התלבטות קשה מאד

twozig

New member
התלבטות קשה מאד

שלום לכולם, המליצו לי בתור עוד מעט בוגר במדמח ובכלכלה, לבחור בלימודי מיישם SAP (במודול co/fi). ברצוני לשאול האם אתם יודעים מהו המצב בשוק מבחינת הדרישה למיישמי SAP במודול הפיננסי? האם כל מי שעוסק בתחום זה הוא רוא"ח או שיש יתרון לכלכלנים/רוא"ח בתחום זה? אני חושב גם ללמוד ABAP ו JAVA במקביל - מה דעתכם האם כדאי ? (הרעיון בסופו של דבר לעסוק ביישום ולא בתכנות)

גרי רשף

New member
דעתי

בשוק חסרים אנשי SAP, והמודול הפיננסי הוא המרכזי שכן כל השאר (תמחיר, לוגיסטיקה וכו') משיקים לו. הבעיה העיקרית היא לצבור נסיון, כי בלי זה קשה למצוא עבודה. מקומו של התכנות בעולם ה-SAP אינו גדול, והכיוון הנכון הוא להשתמש בכלים הקיימים ב-SAP לפתרון הבעיות, ולכן מדובר בנישה (לטוב ולרע).

roby234

New member
תודה רבה לך ו...

אני אשמח אם יהיו עוד תגובות ממביני עניין

panda321

New member
רצוי להיות רואה חשבון

תואר בכלכלה אינו מספיק כדי להיות מיישם SAP (או כל מוצר ERP אחר). הידע שנצבר בתואר זה אינו רלבנטי למודולים הפיננסיים, מלבד הקורסים המעטים שעוסקים בחשבונאות (והם באמת זניחים לעומת הידע הנדרש). לא סתם חסרים מיישמים במודולים הפיננסיים: יש צורך בידע רב בחשבונאות וזה אינו ידע אינטואיטיבי, כמו בשאר המודולים. אם הידע שנצבר בלימודי הכלכלה היה מתאים - לא היו חסרים מישמים במודולים האלה.

למעלה