התלבטות קלה...

hello142

New member
התלבטות קלה...

היי לכולם, אני מעלה את השאלה בפורום הזה כי אני צריכה עצה מאנשים שכבר נמצאים בתפקיד. אני כבר שנה וחצי בצה"ל , חתומה שנת ר' (התפקיד מחייב). אני אמורה לצאת לקורס קצינים בקרוב, ואני אמורה לחזור ליחידה שלי בתפקיד ידוע ומוגדר לי מראש, אני מחליפה קצין שמשתחרר עוד חצי שנה. ההתקדמות המקצועית מאוד חשובה לי, לכן קורס קצינים הוא מעין "בזבוז" של חצי שנה מבחינתי. מצד שני אני מאוד רוצה לפקד, להיות ראש צוות של חיילים ולהיות בתפקיד פיקודי, מה גם שאני חושבת שהצלחה בתפקיד פיקודי היא תלוית אופי, ולאו דווקא עצם זה שעברתי קורס קצינים הוא זה שיוביל אותי להיות קצינה טובה יותר. אני שוקלת לא לצאת לקק"צ (לפחות לא עד הקבע) להיכנס לקבע ולתפקיד בתור נגדת ולא קצינה. רציתי לדעת אם יש כאן אנשי קבע שעושים תפקיד פיקודי? האם הם מרגישים שאם היו קצינים, זה היה משנה משהו? (יחס של המפקדים, יחס של הפקודים) אשמח גם בכלל לקבל תגובות ואת דעתכם, האם לצאת לקק"צ או לא? תודה מראש לכל העונים

מ ס ט י ק

New member
אהלן!

תיראי, אני לא קצינה אלא נגדת - אך אני לא מפקדת על חיילים. החלטתי לענות לך בעקבות סדנא שהשתתפתי בה. בסדנא נכחו נגדים אשר חלקם משמשים כמפקדים - כולם אמרו שהם מרגישים שיש יחס שונה למפקד קצין ולמפקד נגד הן מבחינת יחס החיילים והן מבחינת יחס המפקדים מעל. אני מרגישה את זה אישית כאשר אני מעלה רעיונות לשיפור היחידה שלי והם לא מבוצעים אך כאשר קצין מעלה את אותם רעיונות בדיוק הם פתאום מתאימים. אבל למרות הכל - לדעתי נגד יכול לבצע עבודה זהה לקצין ולעיתים אף ברמה גבוהה יותר, קק"צ לא נותן לבנאדם תכונות שונות מנגד. למרות ההודעה המעט מבולגנת המלצתי היא לבדוק קודם כל אם קיימת לך האפשרות לצאת לקצונה כאשר את כבר בקבע לפני שאת חושבת על הרעיון ודוחה את היציאה לקק"צ.

deathcaster

New member
בוא נסדר קצת את הדברים של מורן

אני הייתי נגד בקבע והייתי בתפקיד פיקודי ופיקדתי על עוד 3 נגדים ועוד כ-10 חיילים. במשפט אחד אני אענה על כל שאלותייך - "לא הדרגה עושה את האדם, האדם עושה את הדרגה" לפני שאני נכנסתי לתפקיד , מפקד היחידה לא התייחס בכלל לקודמי, שאני נכנסתי לתפקיד פתאום התחילו להכניס אותי לדיוני מטה, לועדות יחידתיות שונות, הפילו עלי עוד תפקידים
( והקצינים התחילו לקנא ) כך שלא ממש חשוב מה דרגתך, חשוב מי את, אם את שווה משהו, תצליחי גם כקצינה וגם כנגדת. המלצה : את רואה עצמך כאשת קריירה בעתיד ? = קצינה את רואה עצמך כאשת משפחה בעתיד ? = נגדת את רוצה בשנים הראשונות בקבע להרוויח כסף ? ללא ספק נגדת !!

hello142

New member
תגובה

אני מאוד רואה את עצמי כאשת קריירה, אבל לאו דווקא קריירה צבאית (אם לזה התכוונת), אני לא חושבת שכל קצין מתאים להיות איש קריירה, ולהפך. אני מסכימה איתך שהאדם עושה את הדרגה, ולפי דעתי קק"צ לא יהפוך אותי בהכרח למפקדת טובה יותר. העניין הוא שאני רוצה לשנות, ורוצה להשפיע, ובזמן האחרון אני מקבלת יותר ויותר תגובות שאומרות שבתור נגדת פחות מקשיבים לי (גם מלמעלה וגם מלמטה), לא מתייחסים לרעיונות וכו'. השאלה היא עד כמה זה נכון...? למה לא יצאת לקורס קצינים (אם אפשר לשאול...)?

מ ס ט י ק

New member
לגבי הקטע של פחות מקשיבים....

זה תלוי בבנאדם שלמטה או למעלה. יש מפקדים שמקשיבים גם למה שנגדים אומרים ויש מפקים שלא מוכנים לשמוע את דעת הנגד אלא רק את דעת הקצין. וגבי החיילים - זה תלוי איך את מפתחת את עצמך, אני מכירה נגדים שמשמשים בתור מפקדים והחיילים שלהם מאוד מקשיבים אליהם ואני מכירה גם הפוך. הכל תלוי באופי שלך.

deathcaster

New member
תגובה

ניסיתי לצאת פעמיים לקק"צ, נסיבות משפחתיות גרמו לי לחתום ויתור, אח"כ כבר אושרתי בצורה חריגה למינוי רנ"ג כך שלא ראיתי ממש יתרון בלצאת לקצונה.

deathcaster

New member
תגובה

לא ממש מעניין אותי למה אתה מסכים ולמה לא....... מוהאהאהאהאהא

hayonkoby

New member
זוית אחרת לדיון-ההבדל בין נגד לקצין

להיות נגד היא לבחור בדרך של הקביעות , ללא שינוים . מרבית הנגדים משרתים בבסיס מסוים , באותו התפקיד או דומה לו לאורך שנים. לעומתם הקצינים מתגלגלים במעלה התפקידים והדרגות , משנים בכל כשנתיים עד שלוש את התפקיד , נעים מבסיס לבסיס , ומבצעים תפקידים מגוונים יותר. אין בזה טוב או לא , השאלה היא מה אתה מעדיף - את הקביעות והיציבות במקום אחד (=התמקצעות) , או המעברים מתפקיד לתפקיד (-גיוון). אני אישית מעדיף את הגיוון ולכן יצאתי לקצונה , מכיר נגדים רבים מוכשרים מאד שדהעדיפו להישאר נגדים על מנת שלא לעבור מתפקיד לתפקיד. למי שנשוי נוספת למשוואה צלע נוספת - האם אתה מוכן שמשפחתך תעבור ממקום למקום אחת לכמה שנים , או שאתה מעדיף לגור במקום אחד ויציב למשפחה.

hello142

New member
תגובה

אתה התייחסת לנושא מנקודת מבט של קריירה צבאית - להשאר בצבא למס' שנים או יותר... אני שואלת מה עדיף בתור מישהי שלא תפתח קריירה צבאית, שנה קבע או שנתיים מקסימום.

deathcaster

New member
ושוב השאלה הנשאלת

מה עדיף לך ? אם כסף - תקבלי יותר בתור נגדת. אם קושי ואתגר - ע"פ רוב בתור קצינה.

hello142

New member
תגובה

הכסף ממש לא מעניין אותי, זה נחמד אבל זו לא המטרה שלי, אם אני ארצה להרוויח כסף אני אצא לאזרחות (במקצוע שלי אני יכולה להרוויח עד פי 2 יותר מהקבע). מה שמעניין אותי זה להשפיע, לשנות, להתנסות בלפקד על חיילים... העניין הוא שאני די בטוחה שאני יכולה להיות טובה בזה גם בלי לצאת לקורס קצינים, השאלה עד כמה זה שאני לא קצינה ישפיע על החיילים/מפקדים שלי ביחס אלי? והאם מהמשפט שלך משתמע שלהיות נגדת זה תפקיד ללא קושי ואתגר?

deathcaster

New member
תגובה

הבנת הנקרא : רשמתי בהודעתי הקודמת שע"פ רוב תפקידי קצונה יותר מאתגרים , זה לא אומר שניתן לעשות הכללה לדבריי. ולשאלה שלך כבר קיבלת מס' תשובות זהות, בגלל שאת שואל כבר כמה פעמים את אותו הדבר, אני יכול להסיק אחד משני הקביעות : א. יש לך בעייה בהבנת הנקרא. ב. את חסרת בטחון עצמי וחרדה לבאות. התוצאה שיכולה לבוא גם מא' וגם מב' היא שהיחס של מפקדייך/חייליך יהיה בהתאם. ולמען ההבהרה הנוספת - הכל תלוי בך !

hello142

New member
תודה על הניתוח הפסיכולוגי המעמיק,

אם יש לי בעיה בהבנת הנקרא זה עלול לנבוע משגיאות הכתיב שלך ( " אתה יכול להסיק אחת משתי הקביעות"). ובנימה בוגרת יותר, תודה על העצות, אני יודעת שהכל תלוי בי בסופו של דבר, לקחתי לתשומת לבי.

deathcaster

New member
לא ממש לא

אי הבנת הנקרא שלך התרחשה לפני שגיאת הכתיב המזעזעת שלי, נא דייקי בעובדות. ושיהיה בהצלחה.

מ ס ט י ק

New member
שנה - שנתיים בקבע לדעתי עדיף בתור

נגדת. במיוחד שאמרת שאת רוצה לבסס את הידע שלך...

deathcaster

New member
איפה למדת גיאומטריה ?

כי אם היית קורא מה שכתבתי, היית שם לב שלא הוספת שום זווית חדשה, לא רדיאן ואפילו לא סטרדיאן

אני אענה לך בתחום השכר...

השכר של נגד בקבע ראשוני, גבוה מאשר זה של קצין. לכן אם את יוצאת לקק"צ כנגדת, כקצינה את תקבלי הקפאת שכר מה שישווה את שכרך כקצינה אל מול שכרך שהיה יכול להיות כנגדת.

למעלה