התלבטות. תעזרו...

התלבטות. תעזרו...

עד כמה צריך עובד ברדיו להיות לויאלי למקום עבודתו ? האם הוא יכול למשל לסגור חשבון עם משהו שהוא אינו אוהב בתחנה בשידור ? או למקרה הספציפי - שדרנית רשת ג' ביום חמישי ב 7:00 בבוקר אומרת בשידור שהיא לא ממש צפתה אמש במשדר הקדם אירוויזיון, אלא מידי פעם קפצה לראות בין עיסוקים אחרים. השדרנית גם לא ממש פירגנה למופע ולשירים. להזכירכם - רשת ג', קול ישראל, רשות השידור. המפיקה והמשדרת את המופע. מעבר להיות רשת ג' "הבית של המוסיקה הישראלית", מעבר לזה שהם שידרו את המופע, מעבר לזה שהם חשפו בכל יום את שירי הקדם,אז נגיד שלא ראית - גם לא הקשבת לתחנתך ? ונגיד שאינך מחוייבת לכך - האם יכולה את להגיד כל מה שאת רוצה על הקדם ? ואם לא ראית הכל - על מה את מדברת ? אי מחלוקת בתחנה אחת. יש האומרים שמותר לה להגיד את האמת שלה ולא משנה על מה. יש האומרים כי הלויאליות של שדרן מחייבת אם לא לפרגן אז לפחות לא לצאת נגד. מה דעתכם ?
 

alpha80

New member
בוא אעזור לך לחדד את השאלה -

אמנם לא שדרן והתחנה בה הוא עובד אבל עדיין קשור - סיפור מאוד ידוע היה לפני למעלה מ 10 שנים כשהשומרים בבוטקה של קול ישראל ננזפו (או אף פוטרו מעבודתם - לא בקיא בעובדות) בגלל שהאזינו בזמן המשמרת שלהם לגלי צהל ולא לאחת התחנות של קול ישראל.
 

dhp7

New member
מצחיק,

כשאני בשמירה בש.ג. של גלצ אני שומע 88FM, ואף אחד עד היום לא התמרמר :)
 
דעתי האישית...

בראש ובראשונה, רשת ג' היא לא המארגנת הישירה של הקדם אירוויזיון, אלא רשות השידור. מצב שבו שדרנית ברשת ג' לא מפרגנת לתחרות קדם-האירוויזיון זהה למצב שבו שדר רדיו ללא-הפסקה לא מפרגן לרשת הריבוע הכחול או למצב שבו שדרן גלגל"צ צוחק על הצמיד האדום שהוציאה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. לדעתי, מותר לה להגיד את האמת האישית שלה על התחרות. היא לא צריכה להסתיר את דעותיה רק בגלל שהיא עובדת בתחנה כזאת או אחרת. בסך הכל, מדובר בפלורליזם בסיסי ביותר.
 

האגס 1

New member
אם להסתמך על התיאור שלך

הרי שלהגיד שהיא לא צפתה בקדם - זה ורק זה, עדיין לא מהווה חוסר פרגון. לא כתבת למה התכוונת בניסוח "לא ממש פרגנה לשירים" - האם היא מתחה עליהם ביקורת שלילית? או שהיא לא הביעה עליהם דעה כלל? יש הבדל. חוץ מזה - האם חובה על כל שדרן ב-ג' להאזין לתחנה זו בכל רגע נתון? מנין הפליאה על כך שהיא לא האזינה ל-ג'? מכאן ועד סוגיות בענייני לויאליות - הדרך ארוכה.
 
למעלה