התלבטות רצינית......

llivny

New member
התלבטות רצינית......

אני תלמיד כיתה ט' ועוד מעט צריך לבחור מקמועות לימוד בתיכון ואני מתלבט. אני מאוד רוצא לפתח לעצמי עתיד לכיוון של רפואה או מקצוע מדעי כלשהו. שמעתי ממישהי שהבן שלה לא התקבל ללימודי רפואה בארץ למרות ממצוע גבוהה מאוד ופסיכמוטרי גבוהה רק בגלל שהוא לא למד מקצועות מדעיים בתיכון. אני רוצה ללמוד ביוטכנולוגיה, פיזיקה וכימיה בתור מקצועות בחירה(ברמה של 5 יחידות כל מקצוע-הרחבה בכיתה י"א), ובנוסף כשאצטרך להרחיב מקצוע חובה בכיתה י"א אני ארחיב ביולוגיה (לרמה של 5 יחידות). עכשיו יש לי כמה בעיות...... אני לא מדבר על זה שלא יהיו לי חיים חוץ מהלימודים, בשביל להצליח בחיים צריך גם להקריב. מה שגורם לי להתלבטות זה הלחץ של אבא שלי שאני אלמד ערבית. אבא שלי למד ערבית 5 יחידות בתיכון והיה ב8200 במודיעין, ובגלל זה הוא אומר לי שמבחינת הצבא כדאי לי ללמוד ערבית (קיבלתי בין 90 ל100 בערבית בכל תעודה בחטיבה). אפשר ללמוד בתיכון שאליו אני הולך 2 מקצועות בחירה, או 3 במקרים חריגים (מה שאני רוצה לעשות). אני החלטתי לוותר על כל מקצוע שטותי שלא יעזור לי בכלום (למשל: קולנוע, פילוסופיה, גיאוגרפיה וכו'), מה לדעתכם כדאי לי לבחור בהתחשבות בעתיד (לימודים אקדמיים וצבא)?

תשובה ערבית לא הכרחית ממש לשירות בצבא, אלא אם אתה מכוון את עצמך למודיעין. אני בעצמי שירתתי שירות קרבי ולא ממש ידעתי ערבית. לדעתי אתה צריך להתמקד בתחומי המדע. צבא אתה עושה 3 שני ואילו באזרחות יש לך הרבה יותר שנים להיות.

mosdan

New member
רק לא להקריב!!

ממש מעורר השראה שאתה יודע מה היית רוצה להיות כשתהיה גדול! אבל.... שאני שומעת "שלא יהיו לי חיים חוץ מהלימודים", "בשביל להצליח בחיים צריך גם להקריב" לי כבר קשה לנשום.... אתה רק בן 15! עצור רגע! אני פונה אליך כאמא לילדים בגילאי 15 ומעלה - לימודים זה חשוב מאד! השכלה אקדמאית חשובה מאד מאד! אך חשוב מאד בגיל שלך שיהיו חיים חברתיים! שתהיה הנאה! שתתבגר לאט! שיהיה אויר לנשימה... אתה רוצה ללמוד רפואה - בקצב הזה האויר יגמר עד שתגיע לאוניברסיטה ללימודים..... אז שני דברים: כאמא - עצור לרגע, קח אויר, ותעמיס על עצמך במגבלות, שיהיה לך זמן ליצירת יחסי חברות, לבילויים לתנועת הנוער, ולכל הדברים שבני גילך עושים! וכאשת מקצוע - אני שומעת שיש אצלך כבר דפוס חשיבה "שבשביל להצליח בחיים צריך להקריב". אנא שים סימן שאלה בסוף המשפט האומנם כדי להצליח צריך להקריב? מאיפה אתה יודע את זה? - להקריב מזכיר את המילה קורבן, עשייה ממקום של קורבן אינה חיובית, תמיד תסתובב מתוך הרגשה שפיספסת משהו. על תעשה דברים ממקום של קורבן - ובהחלט אתה מדבר כך - אתה הולך להקריב את החיים שלך? שלא תבין אותי לא נכון חשוב להשקיע, לשאוף אבל לא להקריב!!!! אם אתה מרגיש שאתה מקריב משהו אל תעשה זאת, שנה את ההקשר - אני רוצה להצליח ולכן אני משקיע, אך משקיע במידה שלא ארגיש שאני עושה משהו שייקח לי את החיים! בהצלחה אריאלה מוזדן מנהלת פורום הכוונה מקצועית וקריירה ב-START

dondoosh

New member
תשובה חד משמעית לי אליך-

אני סיימתי תואר לאחרונה, ואיתי סימו אנשים שהיו בתיכון במקומות מאד שונים ממני - אני הייתי חננת על ומוציאה מאיות ולמדתי ביולוגיה וספרות, ואנשים אחרים בקושי סיימו ועשו רק מוגבר אחד והנה אנחנו באותה נקודה כרגע. המסקנה : תבחר את לימודיך בתיכון לפי מה שהכי בא לך! מה מעניין לך כרגע (לא עוד 5 שנים), איפה יש לך הכי הרבה חברים, וכאלה שיקולים. אני אומרת את זה בלב שלם, סמוך עלי. התיכון לא באמת מכוון אותך ולא באמת נועד להקנות לך מקצוע. תתגלגל טבעי ותתנסה, מסקרן אותך לדעת ערבית - למד ערבית, בצבא תעשה מה שתעשה, וניסיון החיים שתצבור עד גיל 22 בהנחה שעשית צבא, צברת חוויות והכרת אנשים מסוגים שונים, יקדם אותך הרבה בהחלטה מה לעשות כשתהיה גדול. כמו כן, אני גם ממש ממליצה לא לעשות פסיכומטרי במסגרת תיכון.

למעלה