התלבטות קשה

אנא אל

New member
התלבטות קשה

השבוע אנחנו אמורים לקחת משכנתא. סך המשלימה שלי היא בסביבות ה130000 ש"ח. רובם של הבנקים המליצו לנו לחלק את הסכום לחצי ולקחת מחצית ברבית שקלית קבועה העומדת על 4.8-4.6% והמחצית השניה בדולרית (כאשר לכל אחד יש את מדדי הריבית שלו.) - כל זאת לעשר שנים. אנו מאד מתלבטים: התחזיות גורסות כי הדולר יתחזק מול השקל במהלך השנים. האם כדאי אולי פשוט לקחת את כל הסכום בריבית קבועה של בערך 4.6%?. שאלה נוספת חשובה: לפי מה נקבעת הריבית הדולרית של בנק טפחות. היום הם מציעים 2.7% לשנה, אך מה יהיה בשנה הבאה? למשהו יש מושג? בבקשה, תענו בדחיפות. תודה רבה

אנא אל

New member
השגתי ריבית כזאת בטפחות.

אבל אולי בגלל שמדובר במשכנתא לא גבוהה (בסביבות 32,000 דולר המשלימה), כי יש לנו זכאות יחסית גבוהה. סליחה על האיחור בתגובה. רק היום ראיתי את ההודעה.

אני הייתי ...

לוקח הכל בהלווא הצמודת מדד בריבית קבועה (זה לא ריבית שיקלית זאת ריבית צמודה) של 4.6. הריבית הדולרית נקבעת ע"פ ריבית ה"ליבור" + מרווח של הבנק.

אנא אל

New member
והאם ..

זה בזכות הריבית הנמוכה שלה היום? כלומר, אם היה מצב שבהלוואה צמודת מדד בריבית קבועה של 5.5-6% הייתה מציע משהו אחר?

לא רק ...

הייתי עושה זאת בגלל המגמות של מצב ריבית צמודה קבועה (שכנראה עומדת לעלות בימים הקרובים ב- 0.2-0.5%), ריבית שיקלית רגילה ושער הדולר. אי אפשר לחזות מראש מה יקרה בכל מסלות במשך 20 השנים הבאות ולבחור את המסלול המשתלם ביותר - צריך רק לעשות בחירה המצמצמת סיכונים. ואני לא מציע כלום ... רק אמרתי מה אני הייתי עושה ...

למעלה