התלבטות קצרה

התלבטות קצרה

אני מתעניין במערכת FF עם עדשת 35 ועדשת פורטרטים. אין לי צורך ברזולוציה מפלצתית, אבל איכות בניה טובה ואופטיקה ראויה לשמה הן מן ההכרח.
תקציב - כ-15,000. אשמח להשתמש בפחות .
חשבתי על D750, סיגמה 35/1.4 וניקון 85/1.8. סט סולידי ומוכח.
המערכות של קנון ושל סוני קצת פחות אטרקטיביות בעיני לתקציב כזה. לא הייתי בוחל בפנטקס, אבל המחירים בארץ אינם מאפשרים ורכישה בחו"ל מסובכת לי כרגע.
האם אני מפספס משהו?

steiff

New member
לגבי האופטיקה לא פיספסת

יש כמובן גם דגמים אחרים כמו 35/1.4 המקורית של ניקון או 85/1.4, ואם אתה מוכן לפשרה קלה בעניין מהירות וקולות הפוקוס אזי 105/2DC תהיה לטעמי בחירה עדיפה.

באשר למצלמה: ניסית בשעתו את ניקון Df. רזולוציה ״רק״ 16 מ׳פ. לטוב ולרע. 750 מצלמה מצויינת ורבת יכולת ולמעשה האחרונה לפני שניקון התחילה להשתולל עם חיישנים עתירי פיקסלים, אבל הבניה שלה היא ברמה של מצלמת חובבים מתקדמת (נניח סדרת D7xxx). . לחלופין תוכל למצוא D800 עם או בלי “e” בשוק היד השניה. איכות הבניה עדיפה. זו כבר מצלמה מהסדרה המקצועית של ניקון. אמנם יהיה לך עודף פיקסלים, אבל זה מה שיש... תמיד תוכל לזרוק מה שלא תשתמש.

תודה שחר

ה-Df זכורה לי לטובה. אילו היתה בנויה היטב לא הייתי מתחבט. 36 מפ הם הרבה יותר מדי. משום מה סברתי שה-D750 דומה ל-D700, אבל נראה שזו מצלמה קצת מפונפנת. 105 DC היא רעיון טוב. נחשוב עוד קצת.

Bגוד1

New member
D750

מצלמה מעולה ... שווה כל שקל ...

steiff

New member
D750 היא המשך הסדרה של D600 לא של D700

מבנה פחות ״יצוק״.
החיישן ומערכת הפוקוס מעולים, אבל זה לא סוס העבודה כמו D500 או D300 או D700 או D800.

מסכים עם הערתך בהמשך ש-36 מ׳פ זה הרבה מעבר לצורך, וכבר ציינתי פה יותר מפעם אחת (אז אציין שוב) שמה שחסר בליין-אפ של ניקון FF זה גוף ברמה של D700/800 עם החיישן ומערכת הפוקוס של D750. אבל זה מה שיש לניקון להציע. לטוב ולרע. מצד שני - עם חוסר בפיקסלים קשה יותר להתמודד מאשר עם עודף, ומבחינת נקיון הביצועים של חיישני 36 מ׳פ אמנם לא מגיעים לאלו של 24 מ׳פ אבל הם לא רחוקים, ועדיפים על m43 לשימושים הספציפיים של נקיון.

אין לי בעיה עם נקיון

המערכת שברשותי נקיה מספיק עבורי. חיישן גדול מספק גרדיאנט עומק נעים לעין שקשה לי להפיק ב-m43 גם עם עדשות טובות.

steiff

New member
אמרת ״הגישה המלוכלכת״ ואני לתומי חשבתי...

אז חשבתי...

זה עניין של גשטאלט

m43 היא מערכת רב-גונית שמפיקה תוצאות טובות (לאו דווקא מצוינות) כמעט בכל סיטואציה, בזכות הקשיחות, המהירות והניידות שלה. ב"צילום מלוכלך" הכוונה לצילום על הדרך, מבלי לחשוב יותר מדי.

עודף פיקסלים עלול לגרום למראה סינתטי

יתכן שזה לא קשור לחיישן עצמו אלא לעדשות החדשות, שמתעדפות פירוט על פני כל השאר. יתכן גם שזו תוצאה של מתן תשומת לב יתרה לפיקסל הבודד בשעת העיבוד. מכל מקום, חיישנים מרווחים נותנים תוצאות שאני מעדיף.

sagiKor

New member
אז חפש D700 משומשת

יש פה ושם פנינים שלא שחטו אותן בעבודה. האמת שרק בשישי האחרון פגשתי צלם בירולשים שהציע לי אחת עם מספר קליקים נמוך במיוחד...
אם אתה מסתדר עם 12MP ולא צריך וידאו אז היא מצויינת. יוצא לי לחזור לקבצים שלה מדי פעם ואני כל פעם מתלהב מחדש איזה רמה של קבצים ותמונה, גם מעדשות פחות נחשבות.
אם אתה מחפש מעל 12MP אז באמת שאין לך ברירה וללכת ל D750 ולהתפשר באיכות הבהיה של הגוף או ללכת ל D810 ולהתפשר במניין הפיקסלים.
עוד אפוציה קצת לא ריאלית היא D4 משומשת, לא ריאלית כי היא עדיין תנגוס את רוב התקציב שלך אם תמצא אחת שלא עשה מאות אלפי קליקים.

חזרנו לאותה נקודה

D750 תספיק. צריך רק לחכות לאישור שהתקציב התפנה. ה-D700 קצת ישנה, אם כי הרעיון נחמד.

Papito

New member
Leica M9?

אפשר למצוא אחת בזול ואני חושב שאתה מאוד מחובר לקונספט אם אני לא טועה.

sagiKor

New member
מצלמה תיכנס בתקציב אבל

העדשות כבר לא, בטח לא שתיים.
אבל בכל מקרה, אני חושב ששאול מחפש משהו שדורש פחות מאמץ תפעולי.

sagiKor

New member
אם ה D750 תספיק אז גם ה DF חוזרת לתמונה.

מבחינת רמת גוף הן דומות.

ממש לא

השיקול הוא כזה: בימים אלה אני "חוגג" עשור דיגיטלי ומתכנן לטווח ארוך. העניין המעשי שלי בציוד פחת מאד בשנתיים האחרונות. מה ש"חסר" לי הוא פתרון מוגבל לצרכים מיוחדים, בהם הגישה המלוכלכת של m43 פחות מתאימה. זה לא ציוד שאשתמש בו כל יום כי הוא גדול ומסורבל יחסית. זה גם לא סט שאני מתכוון להרחיב או לשדרג בעשור הקרוב (כלומר, בכלל. ספק גדול אם ניקון תהיה בענייני רפלקס בעוד כמה שנים).

sagiKor

New member
אני מוכר ניקון 35mm f/1.8ed

עדשת 35 מצויינת בלי המשקל המיותר של סיגמה שלא יתן לך הרבה אם אתה לא מחפש הרבה פיקסלים.

למעלה