התלבטות רצינית !

Bublly1012

New member
התלבטות רצינית !

אז ככה אחריי מלא נסיונות של להתקבל לרפואה לארץ התחלתי נסיון של אפיק קבלה בחול לרפואה כללית ורוב הסיכויים שאתקבל . באותו הזמן התקבלתי גם לרפואת שיניים בארץ
עכשיו ההתלבטות היא אמיתית מה לעשות?
אמנם נשמע מטופש אבל באמת לא יודעת מה לעשות ההורים לוחצים ללמוד בארץ ושרפואת שיניים עדיפה וציבה יותר
צריכה קצת ייעוץ ממשהו אובייקטיבי שיודע!
נ.ב
הרצון היה תמיד רפואה כללית אך השאלה היא האם אני לא משלה קצת את עצמי

TFNM

New member
משהו שמורה אמר לי פעם

בזמנו אמרתי למורה שלי לפסיכומטרי שאני לא הולך ללמוד רפואה בין היתר כי אין לי עצבים עכשיו לשפר בגרויות ופסיכומטרי למשך שנה-שנתיים נוספות,הוא בתגובה אמר לי שאני אידיוט.
ניסיתי לגמגם ולהסביר לו שאני לא אידיוט,יש לי דרך ארוכה של שיפורי בגרות על מנת להתקבל לרפואה.
&nbsp
הוא הסביר לי שאני דווקא כן אידיוט ושאין שום הגיון ללכת ללמוד שבע שנים (לא כולל עוד כמה שנות לימודי התמחות) משהו שהוא פשרה בגלל שאתה לא רוצה לשפר ציונים למשך שנה-שנתיים,ומשיך והסביר לי שהפסיכומטרי זה כלום ושום דבר לעומת המבחנים שעוברים בפקולטה לרפואה.
&nbsp
תכ'לס אני מסכים איתו,אין יותר מדי היגיון בפשרה הזו.
&nbsp
*הח"מ מתעתד להיות סטודנט לרפו"ש
&nbsp

Aduma28

New member
אמנם קצת בדיליי, אבל...

כשאני החלטתי ללכת ללמוד רפואה, זה היה לאחר 3 שנות קבע בצה"ל עם כוונה להמשיך לכיוון קריירה צבאית... התלבטתי מאוד בין רפואה לרפואת שיניים, וגם האם שווה לי להשקיע שנתיים שלוש מחיי רק בשביל להיות מועמדת (וזה ממש לא מבטיח לי להתקבל)... לאחר שהתייעצתי עם אבא שלי (שגם הוא רופא), הוא אמר לי דבר מאוד פשוט: אין לך מה לבזבז את הזמן, 3 שנים זה חצי תואר ברפואה, ואם לא כאן אז במקום אחר... בסוף נסעתי להונגריה (חווית לימודים וחוויה לחיים שלא הייתי מוותרת עליה בעד שום הון שבעולם), ולאחר מכן חזרתי לארץ לצפת, ואני עוד רגע רופאה.
אם מה שחשוב לך זה להיות רופאה או רופאת שיניים (מסלולים מאוד שונים, מניסיון), אז זה לא ממש משנה איפה את מסיימת לימודים...

Bublly1012

New member
כן ..

אחריי שיחות מרובות עם לא מעט אנשים ביניהם רופאי שיניים בישראל אנשים שלמדו בחו״ל וכו. אני מתכננת ללמוד בחו״ל עכשיו אני במיונים לקראת ובתקווה אתקבל בקרוב!
הרצון הוא גם לחזור לארץ אחריי שלוש שנים ולעשות את ארבע שנתי בצפת .
אשמח לשאול אותך כמה שאלות על זה אם אפשר !?
תודה והמון בהצלחה בהמשך :)

למעלה