התלבטות קשה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יפה מאוד ../images/Emo45.gif

המשך לשאול את עצמך אלות קשות ולנתח את האופן בו אתה מתחבא מפני הפחדים/כאבים שלך. זו הדרך לחיות בעיניים פקוחות. זו הדרך להיות מאושרים. בקשר לאימא... עזיבתה/מותה של האם היא אירוע טראומטי עבור הילד ואף מסכנת את רווחתו והשרדותו. אין ספק כי עבור הילד נטישה היא פחד קיומי מוצדק. אלא שכבר גדלנו וכבר איננו זקוקים לאם כדי להתקיים. היום אנחנו כבר יכולים להסתדר לבד. רק ששכחנו לספר זאת לילד הקטן ששוכן בנו פנימה... לפעמים דווקא "להסתדר לבד" זהו הדבר המפחיד אותו ביותר, שכן משמעותו הוא שאיננו זקוקים עוד להורה, ואז ההורה יהיה חופשי לעזוב. במקרה זה הילד הקטן שבנו נבהל וגורם לנו להתקפל.

avshalomat

New member
אפילו הייתי מגדיל ואומר

שחלק מהפחדים אף כי הם קיימים הם כיסוי לפחד ששולט כרגע פחד מקשר עם אנשים, מה שהתחלתי לשאול את עצמי אם אני מפחד מזה בין השאר משום שאני חושב שאני לא שווה, (כרגע יש לי דימוי עצמי נמוך מאוד) אני מרגיש לא שווה לא עצמאי, לא מסוגל לתת. הממ, אני לא יודע יש לי הרבה תכונות טובות אני מושך אני אטרקטיבי ובכל זאת (נכון לכרגע או יותר נכון לעבר) אני לא יוצר קשר

wisdom16

New member
מה אוסיף ומה אומר...

מול כל האנשים בעלי חוכמת החיים שכותבים ועוזרים לך פה מכל הלב, אך אולי דווקא דעתי צריכה להישמע מכיוון שלא נתתי לפחד לשלוט בי עוד והנני צעירה שעוד לא הוכנעה. ובכן גם אצלי קיימת הבעיה של "מה יהיה מחר" מכיוון שהורי בעלי עסק עצמאי ואנחנו חיים בחובות כל הזמן, מה גם שכרגע אין הרבה עבודה שנכנסת ולכן ההכנסות בזמן האחרון קטנות מול ההתייקרויות השונות שמכבידות עלינו עוד יותר. יכולתי לשבת בבית מבועתת ונפחדת מעתידי, אבל כל העת אני חזקה ובטוחה המצב אצלי הולך להשתפר וכל הזמן אני רואה את זה. במקום שהעסק יפול (חס וחלילה) הוא רק פורח ואבי חתם על עסקה עם ענקי הקולנוע שיכניסו את רכבי החברה אליו למוסך וכך העניינים מתחילים שוב לזרום. אני מצאתי לפני שיצאתי לחופש עבודה שבסופה הרווחתי פי שלושה מאשר עמיתי ומצאתי אותה באופן "מקרי" לחלוטין. במקום שבו אנו נמצאים היום אנו עדים להשתלטותו של הפחד על מוחותינו ועל נפשינו. אנו עדים לתחושת עייפות וייאוש גוברים משום שהפחד מראה לנו צד אחד בלבד של המטבע וכך הוא שואב את כוחותיו ומשתלט על עוד אנשים, מפיל אותנו למטה. אחד אחרי השני. לא הכל שחור. גם כאשר שורפים את השדה עולים ניצנים חדשים מן האדמה החרוכה והכאובה, ומציפים מחדש את הכל באור. אני יודעת שהפחד לא יכניע אותי, את מפתן דלתי הוא לא יעבור. המצב חרא? זה הזמן להאמין בעצמך, להאמין שמגיעה לך יציבות, שאתה ראוי לטוב, למזל, לשמחת חיים. בהצלחה בהמשך!

למעלה