התלבטות קשה

המתלבט7

New member
התלבטות קשה

שלום. שמי דניאל ויש לי התלבטות די קשה לגבי העתיד שלי אני חייל משוחרר (7 חודשים) אני משפר בגרויות (למרות שאני לא הצלחתי במחבן ראשון ) ושבו אני לא יודע מה לעשות. או ללמוד מקוצוע (כלומר לימודי תעודה וכאלה) או לילמוד לימודים אקדמאים (שהכול נחסם לי בגלל ציוני בגרויות וגם אין לי פסיכומטרי ואין לי זמן לבזבז על מיכנות וכאלה) מבחינת נפשית אני לא בטוח שאני מצליח ללמוד לימודיים אקדמיים לפחות מבחינת נפשית. הורים שלי הרימו ידיים בגללי אני מחפש איזה יועץ או מי שהוא שיעזור לי אולי לכוון אותי תודה מראש דניאל

ron33441

New member
רעיון

היי, האמת, אני בעבר הייתי בדילמה דומה, ובסופו של דבר מצאתי תוכנית לימודים שמתאימה לאנשים בלי פסיכומטרי או בגרות שמעוניינים בתואר אקדמי. אולי היא יכולה להתאים גם לך. לא היה לי ציון פסיכומטרי ולא בגרות מלאה כיוון שנכשלתי ב-2 מקצועות. כמוך, רציתי להתחיל ללמוד כבר ולא רציתי לבזבז זמן/כסף בשיפור בגרויות ובהשקעה אין סופית בלימודי פסיכומטרי. תחילה חשבתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אך השיטה שלהם לא מתאימה לכל אחד- אופן הלימודים העצמאי שם הוא מאתגר וקשה מאוד לחלק גדול מהאנשים, אני חושב שהסיבה העיקרית היא הקושי בהיעדר של מסגרת הפיתרון שמצאתי הוא תואר בתחום מדעי החברה והרוח במכללת בית ברל. מדובר בתואר של האוניברסיטה הפתוחה, עם תעודת התמחות ממכללת בית ברל. הלימודים בתואר זה מתקיימים כולם בקמפוס של מכללת בית ברל, וכוללים קורסים של האוניברסיטה הפתוחה וגם קורסים של מכללת בית ברל בתחום לימודים שבו אתה בוחר להתמקד כגון , קרימינולוגיה, מנהל ומדיניות ציבורית, ניהול מידע וידע ושלטון מקומי. משך הלימודים הוא 3 וחצי שנים, יום מרוכז מלא בשבוע. לדעתי לתוכנית זאת יש המון יתרונות ואני נהניתי מאוד מהמסגרת הקבועה ומעצם העובדה שאתה לומד עם אותה כיתה לאורך כל השנים. תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות אם יש לך, כאן או בהודעה פרטית.

למעלה