התלבטות קשה..

אמאלה ל1

New member
התלבטות קשה..../images/Emo4.gif

בוקר טוב לכולן!! מעוניינת להתייעץ איתכן לגבי נושא מסויים. חמתי ואני דווקא מסתדרות לא רע בכלל (בעבר היו מספרים תאקלים אך הצלחתי לגרום לי ולה להתגבר עליהן ובמיוחד הפגנתי בגרות שלי עצמי מאוד עזרה בנושא). אנחנו זוג צעיר עם ילד ,ולאחרונה מוזומנים להמון אירועים משפחתיים גם מהצד שלי וגם מהצד של בעלי. בגלל מצב כלכלי לא בשמיים, ממוצע כמו כל בית אנחנו יושבים אחד עם השני, יחדיו, ומחילטים לאיזה אירועים להגיע יחד ואילו להגיע בנפרד. כמובן שאין שאלה וויכוח לגבי אנשים שהגיעו כזוג לחתונה שלנו ואנו תמיד נגיע כזוג ולא בנפרד. בשבועות הקרובים מוזמנים כמעט כל שבוע לאירועים בין אם חברים ובין אם משפחות. בעוד כשבועיים אחות של חמתי עושה אירוע קטן , לא בר מצווה או משהו בסדר גודל כזה ,וחמתי כבר קבעה שעלינו להגיע לאירוע ביחד (אני ובעלי) , זאת לאחר שאותה אחות של חמתי לא הגיע לברית של בבנו הבכור כיון ששהתה בחו"ל ,אך הבנים שלה כלל גם לא טרחו להגיע ולכבד אותנו בנוכחכותם. בנוסף, מהצד שלי, יש לי בת דודה שיש לה בת מצווה , מדובר באירוע שהנסיעה אליו מרוחקת ובגלל שאביה הגיע בגפו לאירועים שלנו , ברור לי כי אני הולכת לבד לאירוע ללא בעלי. עכשיו ישבנו ודיברנו אני ובעלי והסברתי לו כי לא חושבת שעליי לבוא לאירוע שעושה אחות של אימא שלו. הוא מצידו מסכים איתי במיוחד גם לאור המצב הכלכלי שלנו , ושיש לנו 7 אירועים ללכת אליהם בחודשיים הקרובים. וכל אירוע אירוע כלומר, להשאיר סכום כסף מכובד כי מדובר באנשים קרובים ביותר. מה גם, שלא מדובר כאן בברית או בר מצווה אלא משהו באמת קטן שלא ברור לי בכלל למה אני צריכה לבוא. העיניין הוא שכשחמתי הייתה אצלנו היא דיברה על כך והבינה מעצמה שעלינו לבוא כזוג מה שממש לא מקובל עלינו. בנוסף, בעלי לא יגיע איתי לאירוע של משפחתי ,אז למה עליי להגיע לאירוע קטן של המשפחה שלו? יש לציין כי בעלי תומך בי ומצדיק אותי , אך לא ברור לנו מה לעשות מול ההתמודדות עם אימו. חשבנו אותי לשקר לה ולהגיד שלי יש גם אירוע של המשפחה שלי באותו יום ,אבל לא יהיה נעים אם יתגלה אחרת. היא יודעת את המצב שלנו, ואמרה שאפילו תתן לנו כסף כדי להביא לאחותה באירוע אבל הכסף זה לא רק העיניין ואני לא אוהבת לקחת ולהיות חייבת שקל לאף אחד. העיניין הוא הקביעה שלה שאנחנו מגיעים כזוג לאירוע ,מקווה שהבהרתי את עצמי. אני פשוט לא רוצה שייוצר מצב לא נעים ושידברו אחר כך. בסך הכל מעריכה מאוד את חמתי , מסתדרת איתה ,היא עוזרת לי מתי שאני צריכה, ואני חלילה לא רוצה לפגוע,כמובן שיש יציאות פה ושם כמו כל חמה וכמו כל כלה אבל אנחנו לא עושות סיפור- בסך הכל אישה מאוד נוחה . אודה לעצותכן בנושא!! ושיהיה בוקר נפלא!

נומלה

New member
האם ללכת או לא?

ראשית ההתחשבנות מי הלך לאן כמה ולמה מיותרת. אם אתם חושבים שצריך ללכת לכו. אל תתחילי עם היא היתה אצלנו בברית או לא. שנית סדר הגודל של האירוע משליך על התשובה. אם מדובר בארוחת ערב אצל הדודה בבית גם מתנת עוגיות מעשי ידיך או זר פרחים היא מתנה מתאימה ולכן הטיעון הכלכלי אינו תופס. שלישית, מותר להתנצל ולא להגיע. 7 אירועים גדולים בחודשיים זה המון. אפשר להתקשר לאחל מזל טוב ולהגיד שנבצר מכם להגיע. ורביעית והכי חשוב: כבודה של החמות במקומו מונח אבל את ההחלטות שלכם עליכם לעשות אחד עם השני. ואם מה שנראה לכם לא נראה לה, מותר לומר "אנחנו מכבדים את דעתך אבל דעתנו שונה ולכן רק קוקי יגיע לדודה" .שימי לב ללשון הרבים המבהירה שההחלטה נעשתה בפורום המשפחה הגרעינית שלכם והיא לא לדיון מחודש בפורום אחר.

רינת3434

New member
נראה לי שבעניין כזה

את ובעלך צריכים להחליט לבד. האמא שלו יכולה לייעץ אבל לא להכריח ואני מסכימה עם קודמתי שאפשר להכין משהו קטן בבית (עוגה יפה ומרשימה ואגב לא יקרה אשמח ללמדך, או לחילופין חמסה מעוטרת ושובת לבבות במחיר מגוחך שגם את זה אשמח ללמדך..) לסיכומו של עניין, החלטה שלכם. אתם יכולים להתנצל אולי שהגיע רק הבן זוג, את יכולה ללכת ואתם יכולים גם שניכם לא ללכת. אצלנו נהוג שלאירועים מהצד שלי אני מחליטה אם הולכים יחד או לבד ואצל בעלי הוא מחליט, קרה הרבה פעמים שהוא לא רצה ללכת כלל לאירועים של המשפחה שלו, אמא שלו התקשרה אליו לא אלי, והוא ענה מה שענה (בד"כ הוא לא עונה לה אומר שכך החליט וזהו...)אבל אני לא צריכה לשבור את הראש. צהריים נפלאים

גליה89

New member
ממש לא מבינה

לפי מה שאני חושבת, זוג נשואי צריך לעשות את ההחלטות בעצמו, אין מקום להתערבות של גורם חיצוני, גם אם זה אמא שלך,עם כל הכבוד לחמותך, גם אם היא עוזרת והיא אישה טובה, מי הבן אדם שיבוא ויגיד לכם מה לעשות.

תמר36

New member
עדצלאן הן עוד מסוגלות להדחף....

תעשי מה שטוב לך ולבעלך ואל תעני לה בכלל גם אם היא שואלת. את יכולה לאמר לה גם שאין לכם הרבה כסף ואם היא מאוד מתעקשת ששניכם תגיעו אז שתתן ש'ק בשמכם.

פרצלה

New member
היא הציעה להם לממן את המתנה עבורם

לדעתי זה עניין יותר עקרוני. זכותם לברור את האירועים שלהם לאן ללכת ומי ילך בלי לחשבן יותר מידי. לדעתי הפעם יותר מדובר על דווקא ולא על עיקרון,חשבונאות פשוטה של היא לא באה אלינו אנחנו לא נבוא אליה. לדעתי אם לחמה כל כך חשוב שיגיעו והיא אפילו מציעה לתת מתנה עבורם,הם יכולים לעשות לה קצת טוב על הנשמה,מה יקרה להם?

אוסה

New member
פרצלה ../images/Emo45.gif נשמע שמאוד חשוב

לחמות שהם יהיו שם גם אני חושבת שניתן ללכת במיוחד שהיא עוזרת להם במתנה.

בעייה מוכרת

לכולנו יש בעייה עם נושא האירועים, מתנות ומצב כלכלי. אומרים "רק בשמחות" אז נגון ,אבל לא קל. בעניין שלכם אני חושבת שחשוב לחמותך שתגיעו ,אף הציע לממן את המתנה. חשוב לה ואני במקומך הייתי עושה מאמץ ללכת. סה"כ את מתארת חמות טובה ,אז צריך להסתכל על בקשתה באופן חיובי. אני משוכנעת שהיא בדרך כלל אינה מתערבת לכם בשיקולים לאן ללכת.

3 yuvi

New member
ללכת...למה לא?

פרצלה ואמא לבוגרים צודקות, היא מבקשת שתגיעו כנראה זה חשוב לה, היא רוצה לשלם לכם את הכסף למתנה....מה עוד??? היא בסדר איתך , עוזרת לך, חמה טובה (גם אני אוצה אחת כזאת) אז למה לא לעשות לה קצת טוב.... אולי היא רוצה להשוויץ קצת בבן ובכלה שלה
בניגוד אליייך חמתי וחמתי התקשרו שבוע שעבר לבעלי ןהודיעו שיש ארוע של קרובי משפחה רחוקים שלהם מהצפון(שלארועים שלנו מגיעים ואני ממש לא זוכרת מי הם) ואנחנו חייבים לבוא כי כך הם רוצים בעלי אמר סליחה אנחנו לא מגיעים עם 3 ילדים קטנים כל הדרך לצפון ולמחרת יש לימודים, אבא שלו ממש התרגז וצעק אליו"מה הבעיה שלכם לבוא עם הילדים" סליחה ומה עם הצ'ק שאני צריכה לתת להם , חמי וחמתי לא אמרו לי נעזור לכם במתנה או בטח זה יהיה לכם קשה להגיע עד לצפון........ הם רצו שנגיע בשביל להראות לכולכם בכאילו כמה הם משפחה מלוקדת ואיזה נכדים מקסימים הם מגדלים.. חחחח.....לא אתן להם את התענוג הזה, אבל חמתך תפרגני לה קצת, למה לא? ושוב, אני רוצה חמה כזאת אפשר????

אוסה

New member
אל תסתכלי על זה כקביעה

האמת שכלכלית לא ניתן לעמוד בכל כך הרבה ארועים והאמת שגם אני הייתי מסננת ארועים. לדעתי , אם הא תתן כסף למתנה לכו לשם (אל תחשבני אף פעם כן היו או לא היו אי אפשר לצאת מזה תחשבי שאתם הולכים ועושים משהו יחד . אישית - הייתי הולכת.

למעלה