התלבטות רצינית

liat303

New member
התלבטות רצינית

יש לי ממש התלבטות בין 2 תחומים מאוד שונים במהותם. פסיכולוגיה רפואית או פיתוח תרופות. תחום הפסיכולוגיה הרפואית- כל הנושא של שילוב הגוף והנפש, הקשר בין המשתנים הפיזיולוגיים והפסיכולוגיים והשפעתן על התפרצות מחלות שונות מאוד מרתק אותי. למרות שתחום זה מאוד קוסם לי, החשש שלי הוא שיהיה לי קשה למצוא בזה תעסוקה וגם אם כן, הדרך להשגת התואר תהיה מייגעת וארוכה. אני רוצה לעשות את התואר ה- 2 באוניברסיטה כי לתואר ה- 1 אני לא מתקבלת, אך עלי לקבל ממוצע מאוד גבוה במכללה ולעבור מבחנים שסיכויי ההצלחה שלהם אינם גבוהים (מתאם), מכך משתמע שישנו סיכוי שכל הדרך תהיה לחינם. בנוסף הדרך להגיע לתואר זה היא ללמוד מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה באחת המכללות ואין מה לעשות כלל עם תואר ראשון בתחומים הללו. ז"א שלקבל עבודה הולמת ייקח לי כ-8 שנים. תחום פיתוח תרופות- נלמד אך ורק במכללה האקמית להנדסה בירושלים. זהו מסלול חדשני, הנפתח רק לפני שנתיים. הלימודים לתואר ראשון נערכים 4 שנים ולאחר מכן מקבלים תעודה של מהנדס פיתוח תרופות. בשביל להתקבל לחברה טובה עם משכורת התחלתית גבוהה לא נדרש תואר 2. כבר בשנה ה-4 מגיעים מעסיקים מחברות שונות ולוקחים את הסטודנטים לעבודה. אחוז גבוה מכלל הסטודנטים שלומדים תואר זה מתקבלים לעבודה. הבעיה היא שהתחום הזה פחות מעניין אותי. התכנים הנלמדים בתואר הם ריאלים לחלוטין (פיסיקה,כימיה,ביולוגיה,הנדסה של מכשירים שונים וכד') ואני חוששת שבמהלך הלימודים אמצא את עצמי משועממת בשיעורים וחסרת עניין במקצוע (או שלא). אמנם באתי מרקע ריאלי (הכל 5 יח' + כימיה וביולוגיה) אבל נוכחתי לדעת כי תחום הפסיכו' מושך אותי יותר. אני מאוד מבולבלת ואין איזשהו גורם מכריע שיכול לעזור לי להחליט. אשמח לקבל כל עצה שהיא. תודה

למעלה