התלבטות קשה

Night Goblin

New member
התלבטות קשה

שלום

אני בת 25 במהלך שנה שנייה לתואר במדעי ההתנהגות. התואר אינו מקצוע ולא נותן יותר מדי אפשרויות לעבודה אחריו. כיוון שאני כבר ביותר מחצי הדרך, אני לא רואה לנכון לעזוב. אך אני כן מתלבטת לגבי תואר שני או לימודי תעודה שיתנו לי ביטחון תעסוקתי ומקצוע נדרש. אחרי כל התחומים של התואר במדעי החברה אני מאוד מבולבלת ולא יודעת כבר מה מושך אותי.. לאחרונה היו לי מחשבות על לימודי הנהלת חשבונות סוג 1+2 ולפחות זה יהיה לי למקצוע, אך אפשרויות הקידום מעטות מאד והשכר יחסית נמוך, או עיצוב ובניית אתרים אך גם אני לא בטוחה לגבי אפשרויות התעסוקה שיש בזה.. איך אבחר את המקצוע המתאים?

תודה !

תשובה

לא ברור לאיזה תחומים את נמשכת- האם הנהלת חשבונות או עיצוב ובניית אתרים מעניינים אותך. לרכוש מקצוע שלא מעניין אותך, זו ברכה לבטלה.
גם לאחר תואר במדעי ההתנהגות אפשר להשתלב במקומות אשר דורשים תואר אקדמאי או
להמשיך לרכישת מקצוע כמו ייעוץ חינוכי, התנהגות אירגונית וכיוצא בזה. בהצלחה.

לדעתי,

תמשיכי עם התואר במדעי ההתנהגות. הידע שהתואר הזה נותן הוא בסיס טוב להרבה אפשרויות אחר כך.
ובינתיים, יש לך המון זמן לברר לעצמך מה הלאה.
אל תעשי תואר שני או לימודי תעודה או קורס במקצוע כלשהו רק כי הוא מקנה "בטחון תעסוקתי".
את יכולה לעשות רשימה של נושאים שנשמעים לך מעניינים ולברר ב"שטח" עם אנשים שעושים את זה, לשאול שאלות, להתנסות וכו'.
וזה יתן לך יותר בהירות.
לגבי עיצוב ובניית אתרים - אני חושבת שכל מה שקשור במדיה ובאינטרנט הולך היום, אבל שוב, חשוב לברר לעצמך אם זה משהו
שבאמת מדבר אלייך.

למעלה