התלבטות קשה
שלום לכולם! אני אפילו לא יודעת מהיכן להתחיל... שלא יהיה ארוך מידי
, אני אתחיל מהאמצע. הפסקנו לתת לבתי ריטלין RS לאחר תופעות לוואי קשות ביותר (התפרצויות כעס ואלימות, דיכאון, פחדים ועוד...) ואחרי מאמרים חדשים (לנו) שהורי בעלי הביאו , המעידים בגנות הריטלין. החלטנו שבמקום ריטלין הילדה (בת 8) תלמד שעתיים כל יום עם מורה להוראה מתקנת, בבית, וככה תשלים את החומר. בכיתה ב זה עבד מצויין!! היא לא היתה מרוכזת בכיתה אך בבית (אחד על אחד) היא הכינה שיעורים, שיפרה את קריאתה, שיננה את החומר הנלמד. זה הביא תוצאות נהדרות. ילדה שמחה וחייכנית, בלי דיכאונות והתפרצויות (אך עם הרבה דיבורים וקפיצות). הציונים שלה היו מצויינים והכל היה ממש גן עדן... השנה, המורה התחלפה והחששות שלי הופכים למציאות מרה. בתחילת השנה שוחחתי עם המורה והסברתי לה את המצב, הבאתי לה איבחונים ומאמרים (כמו "איך להתמודד עם ילד ADHD בכיתה"). היא היתה מקסימה באותה שיחה, אמרה לי שיש לה ניסיון רב, שהכל יהיה בסדר, שיחד נצליח. אני מצידי עושה ככל יכולתי. מביאה לילדה מורה פרטית הביתה שעתיים כל יום (וזה לא קל לנו...) לוקחת את הילדה פעם בשבוע לפסיכולוג, מרחיבה את ידיעותיי בנושא ותורמת לביטחונה העצמי של הילדה. לאחר חודש לימודים המורה אמרה שהילדה לא בנויה ללמידה, יושבת על הרצפה, מטיילת בכיתה ומדברת בלי סוף. כל יום היתה שולחת לי הערות כמו "ל XX היה יום קשה מאוד היום... " "המורה הזה התלונן שהיא הפריעה..." "היא פשוט לא בנויה ללמידה" עם כל זה, היא היתה מכינה את השיעורים (והמון) והצליחה יפה במבחנים. היא גם כתבה את כל החומר במחברות (דבר שלא עשתה בכיתה ב) והכל בכתב יד נקי (עם שגיאות כמספר האותיות) ומסודר. למורה זה לא הספיק! היא לא יכולה להתמודד עם ילדה שמטיילת בכיתה ולא מקשיבה. לאחר לחצים איומים הבנתי שקשה לי יותר להתמודד עם המורה מאשר עם הילדה וחזרנו לריטלין
עכשו שוב אני מרגישה רע. איך נכנעתי ללחצי המורה כך? זה לא הוגן כלפי הילדה. היא כל הבוקר מתוחה כמו קפיץ, לא אוכלת, עיגולים שחורים מתחת לעיניים, רואה דברים זזים. אני לא עומדת בזה. במיוחד כשהיא אומרת לי שהיא רואה את המיטה זזה... רופאת הילדים שלנו אומרת שתפקיד המורה להסתדר עם הילד בכיתה (משמעת קפדנית על דברים חשובים! איך המורה השניה הסתדרה? איך אני מסתדרת?). מה עושים? אני לא רוצה שהמורה תתחיל להציק לילדה, ניראה לי שהיא לא ממש יודעת מה לעשות ושאין לה רגישות אמיתית למצב. תודה רבה לכל מי שטרח לקרא הכל
שלום לכולם! אני אפילו לא יודעת מהיכן להתחיל... שלא יהיה ארוך מידי