחד... והיו כל מיני שינויים בחיים שלי כך שהחלטתי לחכות עם הלימודים. מצד אחד אני לא מצטערת כי עשיתי הרבה בשנה הזו [עברתי דירה פעמיים, התחתנתי וכו´..]. מצד שני אם הייתי מתחילה ללמוד היום הייתי כבר לקראת סוף הלימודים והיה לי הרבה יותר קל למצוא עבודה. לדעתי אם את יודעת בדיוק מה את רוצה ללמוד אולי כדי שתעשי כמון ששלי אמרה. תירשמי קודם כל ואח"כ תחליטי. גם כי הלימודים הם באמת חונקים ועמוסים בד"כ בתואר שני ויכול להיות שאחרי החופש בקיץ תחליטי שבעצם מתאים לך לחזור. וגם כי עד כמה שאני יודעת אם תירשמי עכשיו זה תופס גם לסמסטר חורף כך שמקסימום את יכולה לעשות סמסטר הפסקה ואז להתחיל. בכל מקרה בהצלחה POOH

uti

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

גם לי יש את ההתלבטות הזו....אני לדעתי, אקח קצת חופש אפילו לסימסטר רק כדי לטעון קצת מצברים....

uti

New member
....תפוז זרק אותי באמצע תגובה../images/Emo10.gif

מה שרציתי להוסיף זה שההצעה של שליקאט נשמעת מצויין, תמיד אפשר לדחות את הכניסה ללימודים לאחר הקבלה

לפני שנה היתה לי דיוק את ההתלבטות

הזו... ואני ממש שלמה עם ההחלטה שלי להתאוורר קצת ולקחת חופש. הלימודים שלי לתואר ראשון בפסיכולוגיה היו נורא מתישים, שלוש שנים של לימודים עם מעט מאוד כיף.... השנה כבר הספקתי די הרבה... להתחתן למשל, למצוא עבודה (וזה לא היה קל) שאני די אוהבת (אולי לא מתגמלת מספיק כמו שרציתי אבל זה מה יש) ועכשיו אני יותר שלמה עם מה שאני רוצה לעשות ולאן אני רוצה להתקדם... הבעיה שלי היא שמה שאני רוצה - תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית- נורא קשה להתקבל אליו, ובדיוק עוד שבוע מתחילה ההרשמה... אבל לענייננו... אם את מרגישה צורך בטיפה אוויר, אז קחי אותו...את תמצאי עבודה, אני מקווה ותסתדרי, העיקר שתעשי מה שטוב לך... יש לי חברה שהמשיכה ישר לתואר שני תובעני, ודי מצטערת על זה... זה קשה ללמוד כל הזמן. נכון שגם קשה לעבוד כל הזמן, אבל מזה יש לפעמים קצת חופש... אוהה יצא לי ארוך, לא נורא. עדי

SHIRIE

New member
לדעתי האישית../images/Emo24.gif

בתור אחת שנחה לה בין התארים במשך 4 שנים לאחר שבתואר הראשון ממש לא נחתי ולמדתי 3 שנים כמעט ללא מנוחה. נראה לי שפשוט נכנסתי לשיגרה ועד שלא התחלתי את התואר השני לא ידעתי כמה היה חסר לי ללמוד וקצת לעשות משהו אחר מלעבוד. נראה לי שכדאי שתרשמי אבל תתני לעצמך את האופציה לנוח אפילו חצי שנה (רק סמסטר אחד) ויש בתואר שני הרבה תחומים שמתחילים באביב ופשוט לראות איך מסתדרים לך הענינים עם עבודה. נראה לי שחשוב קצת להתאוורר כי כמה שתואר שני שונה באנטנסיביות שלו מתואר ראשון עדיין צריך להשקיע וזה כן דורש. מקוה שעזרתי

חנץ

New member
תראי, מצבי היה דומה, ולא דומה.

אני לקחתי חופשה בת שנה בין התואר הראשון לשני, מתוך בחירה. בסופו של דבר יצא שהתחלתי ללמוד לתואר שני כשאני מחוסרת עבודה - התפטרתי ממקום עבודה בלתי נסבל נפשית לאחר 4 חודשי עבודה בו - ולא מיהרתי לחפש עבודה. ידעתי שאני רוצה ללמוד וידעתי שאני לא רוצה להמשיך במקצוע הקודם שלי, כך שהיציאה לתואר שני היוותה באיזשהו מקום גם בריחה מהמקצוע (בתקווה להשתלב באקדמיה מאוחר יותר). ועכשיו לעצות. כפי ששליקט אמרה אפשר להרשם ולדחות. מעבר לזה אם אין לך מה לעשות כרגע אז שווה ללמוד כי לימודי תואר שני אינם אינטנסיביים (אני לומדת בב"ש בימי חמישי ושישי - מגיעה מהמרכז ולא נישארת לישון שם). ואפשר לשלב עימם עבודה במשמרות או כל דבר אחר גמיש. כמו כן יש חוגים בהם הלימודים נערכים פעמיים-שלוש אחה"צ מה ששוב מאפשר עבודה. אני לא יודעת איך זה בחוגים אחרים אבל לי למשל אין בחינות, רק 3.5 עבודות שאותן יש לי חודש וחצי כמעט להכין כך שאין בכלל לחץ. נקודה חשובה שצריך לתת עליה את הדעת - חשוב לדעת מה את מחפשת בעתיד ואם התואר יתרום לך כי כבר שמעתי על מקרים בעבר של אנשים שעשו תואר שני שאינו דרוש למקצוע שבו הם עוסקים ולכן נמנעו מלהזכירו בקו"ח בכדי להימנע מאופציה של הכשרת יתר (over qualified). כלומר לא רצו לקבל אותם כי הם "מוכשרים מדי".

למעלה