התלבטות קשה

אחר

New member
התלבטות קשה

הסיפור מתחיל בבשורה טובה- לקרובת משפחה שלי נולד בן. הוא ממשיך בצורה שלדעת חלק מחברי הפורום היא לא טובה- לבן הזה הולכים לחתוך. ברית מילה, אתם יודעים. עכשיו ככה. מבחינת הקשר שלי עם קרובי משפחה אלו זה כמעט לא בא בחשבון שאני לא אגיע. הברית תהיה בעצומם של תשעת הימים, מה שאומר שכל המתגלחים יהיו שם עם זיפים ומסריחים למדי בעוד אני אופיע רחוץ ומגולח למשעי. אבל המשפוחה זה עוד חצי צרה. הברית תיערך כנראה באזור בו נמצאת הישיבה שלמדתי בה. יש אפשרות סבירה שהרבנים שלי יגיעו לברית. לא יודע למה, אני מצטמרר מהמחשבה לפגוש אותם כשהחילוניות שלי מוצגת בצורה כל כך בולטת. אני כרגע מתלבט אם כדאי לא להתגלח עד מועד הברית. אמנם כולם יראו שזה לא זקן מתחילת שלושת השבועות, אבל זה בטח לא יהיה בולט כמו לחי חלקה. מצד שני, נהיה לי רע רק מלחשוב ששוב אני אנהג בדרך מסויימת כדי לרצות את החברה החרדית. יש למישהו רעיון יצירתי?

זו נבלה וזו טרפה

מכאן כמובן ההתלבטות שלך. לדעתי, הדבר היחידי שיכול לעזור כאן זה לא נסיון לשינוי המציאות אלא לשינוי התפיסה שלך. אם תזכור שגם אם תגדל מכאן ואילך זקן, החילוניות בכל מקרה תזעק ממך, אולי זה יעזור לך להבין שזה לא משנה כמה שתשתדל, וכמה תרצה לרצות אותם, זה ממילא לא יקרה. אז בשביל מה להתאמץ? לפעמים אני חושבת שהלוואי ויכולתי להתעלם ממה שחושבים עלי שם, בסביבה ההיא, לפחות כמו שלמען האמת הם מתעלמים ממני וממה שאני חושבת על מנהגיהם. זה נראה אבסורד שלי כל-כך איכפת ממה שהם חושבים, כשלהם לא איכפת מהרגשות שלי. ואז אני נותנת לעצמי צביטה קטנה ונזכרת שזו אחת הסיבות המרכזיות שאני לא שם - העובדה שאני מתיחסת לזולתי מתוך אמפתיה אנושית מה שיותר פשוטה, מה שיותר בסיסית. ואני רוצה להרגיש ככה כמו לכולם, גם כלפיהם. זה לא פותר את הדילמה, זה מאפשר להתבונן עליה מהצד, ואז היא כבר פחות מאימת ממה שזה נראה.

טוב יש לי כמה רעיונות בשבילך.

הראשון הוא תדביק זקן מבד.
השני הוא אם יעירו לך אז תגיד בפליאה, מצטער שכחתי שזה תשעת הימים אף אחד לא ידע אותי. סתם באופן כללי אין לי רעיון מוצלח.

R a c h e

New member
אין איזשהו סיכוי להיתר?

אולי בגלל שזאת סעודת מצווה, למרות שזה לא הבן שלך.......
לי נראה שהייתי מתגלחת יפה, שמה את האפטר-שייב הטוב ביותר והולכת לארוע.... טוב, אצלי אין בעיה של גילוח בשלושת השבועות, אבל הלכתי כבר לארועים משפחתיים רבים, ותמיד משהו לא היה מושלם מבחינת הצניעות: שרוול קצר, מחשוף, חצאית מעל הברך ואפילו מכנסיים, זה מה שיש לי בארון אתה, כמובן תעשה מה שנכון וטוב לך.
רחל

דידית

New member
דווקא אני לא הייתי מתגלחת

יש לי את הקטע, שאני משתדלת לרצות קצת את ההורים, אז שאני באה לארועים שלהם, אני קצת יותר משתדלת מהרגיל. פעם הייתי עושה דווקא, ובאה למקומות האלו הכי מנקר עינים שאפשר, אבל היום אני מעדיפה להמנע מעימותים. אני לא יודעת אם פנים חלקות כמו "טוסיק של תינוק" זה מה שיעצבן אותם. אל תצפה גם להערכה על זה שלא התגלחת, אבל בתוך תוכם זה יתן להם הרגשה טובה. לדעתי, אתה לא נכנע בזה להרגלים החרדיים אלא אתה מתעלה מעל השטויות שלהם ועושה את זה נטו, בשביל לתת להורים שלך, הרגשה טובה ליד אנשים זרים, וגם אם הם יודעים שזה רק בשבילם ולך זה לא מזיז, זה עדין ישמח אותם. שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה. דידית.

בתוך תוכם -

הם אולי ירגישו טוב, אבל יסתירו זאת היטב. אחר, אל תשלה את עצמך - מה שלא תעשה יהיו אנשים עם טענות. תעשה מה שאתה רוצה ותהיה שלם עם זה. אנשים נוטים לשים לב לכך ולשתוק, אם לא מיד אז די מהר. >ספל חמאה שונאת בריתות<

טוב

New member
הפתעה

וואי, אני מופתעת. חשבתי שההופעה החיצונית היא בעיקר בעיה של הבנות שיוצאות (מכנסיים וכו´).

sharkyM

New member
ברוב השנה כן, אבל בימים מסויימים לא

אני למשל מגולח למשעי בימים אלו, ואני מסתובב בשכונתנו הקטנטונת - אנשים מסתכלים עלי כאל חייזר. >שארקים לא אוהב בוטנים,אבל בננות כן<

uri80

New member
ממש לא !

אצל בנים זה הרבה יותר בולט מהסיבה הפשוטה - אין כיפה בנות - גם עם מכנסיים - לא תמיד מקוטלגות ישר כחילוניות . אני מכיר כמה בנות דתיות שאין להן שום בעיה להסתובב עם מכנסיים . לעומת זאת אצל בנים ברגע שהורדת את הכיפה - זהו זה : " תצא בחוץ ! " המעבר חד וחלק .

חוזר על המוטו שאני דוגל בו

מה שעושים לא מתביישים מה שמתביישים לא עושים אתה מאמין בצדקת דרכך, הצמד אליה אתה הרי לא מתכוון לבוא לשם עם כרזות תעמולה אתה לא מתכוון לגרום להם לשנות דרכם והרי המדינה קטנה ואתם עשויים להפגש ממילא בעיתוי זה או אחר אז זה מבחינת לדחות את הקץ ותו לא ליאור

MAYA20

New member
יש לי רעיון ../images/Emo62.gif

תצבע את השיער, תשים עגיל, תלבש משקפי שמש, תלבש חצאית, תפתח מבטא גרוזיני כבד... ותגיד שאתה המוהל.

את כמו ההוא באמבטיה שצץ לו רעיון

וואלה שכחתי איך קוראים ליווני המסטול ההוא... תגידי, את בטח קמה בבוקר ובמקום "מודה אני" את קופצת מהמיטה: "יש לי רעיון". מה שלומך ככה ?

MAYA20

New member
טוב, מה שלומך?

אגב, יש לי סטארט אפ חדש, זה שירות חדש לבזק: "שיחות שלא נהנו" זה יאפשר לאיש בצד השני של הקו לדעת אם אתה נהנה לשוחח איתו או לא.

למעלה