התלבטות קשה.

שונצינו

New member
התלבטות קשה.

שלום רב, אני מתעניין רבות בלימודי תואר ב"מדעי ההתנהגות" אך גם לא מעט מתלבט בכך מכיוון שאני אדם מאוד מציאותי וחשוב לי מאוד הצד הפיננסי רציתי לדעת לאן אני יכול לפנות או באילו גופים אני יכול לעבוד לאחר קבלת התואר. מעניין אותי תחום הניהול, הבטחון וכדומה. אני מתעניין בלימוד התואר והתמחות בקרימינולוגיה ואכיפת חוק. כמו כן רציתי לדעת כיצד מצטיירת "המכללה למהל" שבראשל"צ בעיני מעסיקים וגופים שונים או שמבחינתם אין זה משנה באיזו מכללה למדתי אם זה לא אוניברסיטה. מקווה לתגובה. בכבוד רב, ניר. מהות הפניה

שונצינו

New member
בהמשך לפנייתי

עוד משהו קטן שרציתי לציין, ידוע לי שיותר נשים לומדות את התחום - האם זה משנה מבחינתי? האם זה מהווה יתרון כלשהו לביקוש לגברים בתחום? אבל שוב, בעיקר חשוב לי לדעת היכן אני יכול לעסוק עם תואר כזה גם אם כמובן (כמו עם כל תואר אחר) אני לא ממש יעסוק במה שלמדתי(בלשון המעטה). בכבוד רב.

מדעי ההתנהגות

תואר ראשון במדעי ההתנהגות אינו מקנה מקצוע מוגדר. הוא הבסיס להמשך לתואר שני על מנת להיות פסיכולוג או סוציולוג.בעלי תואר ראשון משתלבים בתפקידים מנהליים. הם יכולים להשתלב (או לתפקד טוב יותר) באחד מן התחומים הבאים: בתחום הרווחה במסגרות עבודה ציבוריות (למשל המוסד לבטוח לאומי). בתחום של משאבי אנוש (כמו מפעלים, בנקים, בתי מלון, חברות כח אדם וכד'). בתפקידים ארגוניים שונים במסגרות ממשלתיות ציבוריות ופרטיות. בתחום של מתן שירותים במסגרות עסקיות (כמו סוכנויות תיירות, סוכנויות ביטוח, נקים וכד'). מתן שירותים במסגרות ציבוריות (כגון עובדי השמה בתעסוקה, עובדים בקליטת עליה, קופות חולים, מרכזים קהילתיים ועוד). אכיפת החוק נעשית באמצעות גופים כמו המשטרה והשב"ס. אלה קולטים בוגרים מתחומים שונים, ובתוכם מדעי ההתנהגות. אנחנו נמנעים מהבעת דעה על מוסד לימודים כלשהו.

שונצינו

New member
בהמשך לתגובתכם....

ראשית רב תודות על תגובתכם הכנה והמהירה. שנית, רציתי להבין, האם עפ"י תגובתכם גם בחברות הייטק יש בוגרי "מדעי ההתנהגות"? במה הם עוסקים? כפי שאמרתם "בעלי תואר ראשון משתלבים בתפקידים מנהליים" - האם הכוונה לפקידים??? או/ו "בתפקידים ארגוניים שונים במסגרות ממשלתיות ציבוריות ופרטיות" - כגון??? כמו כן בררתי שאני יכול ללמוד להיות בודק פוליגרף במכללה לבטחון במשך שנה ולקבל רישיון והתנאי ללימודים הוא תואר במדעי ההתנגות - לאן אני יכול לפנות חוץ מאשר כמובן משטרה ושב"ס. בכבוד רב ותודה מראש,

שונצינו

New member
דבר קטנטן וחשוב לי לדעת:

אני יודע שזה מאוד מאוד מועיל ויכול להוות יתרון מי שמסוגל להתחיל לעבוד בתחום שהוא לומד כבר במגרת לימודיו האקדמיים, ועל כן רציתי לשאול כיצד, איך ואיפה אני יכול לחפש, למצוא עבודה בתחום משאבי אנוש, גיוס, השמה, משהו שקשור לכ"א וכדומה (גם אם כמובן בתפקיד זוטרי ביותר ועם משכורת סימלית).

המשך

אני יודע שזה מאוד מאוד מועיל ויכול להוות יתרון מי שמסוגל להתחיל לעבוד בתחום שהוא לומד כבר במגרת לימודיו האקדמיים, ועל כן רציתי לשאול כיצד, איך ואיפה אני יכול לחפש, למצוא עבודה בתחום משאבי אנוש, גיוס, השמה, משהו שקשור לכ"א וכדומה (גם אם כמובן בתפקיד זוטרי ביותר ועם משכורת סימלית). חברות כוח אדם מעסיקות גם סטודנטים, ועל כן תוכל לחפש משרה שם. גם אינטל שהזכרתי קודם כדוגמא יש לה משרות סטודנט לסטודנטים ממדעי ההתנהגות.זו בהחלט דרך טובה להכניס רגל...

מדעי ההתנהגות

אנשי מדעי ההתנהגות משתלבים במפעלי הי טק בתפקידים בתחום משאבי האנוש, היעוץ הארגוני וההדרכה. אינטל לדוגמא מעסיקה בוגרים כאלה. תפקיד מנהלי הוא באנגלית אדמיניסטריטבי, זה יכול לכלול תפקידים ניהוליים בהם אתה אחראי לצוות העוסק בתחום מסוים, או לתפקיד אדמיניסטרטיבי שאינו בהכרח דורש ניהול אנשים. ישנם מכונים פרטיים לבדיקות פוליגרף. הקליניטים הגדולים שלהם עשויים להיות חוקרים פרטיים המפנים לבדיקות כאלה- למשל כאשר הם חוקרים מעילה בארגון.או חברות- בנקים למשל הרוצים בדיקת מהימנות מעובדים בדרג מסוים.

שונצינו

New member
שכר?

א.יש לך אולי מושג לגבי השכר של אותם בעלי תואר במדעי ההתנהגות בחברות היי טק השונים או שזה יותר תלוי בחברה עצמה ובמאפייניה? ב. כנ"ל לגבי בודק פוליגרף? תודה מראש,

שונצינו

New member
רציתי לדעת :

לגבי חברות הייטק וחברות אחרות שבהם מנסים סטודנטים רבים מכל התחומים להתקבל לעבודה - האם יש סוג של רשימת טלפונים או יותר נכון משרות שמאסף את כל החברות ובהם המשרות הפנויות שניתנים לאיוש ע"י סטודנטים? מעיין ספר דרושים של חברות הייטק וכדומה לציבור הרחב ובעיקר לסטודנטים? או שפשוט לחפש רק בעיתון? תודה. נ.ב - אני מקווה שאתם מקבלים את פניותי בהבנה ולא כמטרד. תודה.

שכר

השכר משתנה כמובן מארגון לארגון ומתפקיד לתפקיד, כאשר יש הבדל משמעותי בשכר בין מקום פרטי לציבורי.במקומות ציבוריים השכר למתחיל יכול להיות סביב 5-6000 ש"ח. שכר סטודנט נע בין 19 ש"ח לשעה ל-35 לשעה.אין ספר/חוברת. עליך לבדוק בעתונות, בחברת כח האדם של האוניברסיטה בה תלמד ובמקומות נוספים.

למעלה