התלבטות של נכדה

Kika22

New member
התלבטות של נכדה

שלום,

אבקש את עצתכן ואת עניינכן בסיפורי. אינני חמות או כלה, אני נכדה, ובכ"ז לסיפורי יש אינטרקציה עם הנושא המקורי שלשלמו התכנסנו כאן.
הוריו של אבי והוריה של אימי זכרם לברכה הם שני קצוות מנוגדים. בעוד שהוריו של אבי, עליהם ארחיב בהמשך, הם אנשים כמעט "עריריים", קשים, קרים ומורכבים, הוריה של אימי ומשפחתה תמיד היו בעיניי המודל הקלאסי למשפחתיות חמה ועוטפת. בצוק העיתים הוריה של אימי, סבי וסבתי, נפטרו בזה אחר זה, וכך נותרנו אנחנו שלוש הנכדות רק עם משפחתה המורחבת של אימי וכן עם הורי אבי. אבי הינו בן יחיד לאב קשה, עקשן, מתלונן תמידית, טרחן ומתמסכן המתעלל באשתו אלימות מילולית וכלכלית. אשתו, סבתי, אם אבי, הינה אישה מרירה כתוצאה ממערכת יחסים שהיא אינה נכונה לעזוב (לא הייתה נכונה לעזוב בעבר ואיננה מוכנה גם היום, מטעמיה שלה), אישה צרת עין ומאוד מאוד קרה. אימי השתדלה ועודנה משתדלת כל השנים (כעשרים וחמש שנות נישואיה) לקיים את מצוות כבוד ההורים ואת הורי בעלה, זאת למרות שידעה לא מעט חיכוכים איתם- תמיד פניה היו לשלום. היא רואה בכך מצווה מוסרית לבקרם מדי שבוע, להיות קשובה לצרכיהם וכו'. לאבי, אבקש לציין, אין יחסים עם הוריו. באיזשהו שלב הוא בחר להתנתק מהם לחלוטין, לצערם הרב. ולמרות שהוא מאוד דומה להם בלעגנות, בחריפות השכלית ובחוסר טקט- הוא מתכחש להם ממש, עד כדי עלבון.
ברור לי כי יחסיהם של סביי עם אבי הם עניינם בלבד, ואל לי להתערב. אינני יכולה. כל אשר אני עושה הוא להגן על אימי באוזניהם, ולשמש לאימי אוזן קשבת.
לאחרונה, התרחקתי מהם בעצמי. ההתרחקות החלה בימיי כאשת צבא, או אז הם לא הסכימו לדבר איתי ממניעים פוליטיים. לאחר שחרורי אינני מסוגלת להביא את עצמי לדבר איתם. הם מדכאים אותי נורא בהתנהגותם, ולהתרחק מהם היא "בחירה מושכלת" גם אם מאוד פוגעת וקשה.

מה דעתכן.

הדסהש1

New member
החיים הם לא גן עדן -את לא חייבת לבוא כל שבוע

תתקשרי לעיתים.דרשי בשלומם.את לא תשני אותם.גם לבנותי אין קשרים הדוקים עם סבם
בגלל כל מיני סיבות בעבר ברחוק.נפגשים לעיתים רחוקות למרות שאני מבקשת לכבדו.בביקורים.
זה רצונם ואין לי יד בדבר.הורים אי אפשר לשנות.את אומרת שגם אביך דומה לסבך.
זה מה שראה בבית.

Kika22

New member
שכחתי לציין,

הניתוק מצידי הגיע אחרי שנים ע"ג שנים של קיום קשר תמידי- שיחות טלפון ע"ב יומיומי, וכשהייתי בצבא השיחות התקיימו כשהייתי בחופשים. הגעה פעם בשבוע אליהם ואף יותר. לכן הם היו מאוד מופתעים כשניתקתי קשר.

חורה לי לשעתק את היחסים בין אבי להוריו. זו לא דוגמה ליחסים בעיניי, אבל כרגע אינני רואה מוצא אחר נוח.

פרצלה

New member
או קי,עכשיו הסיפור של כבר לא ברור

את כותבת כאן שכשהיית בצבא הייתם בקשר כשהגעת לחופשים ובהודעה הראשןנה שלך כתבת שכשהיית בצבא הם בחרו לא לדבר איתך ממניעים פולטים.

?

Kika22

New member
נכון,

כל עוד הייתי על מדים הם לא הסכימו לדבר איתי, מה גם ששירתתי מחוץ לגבולות הקו הירוק. רק כאשר הייתי בתוך גבולות הקו ולבושה אזרחי הם הסכימו לראותי ולדבר איתי.

פרצלה

New member
אני אישית לא הייתי מדברת איתם עוד

הם מקבלים אותך רק על פי התנאים שלהם וקל להם להחרים אותך,אני אישית לא הייתי מביטה לאחור

mykal

New member
מה דעתינו ?

לא כ"כ ירדתי לסוף דעתך, על מה את מבקשת עיצה?
כי באמצע דבריך כתבת שאת מגנה על אמך אצלם,
ולבסוף החלטת לנתק. אז מה נותרה הבעיה?

מה שאני הייתי עושה, לא מנתקת, בזה את בעצם מחקה את מה שאבא שלך עושה.
אני אינני אוהבת ניתוקים--הם בעיני לא עושים טוב.
להתרחק כן, פעם בחודש לקפוץ לומר שלום, להביא משהו נחמד ממך.
להגן על אמך מפניהם אינך צריכה, אמא 'ילדה' גדולה.
אבל אם הם מדברים עליה--תאמרי להם--שאת מבקשת להעביר נושא.
לא נעים לך, שיחשבו מה שהם רוצים אבל זו אמך--ואת לא רוצה לשמוע.
זה יקח כמה פעמים ויפסק--כי יבינו שהפם יפסידו אותך.
את לא תשני אותם, את לא אמורה לחנך אותם. אבל לכבד אותם בתור סבא/סבתא זה יפה מאוד.
וללמוד לקחת מהם את הדברים הטובים, אני בטוחה שיש,
אין אדם שהוא רק רוע.
אל תתערבי ביניהם לבין הוריך את גדולה והמערכת איתך היא 'עוקפת' הורים.
שתוכלי להנות מסבא/סבתא.

Kika22

New member
כמה דברים

בחרתי לשתף כדי לקבל הערכת מבט מן הצד, לפעמים זה חשוב לעשות "הזרה" כדי לחדש את הפרספקטיבה, ואם אפשר על הדרך להיוועץ- מה טוב.

הגנה על אימי נהייתה הכרח, במיוחד כשזה ה"נושא החם" לשיחה מצידם.

לכבד אותם בתור סבא וסבתא זו מצווה מוסרית שתמיד ראיתי וחוויתי, לא הייתי משתפת אלמלא היה זה בעיניי בטל בשישים. אני מאוד כועסת על עצמי בשל הניתוק, אבל מרגישה שהיחסים האלה לא טובים לי כלל ולכן הניתוק מבורך.

mykal

New member
מקוה שאפשר לענות לך,

אי מעריכה מאוד את רצונך להיועץ.
מוכיח על אכפתיות ורצינות.

ולענינים שהעלית--אמא היא 'הנושא החם' כי זו הדרך שלהם,
להעביר אשמה על גורם שלישי. שבעיניהם מרוחק.
את א אמורה 'לספק' את רצונם---מותר לך לומר--אני באתי אליכם לבקר,
לדרוש בשלומכם--מבקשת שאמא לא תהיה בינינו, יש לכם משהו איתה, הנה מספר טלפון תדברו.
אמא לא מדברת איתי עליכם.
לפעמים 'לשים על השולחן' מבלי הצורך לתרץ לשכנע--כי הטיעונים שלהם אינם הגיון צרוף,
אלא צורך להתחמק מאחריות--מעמיד מראה ומרכך עמדה..
ומכאן אפשר לדבר על כל נושא שבעולם.

היחסים לא טובים לך--כי האוירה שאת חומת מגן, 'שנכשלת במשימה'
(מראש לא ניתן להצליח בה)
בודאי מעיקים.
אבל עובדה שגם הניתוק מעיק.
לכן הייתי מנטרלת את המועקה, ושומרת קשר שיכולה 'לחיות איתו'.

בכל מקרה סומכת עליך שתכלכלי צעדיך בתבונה.

Kika22

New member
טוב נו, להגיד שאני שומרת מידע כזה כי הוא

"צהוב"? הוא פשוט לא ליבת העניין.

פרצלה

New member
הוא אולי צהוב אבל הוא דווקא עקרוני

אם האנשים האלו ידו אותך בגלל שבחרת לעשות צבא אבל זה לא חייב להיות דווקא צבא,באותה מידה יכלו לנדות אותך כי חזרת בתשובה או מכל בחירה אחרת שעשית בחיים וזה לחלוטין לא מקובל,לכל אדם הזכות לבחור את דרך חייו,אמונותיו וכו'
ואם כל כך קל להם להחרים אותך(לבטל את קיומך) פלוס כל שאר "המעלות" שלהם,אני בהחלט חושבת שיש הרבה צדק בכך שאת לא בקשר איתם

restart2

New member
התרחקות וקרבה

היי נכדה חמודה

הקונפליקט מורכב-
מצד אחד למדת ורכשת ערך כבוד הורים..
מצד שני להיות במקום זולגת האנרגיה
וזו בלשון המעטה לפי מה שספרת.
כשקיים פאן שבו אביך בוחר להתנתק ...

חשוב שתהיי במסלול בו חופש הבחירה קיים כל העת.
השאלה אם ניתן לכונן יחסי אהבה ללא ביקורת ותסכולי כאב מצדם?
ניתן לצור מפגשים קצרים או מרווחים שבהם את מנהלת את המפגש
ומודעת למורכבות של חייהם ותפיסתם. ..?

אם את מצפה מהם להיות דומים לאמא
אזי צפויה לך אכזבה שתגרום לזניחת הקשר.

אפשרות נוספת לתקשר איתם את הקושי שלך?
חשוב שאם ההחלטה לשמר את הקשר שתצרי איתו
משהו שיאפשר המשכיות, ולא לצאת ידי חובה.

בהצלחה
וחג שמח

אירית

Kika22

New member
חשבתי על ההצעה שלך החכמה,

לצערי, ע"א היותם אנשים משכילים- הם לא השכילו מעולם להיות אנשים רגישים או בעלי אינטליגנציה ריגשית

יש את התשובה ה"נכונה"

ויש את התשובה הכנה.
התשובה "הנכונה" את בטח יודעת מה היא, וזו הסיבה שהרגשת שאת לא יכולה לגבש תשובה כנה ולהמשיך הלאה. היא אומרת בעצם שאת צריכה להבין אותם, הם אנשים מבוגרים. אם היום הם כן מסוגלים לדבר איתך אולי כדאי לעשות צעדים לחידוש הקשר גם אם במינון מצומצם.

התשובה הכנה היא שאת ילדה גדולה.
אם כל השנים סבלתם מאופיים הקשה,
אם הם אפילו לא טורחים להעריך את אמא שלך שבזכותה יש להם קשר עם נכדיהם היחידים ויש להם חלון לחיי בנם היחיד,
אם הם לא טרחו להעריך אותך על שירותך את המדינה בה את חיה (לא משנה באיזה תפקיד בחרת ולמה, מילאת את חובתך החוקית למדינה)
אם את לא באמת מסוגלת לסלוח להם -
..... כנראה שיש יותר מדי "אימים" מכדי לחדש כרגע את הקשר.

הבחירה היא כמובן בידך, אבל אני אישית לא בעד להכריח את עצמי להיכנס למקום שלא נעים לי בו ושגורם לי עוגמות נפש מתמשכות עד כדי כך שארצה לנתק קשר. אבל אצלי (ופה המקום שלך להיות כנה עם עצמך) המצב צריך להיות מאוד מאוד מאוד קיצוני כדי שאבחר באפשרות ניתוק הקשר או ההתרחקות.

אמלי12

New member
את כבר ילדה גדולה

אביך בחר להתנתק מהוריו, (ולדעתי זה חבל, מה ייקרה אם ילדיו יבחרו אותו דבר? איזו מין דוגמא הוא נותן?)
אבל זאת לא האחריות שלך לשמר את הקשר, את לא צריכה להרגיש מחויבות רק בגלל שהם משפחה, בכבוד צריך לזכות, וליחסים יש שני צדדים.

גם אני לא מסתדרת עם הצד של אבי, מטעמים שונים, אבל אני שומרת על קשר רופף, מגיעה לאירועים משפחתיים ומתקשרת מדי פעם. אנחנו לא התנתקנו לגמרי.
אבל אין ספק שעם משפחתה של אמי אני בקשר יותר טוב והולכת לבקר את סבי וסבתי לעיתים קרובות. גם אם לפעמים מדכא אותי שם, אליהם אני כן מרגישה יותר מחויבות בגלל היחס שלהם כלפי לאורך השנים, אין ספק שזיקנה זה מדכא ואנשים רק הולכים ונהיים יותר קשים עם השנים, אבל בגלל שהיו בינינו יחסים טובים תמיד אני מקפידה לבקר.
יחסים של כבוד הדדי ואהבה זה משהו שבונים לאורך השנים, לדעתי, ולא משהו שזוכים בו מתוקף מעמד או קשר דם.

דעתי? תעשי מה שטוב לך.

גם לי מערכת יחסים בעייתית עם סבתא, ואגב בגללה אני בכלל בפורום הזה. ממש לא בגלל חמותי.

כל עוד הייתי תחת מרות הורי נאלצתי לבלות איתה הרבה, ברגע שעברתי דירה ניהלתי את הביקורים שלי אצלה באופן הרבה פחות אינטנסיבי. בתחילה אמי ניסתה לשכנע אותי ליזום ביקורים, אבל כשסבתי המשיכה ביחס שלה ניתקתי לגמרי. אני לא עונה לה לטלפונים (בגללה התקנתי שיחה מזוהה), אני לא הולכת לבקר אותה, אני מנומסת אם היא אצל הורי ונותנת לה שתי נשיקות בלחי.

כל אחת אוכל את הדייסה שהוא בישל, זה שהם סבא וסבתא לא אומר שאת צריכה להיות איתם בקשר. אגב, הקש ששבר את גב הגמל היתה שיחה בה סבתי לכלכה על אמא שלי. לא משהו שלא שמעתי בעבר, אבל אני לא רואה את עצמי מגינה על שמה של אמא שלי - קמתי, הלכתי ומאז לא נכנסתי לביתה מיוזמתי. אני לא רואה למה את צריכה לשבת, לשמוע לכלוך על אמא ועוד להשיקע אנרגיה בלהגן עליה.

מה שאמך מחליטה לעשות זה עניינה, אבל היא צריכה להבין שאם את האוזן הקשבת שלה (למה??? יש לה בעל!) אז היא משפיעה על היחסים בינך לבין הסבים.

kalula

New member
מה יהיה עם הירושה לאחר מותם?

בטח תרוצו לקבל אותה ותשכחו מהברוגז
נכון?

למעלה